בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קונדיטוריה חדשה ומטריפה בתרשיחא

בין סמטאות תרשיחא המתעוררת בלילה, מרחק פסיעה מחנות כלי נגינה שהופכת לפאב עם צאת החמה ובסמוך לחנות עתיקות ומאפייה, נפתחה "סוויט קאפ" - קונדיטוריה קטנה עם חזון גדול

15תגובות
עוגת שוקולד עם תותים
אמל דכוור

יש איזשהו קסם לא מוסבר בתרשיחא, החצי השני בסמיכות "מעלות-תרשיחא". אולי זה הייחוד שנשמר, למרות איחוד העיר (מעלות ותרשיחא) כצעד של דוּ-קיום מוניציפלי. מכל מקום וכמעט בכל פנייה שתקחו בתרשיחא, אם בכוונה ואם במקרה - תגלו פינת חמד קטנה וסיפור. הפעם, זהו סיפורה של נסרין דכוור, בעלת הקונדיטוריה החדשה, שהתמקמה ממש באחרונה בין הסמטאות המתפתלות של העיר.

נסרין דכוור היא סטודנטית למדעי המדינה וניהול, שמתכננת לעשות תואר נוסף  בפילוסופיה. בין לבין היא מצליחה גם להיות קונדיטורית במשרה מלאה ולאחרונה אף הקימה קונדיטוריה משלה, אבל הדרך הייתה ארוכה. רק תשוקה גדולה למקצוע וכוח רצון מברזל יכולים להסביר את היכולת ללהטט בין הקונדיטוריה לאקדמיה. "בהתחלה לא ידעתי שיש בי את זה", היא משחזרת. "כשאמי הציעה ללמד אותי לבשל - לא רציתי. הייתי נגעלת לגעת בעוף, למשל. בסוף עשיתי הכל, אבל בחוסר רצון". מה שהתחיל אצל נסרין במטבח ובחיק המשפחה, הפך בהמשך למקור פרנסה, אבל רק שנים אחר כך הפך לאהבה. היא למדה טבחות ב"דן גורמה" בחיפה, עבדה שבע שנים במטבח של אחוזת אסיינדה במעלות תרשיחא, עברה והתקדמה בין משרות - ממלצרית עד אחראית מטבח ורק אז התאהבה בקונדיטוריה. כמו הדרך שעברה, כך גם ההתאהבות - הייתה כרוכה בתהליך ארוך. "זה לא קרה כל כך מהר ולא בסרוויס ראשון", היא נזכרת. "לאט לאט, כל הקטע של הקישוטים בעוגות משך אותי, הבנתי שאפיית עוגות יכולה להיות גם אמנות של ממש ואז - התאהבתי".

דכוור התחילה לאפות בטקטיקה של ניסוי וטעייה. "עשיתי נסיונות בקונדיטוריה של המלון, ראיתי מה משתלב עם מה, אלו טעמים מתאימים ואלו מרקמים משתלבים. הדבר הראשון שנהניתי ממנו היה לאזן בין חמוץ למתוק, וזה יכול להיות בפאי שוקולד עם פירות יער או בעוגת לימון - העיקר שבסוף ייצא מזה ביס מתוק שמשאיר קריצה חמוצה על הלשון". בהמשך, הסקרנות שלה תועלה לכיוון אחר - מציאת דרגת המתיקוּת המושלמת: "הרעיון הוא להכין עוגה שביס ממנה הוא מתוק-מתוק אבל לא חונק. כלומר, כזה שהוא מתוק אבל בכל זאת שנרצה לקחת אחריו עוד ביס ושלא יחנוק". 

נסרין הקונדיטורית
אמל דכוור

ברמה האישית, דכוור מעידה על עצמה שהיא "מתה על שוקולדים", וזה ניכר גם במגדנות ובמאפים שהיא מכינה בקונדיטוריה שלה, בהם גנאשים שוקולדיים רבים, ריבועי פאדג' ושוקולד וטורטים רבי שכבות, עמוסי שוקולדה וקצפות. חוץ מאלו, יש גם עוגות ועוגיות אחרות, מעוגות גבינה ופירות ועד ריבועי בּאוּנטי ביתיים עם קוקוס קלוי ופיסטוק או עוגיות חלווה. בנוסף, תמצאו במקום גם דברי מתיקה אקזוטיים יותר דוגמת קעריות של שערות קדאיף קלויות עם סמנה (החמאה המזוקקת של המטבח הערבי) עם קצפת וניל, פירות יער ופסיפלורה.

בהמשך, מקווה דכוור למתג מחדש את המוּס כקינוח לגיטימי ("אבל עם טאץ' חדש ומגניב") ואפילו רואה כבר איך בעתיד היא פותחת גם מסעדה."אי אפשר לתפוס שני אבטיחים ביד אחת", היא אומרת בטון מפוכח. כדי להספיק איכשהו לשלב בין כל העולמות היא נעזרה באביה, סמיר דכוור, שעזר בשיפוץ המבנה העתיק והסבתו לקונדיטוריה ובאחותה הקטנה אמל, שחוץ מלעזור בעיצוב המקום ולעבוד בו - החלה בינתיים ללמוד קונדיטוריה בטבריה."יחד עם אמל התהליך יהיה קצר וקל יותר, כי היא ישר הלכה ללימודי קונדיטוריה, בעוד הדרך שלי עברה במטבח. יחד אנחנו כוח". וסמיר מוסיף: "הצלחה היא משהו שנובע מהאדם אבל גדל בבית. אצלנו (בעדה הנוצרית) התרבות היא של אהבה ועזרה הדדית. אפשר לראות את זה גם פה, איך נסרין ואמל עובדות יחד, עוזרות אחת לשנייה ונעזרות אחת בשנייה. מבחינתי זה כבר סיפור הצלחה אבל אין לי ספק שזו הבטחה להצלחה גם בעתיד".

עוגיות ועתיקות, סוויט קאפ
אמל דכוור

סוויט קאפּ, הכנסיות 12, תרשיחא. שעות פעילות: ב'-ש': 08:00-20:00. טלפון: 04-6215648



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו