בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שוק צפון: הפרויקט הקולינרי החדש של מיכל אנסקי יוצא לדרך

שרונה מרקט לא לבד: אחרי שוק נמל תל אביב, השיקו הבוקר מיכל אנסקי ורועי חמד שוק איכרים ומרכז קולינרי חדש ברמת החי"ל. החידוש: השפים יובל בן נריה ודיוויד פרנקל פותחים לראשונה שלוחות למסעדות השף שלהם, שף אבנר לסקין חוזר לאחר 15 שנה וסניף שני לכתר המזרח

23תגובות
שוק צפון: מימין לשמאל- איקה כהן, אבנר לסקין, מיכל אנסקי, רותי רוסו, יובל בן נריה, דיוויד פרנקל ורועי חמד
מתן כץ

אחרי תכנון של שנה וחצי ושנה לא פשוטה בעבור מיכל אנסקי, אחת מבעלי המתחם, שוק צפון ברמת החי"ל יוצא היום  לדרך. השוק, שממוקם בצומת הרחובות הברזל-הנחושת, משתרע על פני 1,600 מ"ר ויפעלו בו זה לצד זה כ-30 חנויות, דוכנים ומסעדות משלל תחומי המזון. "הרעיון עלה לפני כשנה וחצי", אמר הבוקר רועי חמד שותפה של אנסקי בפתיחת השוק וכן בשוק נמל תל אביב. "החלטנו לעשות את הצעד הבא אחרי שוק הנמל וחשבנו על השכונה ועל הצורך שלה וכן בגלל העסקים הרבים שיש כאן ברמת החי"ל, הרגשנו שצמאים כאן ללונה פארק קולינרי שיפנה לכולם וחילף מצד אחד בילוי ומצד שני יספק שפע אפשרויות לאכול ". ההחלטה הובילה לחיפוש מקום באזור ולאחר ביקור בחלל המקומי נפלה ההחלטה על הקמת השוק השני. אנסקי מצדה אומרת כי בדרך לשוק נהגה והתרגשה "כמו בנסיעה לחדר הלידה, והידיעה שהחיים הולכים להשתנות".

בניגוד לשרונה מרקט המצליח שהלך קודם כל על הגודל (והשקעה של  530 מיליון שקל מול 25 מיליון בשוק הנוכחי), שוק צפון הלך במתכוון על תמהיל אחר לגמרי. כמו השווקים המקורים המובילים בעולם ובדומה לאחיו בנמל, "הרעיון הוא לאסוף את חומרי הגלם הכי טובים ואת המסעדות הכי טובות שיש בארץ, אבל אחד מכל סוג", מסבירה אנסקי. "שוק צפון שם לו למטרה להוביל את התרבות הקולינרית בצפון תל אביב ולהביא תחת קורת גג אחת מקום יפני, איטלקי, מקום אחד לדגים, גבינות, שווארמה, פירות וירקות, בשר ויין". חמד, שותפה של אנסקי מסביר כי הסוד של המקום טמון דווקא בגודלו כקנה מידה הנכון –"קטן יותר זה היה מתפספס ואילו גדול יותר יתפספס אף הוא, רק בגודל הזה ועם התמהיל הזה הוא מתאים את עצמו לשכונה ולאוכלוסייה".

ואם בתמהיל עסקינן, חשוב לציין כי בתי העסק בשוק מורכבים משילוב של כ- 50% מסעדות ו-50% חנויות לחומרי גלם. "הסיבה לכך שהלכנו על אחד מכל תחום הוא שככה בחרנו רק את הכי טובים", מסבירה אנסקי. "רציתי את השפים הצעירים הכי טובים ואת הדור הבא של המסעדות, לצד מי שנשחב ליצרן או ספק חומר הגלם הכי טוב. טאיזו ופרונטו הן היום שתי המסעדות הטובות בארץ לדעתי, אבל גם היקרות וכאן תהיה הזדמנות לפגוש אותן נגישות יותר. זה כמו צמצום רוטב, ניקח את היד של השף ונכוון אותה לקהל הרחב. גם האסליות של "כתר המזרח" וגם אנשים כמו עיתונאית האוכל רותי רוסו שפותחת דוכן לראשונה של מיצים בטכנולוגיה ייחודית בארץ והשף אבנר לסקין שחוזר למטבח אחרי שנים".

שוק צפון
מתן כץ

אז מי הם השמות הבולטים בשוק? הנה הצצה קצרה:

מיאזקי –  מיאזקי ידועה יותר כגרסה הקטנה והמהירה של טאיזו. השף יובל בן נריה בחר להתמקד הפעם במקום בחמשת המטבחים המרכיזים את טאיזו, רק באחד – היפני. במרכז מיאזקי ניצב גריל מיוחד שהובא לשוק מלונדון ומבוסס על פחמים יפניים. בתפריט: מרקי ראמן, כנפיים ושיפודים ולצידם תוספות יפניות מסקרנות לא פחות. המחירים: 50-70 שקלים לארוחת צהריים.

פרונטו קיוסקו – הגרסה הקלילה  של השף דיוויד פרנקל למסעדת פרונטו. במרכז המסעדה פיצות שף של פרנקל וכן פסטות טריות. בצד האלכוהולי כיאה למקום שיפנה לצד של אחרי שעות העבודה, תפריט המבוסס על אפרול. המחרים במקום ינועו בין 29-55 שקלים.

כתר המזרח – מוסד השווארמה המיתולוגי הסכים אחרי יותר חמישים שנות פעילות ולא מעט שכנועים מצד הבעלים, לפתוח שלוחה צפונית ולא רק זאת, אלא כפולה – האחת תיוחד לשווארמה כמובן והשנייה תיוחד לסביח. המחירים כ-35 שקלים למנה.

איקה – השוקולטיירית הישראלית הבכירה איקה כהן פותחת גן עדן קטן לחובבי השוקולד, או בפועל דוכן מכירה שבמרכזו הפרלינים שזיכו אותה בפרסים עולמיים, ולצידם עוגות ומאפינס מבוססי שוקולד, בראוניז ומרשמלו והכל בעבודת יד.

ג'וסו – דוכן המיצים של עיתונאית האוכל רותי רוסו. הרעיון למקום ראשון משל עצמה עלה לפני כשנה, כשהציעה אנסקי לרוסו במהלך טיול משותף בגיא ורגיה. רוסו ששחקה עם הרעיון בראש, גלגלה אותו, פיתחה והגיעה למסקנה שמה ששוק אמיתי צריך זה דוכן מיצים, אבל לא עוד מקום "שסוחט פירות לעיני הלקוח". על כן ייבאה רוסו מכונה מיוחדת שמתכתבת עם הטרנד העולמי ויוצרת מיצים בסחיטה קרה על ידי מעיכה חזקה. התוצאה: מיץ ששומר על ערכיו התזונתיים והבונוס: חיי מדף ארוכים יותר. המחרים: 10-15 שקלים לכוס מיץ סחוט רגיל; 18-26 שקלים למיץ בסחיטה קרה בבקבוק זכוכית.

חליט'תה – בית התה הירושלמי שפועל כבר יותר משלוש שנים, שולח לראשונה יד לתל אביב – בגישה קצת שונה. אחרי שלימדו את הירושלמים לפתוח את הראש ולשבת על כוס תה, החליטו הפעם לחרוג מבית תה צנוע ונישתי, עם חליטות עדינות, אלא בר שעושה כבוד לחליטות ושילובן עם אלכוהול.

רק היום – כל שוק צריך מסעדת שף קטנה שתתבסס על תוצרת השוק בלבד ובמרכזה תפריט שמשתנה מדי יום על פי העונה ומצב הרוח של העומדים בראשו. כזהו "רק היום" שמחזיר את השף אבנר לסקין אל קדמת הבמה, אחרי שנים ארוכות בלימודי קולינריה בעיקר. רק היום שואב השראה ממטבחי ספרד ואיטליה, אבל "מדבר ישראלית", אומר לסקין ומוסיף כי "הרעיון הוא מקום נגיש גם באוכל וגם באלכוהול – עם 10-12 מנות שאינן עולות על חמישים שקלים ומתחלפות על פי מה שיש בשוק".

רוטיסרי - הבעלים של מסעדת "אנינה" והמאפייה "בית לחם" ינסו להחזיר את הכבוד לעוף בגריל עם תפודים לצידו (ו"צ'יפס הבטטה הכי טוב בתל אביב", לדברי אנסקי). במרכז הרוטיסרי ניצב תנור רוטיסול בו ייצלו מדי יום עופות ונתחי בשר על שיפוד מסתובב, בצורה איטית על מנת שייתנו טעם עמוק ומיוחד לעופות.

חומוס כספי -  החומוס הסודי של נאות אפקה הפך בשנים האחרונות ליקיר קהילת החומוס ואנשי אוכל נחשבים. המקום של השף יניב כספי, בוגר מסעדות כמו דיקסי ודקה, יציע מעבר לחומוס שנטחן כמה פעמים ביום, גם פלאפל ירוק, סלטים  ושקשוקה.

לצד אלו, יפעלו דוכן סנדוויצ'ים הבשר של מעדניית דלישס, דוכן בירות של מבשלת ג'מס מפתח תקווה ולצידן תפריט אוכל המזוהה עם הבר שלהם. מעדניית קנטי וממלכת החלבה, הן עוד שתי נציגות ירושלמיות בשוק – הראשונה מתמחה בגבינות ייחודיות מכל העולם והשנייה בטיחנה וחלבה עם אבן ריחיים גדולה במרכז המקום. כיאה לשוק גם החקלאים ויצרני חומרי גלם נמצאים פה, מהם בולטים – הירקות האורגניים של משק שדה ירוק, האיטליז הכשר קדן שיציע מעבר לנתחים משובחים גם רטבים שמוכנים במקום, גונדי וקישקע ואפילו ערכות מרק עוף למי שמתעצל להכין. בתחום הקפה והמאפה ישלטו באזור "לחמנינה".

שוק צפון, ראול וולנברג 20, רמת החי"ל, תל אביב.

שעות פתיחה: א'-ה': 10:00-21:00 חנויות, 12:00-23:00 מסעדות; ו' - 7:00-17:00  חנויות 12:00-23:00 מסעדות. ש' - 8:00-17:00 חנויות, 12:00-23:00 מסעדות

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו