בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת "אחד העם אחד" נסגרת עד להודעה חדשה

בעקבות בקשת הפירוק לקבוצת רוביקון המחזיקה בבעלות על מסעדת "אחד העם אחד" של אנסקי, המסעדה נסגרת עד להודעה חדשה. וגם - מה קרה לקארם ולסולה? גל סגירת המסעדות בתל אביב נמשך

105תגובות
מיכל אנסקי, והמסעדה החדשה "אחד העם אחד"
אביעד הרמן ודודו בכר

גל סגירה של מסעדות ממשיך להכות בתל אביב והמצטרפות הטריות לקלחת הן מיכל אנסקי ומסעדתה "אחד העם אחד". הסגירה מגיעה בעקבות בקשת הפירוק שניתנה בשבוע שעבר לקרן קלע של קבוצת רוביקון של אמיר ברמלי, שמחזיק בבעלות המסעדה ובעל המניות היחיד בה.

בהודעה שמסרה הבוקר אנסקי נאמר כי המסעדה נסגרת מהיום ועד להודעה חדשה. זאת עד אשר יסתיימו המשאים ומתנים מול הגורמים השונים המעוניינים להשקיע בהמשך פעילותה של המסעדה. "אני מקבלת פניות רבות ממשקיעים חדשים המעוניינים להשתלב וזה משמח מאוד", אומרת אנסקי. "אין ספק שהמצב אליו נקלעה המסעדה הוא לא פשוט, אך אני בטוחה שדברים יחזרו למסלולם הרגיל תוך זמן קצר".

מסעדת אחד העם 1 בת"א
דודו בכר

אחד העם אחד נפתחה בראשית הקיץ במבנה שבו פעלה קודם מסעדת ננה בר. הרעיון שעמד מאחורי המסעדה של אנסקי הוא להמשיך את הקו של שוק האיכרים שבבעלותה בנמל תל אביב וכמוהו רצתה להביא את רעיון "מהחווה לצלחת", דהיינו תוצרת מקומית, איכותית וטרייה שתבוא לידי ביטוי במתכונים מהמטבח הביתי, האותנטי של אמה וסבתה.

תזכורת: זה מה שחשב שגיא כהן על המסעדה

עוד שתי סגירות משמעותיות היו השבוע בתל אביב. האחת היא של הפטיסרי הצרפתי "קארם". הפטיסרי, שנפתח לפני כמעט שלוש שנים במעבר יבוק ונחשב להצלחה מסחררת עם פתיחתו, הפתיע בשבוע שעבר כשסגר את דלתותיו, וזאת אחרי שדובר כבר על התרחבות ליפו.

רותם מימון

קארם, שנפתח על ידי איש ההיי טק ארז גולד, היה למעשה התגשמות חלומו על קונדיטוריה בשילוב קפה. בהודעה בפייסבוק שזכתה למאות שיתופים בפייסבוק על ידי לקוחות, ספקים, קונדיטורים ושפים, אמר גולד: "זה התחיל בחלום. החלום היה להביא את פריז לתל אביב. הקמתי את קארם לפני שנתיים וחצי בדיוק. אני חושב שהצלחתי קצת עם החלום. מימשנו אותו כל הצוות. זה לא הספיק עבורי ובעצב עמוק שלא ניתן לתיאור, אני אומר שלום לחלום. אני מודה שאני אוהב את המדינה הזו, קשה לי להעביר עליה ביקורת אבל גם למדינה היה חלק קטן בכישלון. הרשויות מקשות על עסקים כמונו. זה פקחים שבאים ומקשים, הנחיות דרקוניות בתחום כיבוי אש, איכות הסביבה, הנדסה, ושאר מחלקות בעירייה. לפני שנתיים לא ראו כאן בארץ מה שרואים באירופה ובעיקר בצרפת, כשבכל קרן רחוב נמצא פטיסרי, בולנז'רי וקונדיטוריות המבוססות על חומרי גלם הכי איכותיים שיש. ונראות המוצרים הייתה בדמינו. החלום היה הסניף הקטן בנחלת יצחק שהתחיל כקטן מאוד והתרחב (אחרי השקעה כספית ניכרת נוספת) לסניף גדול יותר. אז אנא מכם, מחר שהייתם באים מאות אנשים אלינו וממש צובאים על הדלתות, מיצאו לכם מקום אחר. אנחנו, קארם כבר לא נהיה שם. בעוד שבועיים יפתח שם מישהו אחר מקום אחר. סליחה לספקים שנשארו בגלל הסגירה עם חור בכיס קטן או גדול. סליחה לעובדים שיקבלו בסוף את התשלום מביטוח לאומי אבל זה ייקח זמן. הכל נעשה בתום לב. היו לנו כוונות טובות אבל לא הצלחנו מספיק".

הסגירה השלישית גם היא של מסעדה שזכתה לביקורות חיוביות מקיר לקיר ואספה חובבים רבים, מסעדת "סולה" האיטלקית שביפו. מאחורי "סולה" עמדה מיכל ברמן, כשפית וכבעלים, שחזרה לארץ אחרי מספר שנים בניו יורק שבהן עבדה כעיתונאית ועורכת דין. עם חזרתה חיפשה לעשות את מה שהיא באמת אוהבת -  אוכל איטלקי וכשמצאה את החלל היפו בבית האבן העתיק שיפצה אותו בעצמה והפכה אותו למין מאורה אפלולית, שלא דיברה אל כולם. לאחרונה דלתות המסעדה היו סגורות והטלפון להזמנות איננו מחובר.

דודו בכר

הסגירה הבולטת האחרונה (לשבוע זה) היא דווקא בשרונה מרקט. השוקולטיירית איקה כהן סוגרת היום (יום חמישי) את חנות השוקולד "איקה", כחודשיים אחרי פתיחתה. סיבת הסגירה הרשמית היא הצטרפותה של כהן לשוק הצפון עליו עובדת מיכל אנסקי בימים אלה, ברמת החייל.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו