בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בר קוקטיילים חדש מלהיט את חיפה תחתית

"Vesper" הוא בר חדש שחוגג שתי פריחות מאוחרות: של סצנת הקוקטיילים המקומית ושל חיי הלילה בחיפה תחתית

12תגובות
קוקטייל בסגנון קריבי בוספר עם אגוזי קוקוס ואננס
סטודיו מולוקו אנד רושיאנו

מיכאל נוּדל, עוד לא בן 30 וכבר הוא הבעלים היחיד של שני ברים תוססים בחיפה תחתית המתעוררת בלילה. הבר הראשון שפתח הוא "דוברין 7", בר שכונתי אפוּף עשן סיגריות שחרט על דגלו את אדי האלכוהול, ברזי הבירות וריחות טיגון הבייקון. הבר השני שלו, "וספר", עדיין בהרצה, אבל כבר איכשהו מצליח למשוך אליו בליינים וסקרנים רבים - אם מחיפה רבתי ואם מאזורי חיוג אחרים. "אני לא אוהב את חיפה, אני מאוהב בחיפה", מעיד נוּדל על עצמו ועל הסיבה שבעטייה הוא נשאר נאמן לעיר בה גדל וחי מאז גיל 6, כשעלה ארצה.

"דברים טובים קורים בחיפה תחתית, איתי או בלעדיי. אני רק מקווה שהם ימשיכו לקרות, ועושה את החלק הקטן שלי לטובת זה. אני מאוד אוהב את עולם הבילויים ואת סצנת הקוקטיילים. כבר שנה וחצי שאני מפנטז על הקמת בר שיביא את הסצנה הזו לחיפה - כי למה רק לתל-אביב, ירושלים ובּאר-שבע מגיע?". נוּדל טוען כי לצד שאר הערים הגדולות, גם חיפה היא עיר גדולה דיה ש"מגיע לה מקום טוב וקרוב, כזה שלא צריך לנסוע הרבה בשבילו וכזה שאפשר ליהנות בו מקוקטיילים מדויקים עם מרכיבים איכותיים". לטענתו, חיפה משופעת מקומות בילוי וכעת, הן הקרקע והן הבליינים - מוכנים גם לצעד המתבקש הבא: בר שכולו קודש לקוקטיילים. "למרבה המזל", אומר נוּדל, "היה קיץ טוב בבר, מה שאִפשר לי להשקיע כלכלית בבר נוסף". בהמשך, מצא נוּדל מקום טוב במיקום מעולה ("ממש ליד הבר הדוברין7") ומפה לשם - "נולד לתינוק שלי אח קטן".

מה בתפריט?

בגזרת הקוקטיילים, תמצאו לפחות שני קוקטיילים קלאסיים, מהז'אנר החביב על נוּדל במיוחד. הראשון הוא וספר, על שמו גם קרוי המקום והוא קוקטייל שהוּמצא על ידי ג'יימס בונד (כן, כן) בשנת 1953, בספר "קזינו רויאל". "מדובר בקוקטייל קלאסי, שכמה שהוא כביכול פשוט - כך הוא מורכב", מעיד עליו נוּדל. "זה הכל באיזונים", הוא אומר על הקוקטייל, שמורכב מג'ין, וודקה ולילה לבן ("לילט בלאנק", שהוא אפריטיף צרפתי העשוי ברובו יין בורדו). קוקטייל קלאסי אחר שתמצאו בוספר הוא הויו קארה, מבוסס ברובו קוניאק, עם וויסקי שיפון, בנדיקטין, לילה לבן וביטרים שונים.

קוקטייל וספר בוספר
סטודיו מולוקו אנד רושיאנו

עוד בגזרה, תמצאו את נוף אל המלאבי, קוקטייל שעשה נודל יחד ובשביל המאסטר-שפית נוף עתאמנה איסמעיל (ומכאן שמו). הוא נולד לכבוד שבוע האוכל הערבי שנחגג באחרונה בחיפה אבל בינתים הפך תושב קבע בתפריט. מעבר לכך, הוא נרקח כך שירגיש "בוּל כמו מלאבי" ויש בו רום, מי ורדים, שמנת וסירופ פרחי היביסקוס. בז'אנר משקאות הטיקי ("כי חייבים גם כאלה") תמצאו בתפריט את אל ניניו, קוקטייל קריבי, מתוק ופירותי, מבוסס טקילה, מסקל, תות שדה, בזיליקום, ליים טרי, חומץ בלסמי, רוזמרין, שקדים ותבלינים. בין הקוקטיילים החמצמצים תמצאו למשל את רגאשי, קוקטייל אורח שרקחה ריי וייט, המיקסולוגית של הספייסהאוּס עבור תחרות בקארדי לגאסי והוא מבוסס על רום, ליים, דבש ותה ירוק יפני (מאצ'ה). 

קוקטייל קריבי וססגוני בוספר עם פרי הדרקון ומטרייה ורודה מעליו
סטודיו מולוקו אנד רושיאנו

על תפריט האוכל אמוּן השף ברונו אוליבה, ארגנטינאי שלמד קולינריה בספרד. וכן, זה בא לידי ביטוי גם במנות המוגשות במקום, שאומנם עדיין נתונות לשינוי (במהלך ההרצה) אבל ההשפעות מורגשות ואף יורגשו בהמשך. בין המנות תמצאו למשל קלמארי ממולא בפאייה פירות ים וטורטיות תירס עם תוספות ומילויים שונים, כתבשיל פיקנטי של שעועית שחורה, חזיר מפורק ופיקו דה גאיו (סלסת עגבניות מקסיקנית חריפה) ואבוקדו. על מנת בּאן האווז, לחמנייה מאודה ובּה אווז מפורק, מעיד נוּדל בשבחי אוליבה: "מדובר באחד הדברים הכי טעימים שאכלתי בחיים שלי". מנה אחרת שאולי תמצאו בתפריט ואולי לא היא פלטת הגרבלקס, סלמון כבוש ומעושן (במעשנה שבנו במקום) ומגיע על ברוסקטת חזרת ועם שפע ירקות כבושים. בחזית הקינוחים תמצאו כאן את הצ'ורוס (איך לא), שמגיע עם ריבת חלב ביתית ורוטב שוקולד-הל.

*בשל ההרצה, המחירים עדיין נתונים לשינוי  

Vesper, שדרות העצמאות 70, חיפה. שעות פעילות: א'-ד': 18:00-02:00. ה': 18:00 ועד אחרון הלקוחות. ו': 21:00 ועד אחרון הלקוחות. ש': 19:00-02:00. שעות שמחות: 18:00-21:00 (למעט שישי). טלפון: 050-6560160.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו