בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת "מול ים" נסגרת באופן סופי

ארבעה חודשים לאחר תאונת השריפה שכילתה אותה עד ליסוד, הודיע היום בעל המסעדה שלום מחרובסקי, כי מסעדת היוקרה "מול ים" תיסגר

42תגובות
דניאל לילה

ארבעה חודשים אחרי סגירתה בעקבות קצר שגרם לשריפה, מסעדת היוקרה "מול ים" בתל אביב נסגרת, הפעם באופן סופי. כך הודיע היום בעל המסעדה שלום מחרובסקי. "בארבעת החודשים האחרונים עסקתי בפרויקט המורכב של שיקום המסעדה מתאונת השריפה שאירעה בחודש יולי. עם זאת, בחלוף הזמן השתנתה נקודת מבטי, והגעתי להחלטה אישית להקדיש עצמי לאתגרים עסקיים חדשים ושונים ולא לפתוח מחדש את המסעדה".

מסעדת "מול ים" הוקמה כאויסטר בר עם שתי מנות בלבד והפכה עם הזמן למסעדת יוקרה בולטת בנוף המסעדות הישראלי. במארס האחרון נחגגו עשרים שנה להיווסדה, מאורע נדיר בתחום המסעדנות. "מול ים" הוקמה על ידי המסעדן שלום מחרובסקי שפתח אותה לאחר שהחל את דרכו במסעדת הבשר "מי ומי", על טהרת דגים ופירות הים. "מול ים" נחשבה מיד לאחת מאבני היסוד בקולינריה הישראלית, בזכות מטבח עילי, קלאסי וגם אלגנטי שיצר השף יורם ניצן, העומד בראשה זה שנים. המטבח של "מול ים" הביא לה הישגים רבים במרוצת השנים, בין היתר נבחרה לאחת מ-150 המסעדות הטובות בעולם על ידי המדריך היוקרתי "Le Grandes Tables du Monde". המסעדה הפכה לחביבת המבקרים בארץ ובעולם לא מעט בזכות השימוש בחומרי הגלם הנדירים, ובראשם הדגים ופירות הים הטריים שהגיעו מדי יום בהטסה מיוחדת מכל העולם.

דניאל בר און

ב-2005 בחר בה מבקר המסעדות של הארץ אז, דניאל רוגוב ז"ל, כאחת מעשר המסעדות הטובות בישראל. ב-2012 הוציאו מחרובסקי והשף יורם ניצן את הספר "סיפודפדיה", אשר נחשב לפורץ דרך ואף זכה בפרס המקביל לאוסקר של ספרי האוכל באותה שנה, בתחרות שנערכה בפריז. "כמסעדה ראשונה מסוגה זכינו בסיפוק לראות כיצד הדרך שהתווינו מהווה אבן פינה לסצנה קולינרית ישראלית נפלאה", אומר מחרובסקי, "ומאידך להתכבד בגושפנקה מקומית ובינלאומית חסרת תקדים שבשיאה הזכות להיכלל ברשימת המדריך היוקרתי למסעדות הטובות בעולם".

"את "מול-ים" הובלתי בגאון בעשרים השנה האחרונות והיא מילאה כל יום בחיי", אמר מחרובסקי. "בשנים אלו, התגאיתי בעמידה בראש צוות מסור ומקצועי שהוביל דרך בהגשה עקבית של מטבח עילי בסטנדרטים בלתי מתפשרים של מצוינות ואיכות לרבבות לקוחותינו. לאחר כל אלו, החלטתי שאת עשרים השנים הבאות אקדיש לאתגרים עסקיים שונים עם מטען הידע, הניסיון וההקפדה שרכשתי לאורך השנים ועם אנרגיות חדשות ורעננות. אנו נפרדים מהמסעדה בסיפוק גדול ממעשה ידינו, ובמבט אופטימי לדרכים המרתקות שעוד לפנינו".

מסעדת "מול ים" מצטרפת לגל סגירות של בתי אוכל ומסעדות הפוקד את אזור נמל תל אביב ויריד המזרח לאחרונה וכולל את המסעדות בויה ואייסברג וולקנו. וכן לגל סגירות מתמשך בתל אביב הכולל את אחד העם אחד של מיכל אנסקי, ארוחת ערב של יונתן רושפלד, הפטיסרי הצרפתי קארם ועוד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו