בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רנה רדזפי להמונים: השף של נומה פותח מסעדה שנייה

אחרי 12 שנה של שלטון יחיד בשמי הקולינריה הדנית היוקרתית, הודיע השף רנה רדזפי כי באביב הקרוב הוא פותח מסעדה שכל אחד יכול לאכול בה

4תגובות
אי־אף־פי

בעמוד הפייסבוק של השף הדני רנה רדזפי עולים תדיר סטטוסים בהם מתהדר השף בצילומי מנה כזו או אחרת, ניסיונותיו במטבח ואפילו במחווה קטנה לחנוכה עם צ'ורוס שהכין, משל היה אחרון האינסגרמים. אבל אמש, חרג השף ממנהגו כשבישר לכמעט מאה אלף עוקביו על מאורע חגיגי שעתיד להתרגש בעתיד הקרוב – מיד אחרי שיסגור את מסעדתו נומה למשך שנה, וזוהי פתיחתה של מסעדה חדשה בשם "108", המסעדה שעשויה להביא את רדזפי להמונים.

"אחרי 12 שנה אנחנו שמחים לבשר על מסעדה שנייה שניפתח בשיתוף השף כריסטיאן באומן", כתב רדזפי בפייסבוק. השף באומן מצידו כתב באתר הרשמי של מסעדת נומה כי במשך שנים רבות חלם על פתיחת מסעדה וכי למרבה המזל גם רדזפי חיפש את ההזדמנות הנכונה "להרחיב את המשפחה". שמה של המסעדה, "108", מתייחס לכתובת העתידית שלה בשכונת Christianshavn בקופנהאגן.

השניים סיפרו כי הם עובדים כבר למעלה מחצי שנה על ההכנות לפתיחת 108 החל מיצירת מנות, שיתוף פעולה עם חקלאים שונים, כבישה, המלחה ושימור של פירות יער, צמחים, פרחים וטעמים אחרים שיש לדנמרק להציע. ואם כבר דנמרק, מקור ההשראה למטבח של המסעדה החדשה הוא ההתפתחויות שקרו בסצנת המסעדות של המדינה בעשור האחרון. בנוסף אליהן ההשראה תבוא גם מחוויות שעבר השף באומן במסעותיו הקולינריים בעולם, כשהרעיון הוא ליצור מסעדה אורבנית עם קרבה לטבע, למשקי חקלאות ולאוכל מקומי.

השף רנה רדזפי ממסעדת נומה
רויטרס

מוקדם יותר השנה, הודיע רדזפי כי הוא עתיד לסגור בינואר הקרוב את נומה למשך שנה ולבנות אותה מחדש בלב חווה חקלאית ולהפוך אותה עוד יותר למסעדה מקומית. מיד לאחר הסגירה הקרובה, יצאו רדזפי וצוותו לשלושה חודשים לאוסטרליה בפרויקט חוזר, בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בו פתחו את נומה כמסעדת פופ אפ בסידני. הדבר, אגב, גרם לרדזפי ומסעדתו לאבד את הדירוג הגבוה שלו ברשימת המסעדות הטובות בעולם.

עם כל הכבוד למקומיות ולהשראה ממסעות קולינריים בעולם, גולת הכותרת המסתתרת בהצהרת השניים על פתיחת המסעדה, היא כרגיל באותיות הקטנות. אחרי שארוחה בנומה מסתכמת בחשבון אסטרונומי של כמה מאות אירו לאדם, 108 עתידה להיות תשובת "הקז'ואל" לאחות הגדולה. לדברי רדזפי המסעדה החדשה אמורה להיות מקום למשפחות שיוכלו לבוא לארוחת ערב מהירה באמצע השבוע, או לארוחה של חברים בשישי בערב, לארוחה ארוכה יותר. התאריך המשוער לפתיחת הדלתות: "אי שם בסוף האביב".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו