בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חצי הסיר המלא: סוף שבוע של ממולאים בנצרת

שפים ואנשי אוכל רבים יגיעו לנצרת בסוף השבוע הקרוב (21-20.11) להילולה שכּולה ממולאים. מעלי הגפן הקלאסיים, דרך עלי כרוב ועלי בננה, ועד קובה נבלוסיה וקובה נייה, ולחם ממולא. אפילו מתוקים ממולאים. והכל בהתנדבות מלאה

7תגובות
ממולאים בנצרת
דן פרץ

סוף השבוע הקרוב הולך להפגיש בין חובבי אוכל רבים לאחד המאכלים האהובים באזור - הממולאים. אנשי אוכל ושפים ממיטב המסעדות בארץ יגיעו לנצרת בשישי ובשבת הקרובים (21-20.11) להילולה שכּולה ממולאים. מעלי הגפן הקלאסיים, דרך עלי כרוב ועלי בננה, קישואים, בצלים וחצילים ועד קובה נבלוסיה וקובה נייה, צוואר טלה ולחם ממולא. אפילו מתוקים ממולאים יהיו, כמו עטאייף ומעמולים. והכל: באהבה גדולה ובעיקר - בהתנדבות מלאה.

"אני לא רוצה לדבר על דוּ קיום – אני רוצה לעשות אותו" – זו השורה התחתונה של השף ארז קומרובסקי, מיוזמי האירוע שיתקיים בנצרת בסוף השבוע. "רק לפני שבועיים הגינו את הרעיון, וזה היה מדהים לראות איך תוך זמן כל כך קצר – כל כך הרבה שפים התגייסו למען המטרה ועוד בהתנדבות מלאה". קומרובסקי מספר כי הכל התחיל במסרון: "זו הייתה הודעת טקסט של שף מנצרת שהציתה את הרעיון. הוא סיפר כמה המצב בעיר קשה, ומיד הבנו שצריך להרים אירוע שיעיר את העיר". אף על פי שקומרובסקי מעיד על עצמו כי אינו פעיל פוליטי אלא מתעסק בעיקר באוכל - זו לא הפעם הראשונה שהוא נרתם למען מטרות דומות, בהתנדבות. רק לפני חודש השתתף ב"ארוחה ללא סכינים" במסעדת סבידה בעכו, שכשמה כן הייתה -  ארוחה ללא סכינים (אפילו מזלגות לא היו). למעשה, כבר בשנת אלפיים, אחרי אירועי אוקטובר, הוא השתתף בארוחה עם קונספט דומה שנקראה "ארוחת שלום" במסעדת אל בּאבור באום אל פחם, וכעת – תורה של נצרת.

ממולאים של תקווה  

עת נשאל קומרובסקי על המשמעות שממלאים הממולאים באירוע הוא מסביר: "מעבר לכך שבאופן אישי הם פסגת הבישול הנצרתי בעיניי, בחרנו דווקא בקונספט הזה כי ממולאים מייצגים בישול של חורף, הגם שזו בדיוק העונה – של עלי הבּר וירקות השורש, שהם נפלאים לממולאים". בהמשך הוא מסביר גם על הסמליות שבדבר: "אף על פי שלהכין ממולאים זו המון עבודה, יש גם משהו מאוד נעים בבישולם – כשלרוב מבשלים אותם יחד ובחיק המשפחה: כשאחת מרוקנת ואחת ממלאת. וזה יכול להיות גזרים או קישואים או בצלים, לצורך העניין". לפי קומרובסקי, הבּיחד שמאפיין את הכנת הממולאים הוא בדיוק מה שנצרת צריכה. "לצערי נוצר איזשהו נתק במדינה, ובגלל פחד שהוא הרבה פעמים לא מוצדק, אנשים לא מגיעים לערים מעורבות כמו עכו, חיפה, ירושלים, רמלה, לוד, יפו או נצרת. מבחינתי, היוזמה הזו נועדה להחזיר את הקול השפוי – שאומר שצריך לשנות, ושצריך לעשות ובעיקר- שאנחנו פה ביחד". 

בצקים ממולאים בנצרת
דניה ויינר

מה בתפריט? (או: קצת מן התוכנית האמנותית)

יום שישי

יריית הפתיחה של האירוע תהיה סיור קולינרי שידריכו קומרובסקי ועיתונאית האוכל רונית ורד ובו "ייחשפו חלק מרזי המטבח הגלילי, על רקע סמטאות העיר". בהמשך, צפוי להתקיים סיור במפעל הטחינה אל ארז לכבוד סוף השבוע, שכולל בין השאר הכרה עם תהליך ייצורה. בין השפים התל אביביים שיעלו לנצרת תמצאו את יאיר יוספי וגיא רובננקו (ממסעדת ברוּט). יחד עם ויסאם זעים הם יכינו עראייס, פיתה ממולאת בשר טלה, בשיפודי אל זעים (כיכר המעיין, 15:00-11:00). השף אסף דוקטור (האחים, דוק)  מתארח אצל חוסאם עבאס ויחד הם יכינו ממולאים מסורתיים בוריאציות חדשות, באל טאבּוּן (פאולוס 103, 15:00-12:00). בנוסף, השף דוחול ספאדי יבשל ממולאים מבית אימא בדיאנא, ולשם כך יארח את אמו ונשות משפחתו במסעדה. בין המנות: קישואים ממולאים בורגול ופירות ים; כרוב ממולא צמחוני; ברברניות ממולאות בשר טלה וצוואר טלה שלם ממולא עלי גפן וקישואים ממולאים (דיאנא, פאולוס 51, החל מהשעה 12:00).  

יום שבת

בשבת יארח ספאדי את חיים כהן ("יפו תל אביב") בדיאנא. בנוסף, יתארח מיכאל גרטופסקי (ביסטרו מיכאל, סושיאל קלאב וצ'יקטי) בתשרין, לארוחת ממולאים שייאפו בטאבּוּן (כיכר המעיין, החל מהשעה 12:00). איילת לטוביץ' תתארח אצל אבו אשרף בדיוואן אל סראיה ותכין קישואים ממולאים בנוסח פרסי. אבו אשרף יכין קישואים ועלי גפן ממולאים בנוסח גלילי-מקומי (כפי שלמד מהנשים בחייו) ויחד הם יכינו קטאייף, בצקיות מתוקות, מטוגנות וממולאות (שוק העיר העתיקה). אדון שיפון, האיש והלחם, יתארח במאפיית אל מישהדאווי ויכין לחמים ממולאים (כיכר המעיין). יהלומה לוי מהביסטרו בשוק לוינסקי הנושא את שמה תתארח בביתה של פאתינה זועבי, בשלנית מקומית, ויחד ייצרו "דיאלוג ממולאים" (לפרטים: 052-6626943).האופה המקומית בּלקיס אבו רביע תעביר סדנת אפייה של עוגיות מסורתיות שונות ממלואות, כמעמולים, מקרוטה (מקרוּד) או כעכ-בעג'ווה, עוגיות בתמרים. (אכסניית פאוּזי עאזר בעיר העתיקה, 16:00-12:00. 50 שקל לאדם. לפרטים והרשמה: 050-2888606).

בנוסף, יתקיימו סיורים קולינריים בני שעתיים וחצי שיעברו בתחנות נבחרות בעיר. את הסיורים יעביר גיל להב, מדריך טיולים קולינריים המתמחה בנצרת ובחיפוש אחר הביס המושלם בה, משעות הבוקר (50 שקל לאדם; להרשמה).

אם אתם עייפים אך לא לגמרי מרוצים או פשוט מדושנים מכדי לנהוג חזרה הביתה, מבוסמים או סתם חוששים לנהוג בלילה – אולי תשמחו לגלות כי במסגרת סוף השבוע קיימות מספר הצעות לינה מיוחדות בכמה מהאורחנים ("גסט האוּסים") המיוחדים של לב העיר העתיקה.

לפרטים נוספים  

מספר טלפון לבירורים:04-6106611



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו