בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

השף דיוויד פרנקל פותח רשת מזון מהיר איטלקי

פרנקל, העומד בראש מסעדת פרונטו, מקים את "pronto kiosko" - רשת מסעדות מזון מהיר איטלקי שתתמחה בפסטות טריות ופיצות שף

5תגובות
פיצה בפרונטו קיוסקו
תמוז רחמן

ב-2011 כאשר הציע המסעדן רפי אדר לשף הצעיר והאלמוני דיוויד פרנקל שיוביל את המעבר של מסעדתו הוותיקה פרונטו מרחוב נחמני לרחוב הרצל, הורמו לא מעט גבות. איש לא שיער את המשך השתלשלות האירועים. פרנקל נכנס אמנם למסעדה ותיקה ובעלת שם ותואר בתחומה, אך גם עייפה ודהויה, והצליח להפוך אותה מעוד מסעדה איטלקית למסעדת שף מסקרנת שטיפסה אט אט ובזהירות אל צמרת המסעדות בתל אביב.

ארבע שנים אחרי שביסס את פרונטו מחדש, עושה פרנקל צעד נוסף בכיוון הפיכתה של המסעדה לשם השגור בפי כל ופותח רשת מזון מהיר בשם "קיוסקו פרונטו". את הסניף הראשון ל-pronto kiosko יפתח בחודש הבא בהשקעה של כ-2 מיליון שקל ברמת החייל בתל אביב, במתחם "שוק צפון", עליו אמונה מיכל אנסקי. בהמשך מתכוון פרנקל לפתוח עוד ארבעה סניפים תחת אותו השם.

"אני מגולל את הרעיון הזה לא מעט בשנים האחרונות, והוא נולד מתוך הרצון שלנו להפוך את המותג 'פרונטו' למשהו נגיש יותר שפונה לפלח שוק רחב יותר", אומר פרנקל בראיון להארץ. הסניף הראשון של הרשת יפתח ברמת החי"ל כאשר המטרה היא ליצור ארוחה טובה במחירים נגישים. שפים בולטים ומצליחים בעולם ובארץ הבינו שמסעדת השף עימה הם מזוהים היא אמנם הפנים שלהם והמקום שלהם ליצור ברמות הגבוהות ביותר, אך לרוב לא מדובר בעסקים רווחיים במיוחד. בהתאם לכך, שפים רבים מנגישים ומפשטים את האוכל שלהם ומוצאים דרכים לפנות לקהל רחב יותר של אנשים. הגיע הזמן שגם אני אעשה זאת. לכן 'פרונטו קיוסקו' היא רשת מסעדות של מזון מהיר, איטלקי ואיכותי, ולא מסעדת שף נוספת".

לדברי פרנקל תהליך העבודה עצמו על 'pronto kiosko', אחרי שלב הרעיון, דרך הפיתוח ועד להקמת הסניף הראשון ברשת והרכבת התפריט ארך כשנה שלמה של עבודה. "התהליך חשף אותי לחוויה חדשה ומרגשת בתעשיית המסעדנות", אומר פרנקל. "לראשונה בקריירה שלי, אני זוכה להקים רשת מזון מהיר בדגש על איכותית מראשיתה - ולהגיש אוכל איטלקי טרי העשוי מחומרי גלם משובחים, במחירים נגישים לכל כיס".

השף דיוויד פרנקל
תמוז רחמן

הקונספט מאחורי הקמת הרשת הוא חיבור בין חומרי הגלם האיכותיים וההקפדה הבלתי מתפשרת של פרנקל, כמו במסעדת השף שלו, לבין הרצון להנגיש את המנות לקהל הרחב, הן מבחינת המחירים והן מבחינת השפה הקולינרית. לדברי פרנקל שינסה להגיש פיצות ופסטות טריות להמונים התפריט החדש יהיה שונה מהמוכר במסעדת השף, אך מאותם חומרי גלם בדיוק. לאור התחממות גזרת הפיצות בשנה האחרונה, כעת האתגר מבחינתו של פרנקל הוא יצירת פיצת שף הכי טובה בתל אביב. התפריט שהרכיב פרנקל כולל מנות פסטה מבצק אשר יוכן מדי יום במקום, מנות אנטיפסטי ופיצות שיאפו בטאבון של המקום. טווח המחירים ינוע בין 55-29 שקל. לשאלה איך שומרים על אותה איכות מבלי לפגוע בשם היוקרתי של המסעדה, עונה פרנקל כי האיכות נשמרת על-ידי ההקפדה ושימוש בחומרי גלם איכותיים במיוחד, אך לא ב"פרימיום". "אני מרוויח פחות כסף, אך עובד על מסה מאוד גדולה. כך אני לא מתפשר על חומרי הגלם ולא פוגם בשם. התפריט שהרכבתי ל'פרונטו קיוסקו' שונה לחלוטין מזה של 'פרונטו', לראשונה אני מגיש שבעה סוגי פיצה בווריאציות שונות ומנות הפסטה אחרות לגמרי".

הרשת החדשה אינה הניסיון הראשון של פרנקל ואדר לפנות להמונים. ב-2011, קצת אחרי המעבר לרחוב הרצל ניסו השניים להקים את "פרונטו סטרדה" בחלל קטן שנוצר בסמוך למסעדה. פרונטו סטרדה היתה אמורה להיות מעדנייה עם חומרי גלם איטלקיים למהדרין מוכנים לשימוש, וכן לחמים ופוקצ'ות ובהתאם לכך גם כריכים איטלקיים ופיצות. בצער רב המעדנייה, שאמנם זכתה לשבחי המבקרים, נסגרה אחרי זמן קצר. בשנה האחרונה פרנקל התרחב גם אל חיי הלילה ועומד בראש המטבח בבר זו ביזו.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו