בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עובדי אחד העם 1: "אנסקי, שלמי לנו את המשכורות"

מלצרי מסעדת "אחד העם 1" טוענים כי קיבלו את ההודעה על סגירת המסעדה בוואטסאפ, וכי לא יקבלו את התשלומים בעבור עבודתם. אך אלו לא הטענות היחידות נגד מיכל אנסקי. אנסקי: "אני נסערת ועצובה על עגמת הנפש"

91תגובות
מיכל אנסקי, והמסעדה החדשה "אחד העם אחד"
אביעד הרמן ודודו בכר

מסעדתה של מיכל אנסקי לא מפסיקה לייצר כותרות, גם אחרי שהיא נסגרת. בפוסט שפירסם אמש רנן סררו, מלצר במסעדת אחד העם 1, בשם מלצרים ועובדים נוספים, הוא טוען שעם סגירת המסעדה נודע לצוות כי איש אינו מתכוון לשלם להם את שכר העבודה שביצעו.

"בין לילה הודיעו לנו 'אתם מפוטרים, אל תגיעו לעבודה מחר' ובנוסף - 'אל תצפו לקבל משכורת ב-10 לחודש כי רוביקון נפלה ואין כסף'", כך כתב בהודעת הפייסבוק שלו.

בשיחה הבוקר עם סררו נודע כי המלצרים וצוות העובדים קיבלו את ההודעה על סגירת המסעדה בהודעה בוואטסאפ של קבוצת עובדי המסעדה, ובה הודיע המנכ"ל בשם אנסקי כי המסעדה נסגרת. ההודעה התקבלה ביום רביעי, ערב לפני ההודעה הרשמית על סגירת המסעדה בחמישי בבוקר. כאמור, סגירת המסעדה באה בעקבות בקשת הפירוק לקבוצת רוביקון של אמיר ברמלי, מחזיק המניות היחיד במסעדה.

"אנחנו לא יכולים שלא לשאול - איפה מיכל, איפה הדאגה שלה לשם שלה, למסעדה שלה לעובדים שלה", אומר סררו בשיחה. "מיכל היא למעשה רק הפרזנטורית, ולא הבעלים החוקיים וברמלי הוא הבעלים והוא האחראי לנפילה של המסעדה".

האם בסביבת המסעדה ידעו על על מצב ועל השמועות? לפי עובדי המקום כל מידע שהיה להם התקבל דרך התקשורת בלבד ואף גורם רשמי מטעם המסעדה לא עדכן או דיבר אתם קודם ליום רביעי. "לא דיברו אתנו, לא הכינו אותנו מראש או אמרו לנו למצוא אופציות אחרות. בדיעבד גילינו שבימים האחרונים של המסעדה מיכל הגיעה עם משקיעים פוטנציאלים, אבל אף אחד לא אמר לנו מראש – זה המצב ואלו האפשרויות שיש לכם".

סררו מציין כי על העובדים כעת לשכור את שירותיו של עורך דין כדי שיקיים מגעים לקבלת המשכורות. הוא מדגיש כי מרבית המלצרים הם סטודנטים וחיילים שאינם יכולים לשלם שכר לעורך דין.

האם ניסיתם לפנות למיכל אנסקי?

"כתבו לנו שאין דרך לתקשר עם מיכל והיא העבירה מסר דרך המנכ"ל שהיא באותה סירה אתנו, אז רשמנו לה שהיא לא באותה סירה. מבחינתנו היא הבעלים, כמו שהיא טרחה להזכיר את זה לאורך כל הדרך וכמו שנאמר לנו היא 51 אחוזים, היא השם. האוכל שלה, הטעמים שלה, הציטוטים שלה והיא ידעה היטב על המצב. בפועל מתברר שהיא לא הבעלים, אלא רק ברמלי. אתמול היא ענתה לסטטוס שהיא דואגת לנו ומנסה למצוא משקיעים ושכואב לה לקרוא את זה. זה מגוחך, יש לה עוד עסקים ואנחנו תלויים במשכורת של המסעדה כהכנסתנו היחידה".

ואיך התנהלו הדברים בזמן שהמסעדה פעלה? לפי סררו, הכסף לא היה מתגמל בכל המחלקות, גם כשענייני המסעדה היו לכאורה כתקנם. "אבל נשארנו איתנים, כי האמנו במוצר, האמנו באשה, אף אחד לא נשאר מטעמי נוחות כי המסעדה הזאת לא היתה נוחה בשום צורה".

במבט לאחור מבינים כעת העובדים שסכומי כסף שהיו חסרים במשכורות לא היו רק "טעויות של חשבת השכר". בעיקר סבלו מהעניין הברמנים שמשכורתם פעלה בשיטה שונה מיתר עובדי המסעדה. גם מבחינת תנאים אחרים כמו אוכל, אומרים העובדים כי המזון לצוות היה ירוד וכשהתלוננו על כך נאמר להם כי מדובר בפריבילגיה ולעתים אף לא זכו לקבל אוכל בכלל במשמרת.

המלצרים סבלו משעות המתנה ארוכות למשמרת או מביטולים כאלה ואחרים במרבית המקרים רגע לפני ההגעה למשמרת. לפי סררו, אנסקי השרתה לחץ רב עם פתיחת המסעדה, ובהמשך כשהגיעו תלונות על מצב המסעדה, אנסקי כמעט ולא נראתה במקום. כעת מצפים העובדים מאנסקי כי תדאג למשכורות ולמכתבי פיטורים כדי שיוכלו לחתום אבטלה.

עו"ד ערן גוטפריד בא כוחה של מיכל אנסקי מסר:  "מסעדת אחד העם האחד אינה ולא היתה מעולם בבעלותה של מיכל אנסקי אלא בבעלות חברת רוביקון של אמיר ברמלי.  

כידוע חברת רוביקון נכנסה להליכי פירוק והינה האחראית הבלעדית לתשלום החובות לעובדי המסעדה כמו גם למיכל עצמה לה חייבת רוביקון  חובות ניכרים.

תגובת מיכל אנסקי: "אכפת לי מאד מכל עובדי המסעדה ואני נסערת ועצובה על עגמת הנפש והאובדן שהם עוברים ואני ביחד איתם אך הכתובת היחידה לכולנו היא לחברת רוביקון".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו