רוני קשמין
רוני קשמין
מסעדת "המוציא" של אבי לוי: תמונת אווירה בה מספר שולחנות עם סועדים, ביניהם שולחן של שישה סועדות מבוגרות
מסעדת המוציא של אבי לוי צילום: אמיל סלמן
רוני קשמין
רוני קשמין

ימים לא פשוטים עוברים על אבי לוי, השף והבעלים של מסעדת "המוציא" הירושלמית ו-"צ'יריפום" התל-אביבית, שהתפרסם לראשונה בעקבות זכייתו בעונה השנייה של התוכנית "מאסטר שף" בערוץ 2. לפי משרד הבריאות, בעת ביקורת תברואית חוזרת במסעדת "המוציא", נמצאו אתמול (שני) בשר בקר טחון, עופות, ודגים שהופשרו והוקפאו בשנית, ללא סימון, ללא פירוט נדרש על חיי מדף וממקור לא ידוע. המשרד הודיע שהמזון יוצר במקום ללא רישיון עסק וללא אישור ייצור מתאים, בתנאי תברואה ירודים.

עוד הודיע משרד הבריאות, שבעקבות הביקור הושמדו אתמול כ-500 קילוגרם של מוצרי מזון שנתפסו במסעדה וכן יינקטו צעדים משפטיים נגד העסק.

בתגובה כתב השף לעוקביו פייסבוק הודעה ארוכה ומנוסחת ברגש. הוא תיאר באריכות את המאבק היומיומי כשף ומסעדן בישראל שנאלץ להתמודד עם פגעי מזג האוויר והטרור בכלל ובירושלים בפרט.

לאחר ההקדמה סיפר השף על מאורעות אתמול בעסק, מנקודת מבטו. הוא תיאר ביקורת הפקחים של משרד הבריאות כ"פשיטה מתוקשרת" וטען שזכה ליחס אטום מצד הפקחית האנונימית: "לא מעניין אותי תעודות משלוח אין סימון על הבשר". לדבריו, ניסיונותיו להגיע להבנות עם הרשויות נתקלו בקיר אטום: "עניתי שאין סימון כי אני לא נוהג להכניס קרטונים למקפיאים, אך יש תעודות משלוח ובאמצעותן ניתן לראות מהיכן נרכש הבשר, בקשותיי והצעותיי היו לשווא".

לוי הסביר שהוא ספג מכה כלכלית קשה: "אני חושב שכולם מבינים את מהות ההשמדה של תכולת מסעדה שלמה, בטח בתקופה כזו שבה עסקים קטנים נלחמים על חייהם, ובטח כשפשוט אין סיבה להשמדה הרי כל הסחורה מוקפדת וטרייה מדי יום". הוא הדגיש כי במקום עובדים עם מוצרים טריים, כשהבשר, העופות והדגים מסופקים למסעדה באופן שוטף על ידי חברת תנובה - להבדיל מ"איזו חברה אנונימית שלא שמעתם עליה".

"מתוך אמונה שלמה במסעדה, בעובדים ובאוכל", קורא לוי לקהל הסועדים לבוא ולגלות לבד מה קורה במקום. הוא מזמין את "כולם כולל כולם" לארוחה ב"המוציא", בה ניתן לשלם כרצנו של הסועד, בלי קשר למחירי בתפריט: "לא החשבון אלא מה שתחליטו שהוא ראוי ונכון". תגובת משרד הבריאות לטענותיו של לוי טרם התקבלה. 

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ