בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האוכל הסיני ממכר? 35 בעלי מסעדות סיניות חשודים בסימום הלקוחות

אם חשבתם שהאוכל הסיני ממכר בזכות טעמו המשובח, לפחות בחלק מהמקרים הסיבה אחרת לגמרי: 35 בעלי מסעדות בסין חשודים כי הוסיפו "תבלין סודי" בדמות אופיום למנות במטרה לגרום ללקוחות לחזור

11תגובות
כך יוצרים ממנות ממכרות
אורן זיו

עוד דרך מקורית לגרום ללקוחות לשוב למסעדה? אפשר לראות זאת גם כך. להרבה מסעדות יש תיבול סודי או מתכון לרוטב ייחודי ויקר שילך עם הסבתא עד לקבר אלא אם כן הוא נעול בכספת - אבל מה אם המרכיב הסודי שעשה את האוכל לכל כך מבוקש הוא בעצם סמים לא חוקיים? שערוריית מזון חדשה מסעירה בימים אלה את סין, כאשר בשלושים וחמש מסעדות במדינה התגלה כי אותו "תבלין סודי" היה לא אחר מאשר אבקת אופיום שפוזרה על חלק מהמנות.

לפי דיווחים של רשת CNN שחשפה לראשונה את הסיפור, בעליהן של חמש מסעדות כבר הועמדו לדין, ובעלים של עוד 30 מסעדות נמצאים בחקירה. על פי הודעה לעיתונות שהעביר ארגון China Food and Drug Administration, המסעדות שלקחו חלק בשערורייה הן כאלה שמתמחות בנודלס, בדמפלינגס ומרקיהם, בעופות מטוגנים, גריל ועוד.

בשלב זה עדיין לא ידוע למה בדיוק שימש האופיום ב-35 המסעדות הללו – האם לקישוט המנה או כתיבול ממשי, אבל המנהג לשלב אופיום במנות אינו חדש במטבח הסיני. יותר מכך – האופיום נחשב לתבלין מבוקש מאוד במדינה. על פי סוכנות הידיעות הרשמית Xinhua האבקות הללו זמינות לקנייה בסין בכ-60 דולר לקילו. לרוב, נהגו לעשות זאת שפים במטרה לגרום ללקוחות להתמכר לטעם המיוחד של המנות ועל כן ערבבו את האופיום עם שמן צ'ילי ואבקות נוספות, כך שרשויות הפיקוח יתקשו לזהות את הסם.

ב-2013, כחלק מהמאבק בסמים של השלטונות, הוצא האופיום אל מחוץ לחוק, אך עדיין ניסו בעלי מסעדות להתחכם ולהשתמש בו. בשנה שעברה למשל נעצר מוכר נודלס מהונג קונג, לאחר שלקוח שאכל אצלו "מנה מתובלת" נעצר על ידי משטרת התנועה ובדמו התגלה החומר האסור. המוכר הודה שנהג להוסיף אבקת אופיום למאכלים שלו כדי לשמור על לקוחות חוזרים (הוא נעצר לעשרה ימים בלבד).

שערוריות מזון אינן דבר חדש בסין ורשת CNN מזכירה כי בקיץ 2014, גילה עיתון סיני כי אחד הספקים המרכזיים בשוק מכר בשר שפג תוקפו למקדונלדס המקומי, KFC ולסניפי פיצה האט, מה שבסופו של דבר הוביל את החברה האם KFC Yum Brands להתפצל מהחטיבה הסינית על מנת להתנער מהתדמית המפוקפקת. השאלה כעת היא מה תעשה השערורייה הנוכחית לאוכל הרחוב הסיני?



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו