בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי 17 שנים ניר צוק סוגר את קורדליה

אחרי שנה עמוסה שבה פתח שתי מסעדות, סוגר השף ניר צוק את מסעדת הדגל שלו "קורדליה" ומתכונן לפתיחת מסעדה כשרה בבית מלון

31תגובות
ניר צוק הולך לבשל כשר
אייל טואג

סגירה אחר סגירה מצטיירת התמונה העגומה - התקופה הנוכחית היא מהקשות שידע ענף המסעדנות. שמות שנראה כי הם חסינים מכל פגע סוגרים דלתות – איש איש וסיבותיו. אחרי הסגירה של "סזרינה" מסעדתו בת השלושה חודשים של מאיר אדוני בשבוע שעבר, הפעם זוהי סגירה של מוסד כמעט. השף ניר צוק שחלש על נדל"ן מכובד ביפו, סוגר את מסעדת הדגל שלו "קורדליה", אחרי 17 שנות פעילות. "בזמן הזה הספקתי לפתוח המון עסקים ולסגור", כתב צוק לעוקביו, בהודעה הפרידה בדף הפייסבוק שלו. "הספקתי לכתוב שלושה ספרים, לצלם מאות תוכניות, לבשל ארוחות בטוקיו, פריז, קזחסטן, ברלין, מוסקבה, סן פרנסיסקו ואפילו היתה לי מסעדה בבוקרשט - ותמיד קורדליה היתה שם - מחכה, עם שפע הירק, הנרות, הבשר הטרי והקסם היפואי שלה, מחכה לי כמו אמא טובה סבלנית לבן הקטן עמוס הגחמות".

בשנת 1998 פתח צוק את "קורדליה" ברחוב הדולפין ביפו, "שלושה בתים שמאלה מאבו חסן - משם זזנו לעיר העתיקה עם חלומות ושאיפות הקמנו ארמון עם כל האהבות שלנו, אמנות, תרבות, אירוח, אוכל ואלכוהול חווינו אין סוף הרפתקאות". אחרי שהודה לעובדיו ולשותפיו לאורך הדרך הסביר צוק כי קורדליה במתחמה הנוכחי נסגרת ותעבור לאירוח בסגנון המסעדה במשך שלושה ימים בביתו של השף צוק. "פתאום נגמרה השכירות וממשיכים הלאה, נפרדים לשלום מהנעורים - מהאשה קורדליה, מהזיכרונות, מהקריסטלים והדרמה, מהאורחים הקבועים והאהובים".

קורדליה בתקופת הזוהר שלה
יח"צ

בשיאו חלש צוק על שלושה עסקים במתחם שנקרא "קורדליה" ביפו, על שם מסעדת הדגל, וכלל מלבדה גם את הביסטרו "נועה" ואת הבר "ג'אפה". את הבר סגר לפני כשנתיים ואת "נועה" בשנה שעברה, ערך מקצה שיפוצים במסעדת האם, מתח את התפריט ופתח את קורדליה מחדש. כמו כן פתח בשנה האחרונה שתי מסעדות אחרות במרכז תל אביב – את המזללה "גארדן" בדיזנגוף סנטר ואת "מקלובר" – כמסעדת מקלובה. לפי צוק הסיבות המרכזיות לסגירה הן תום השכירות של המתחם ופתיחה הצפויה בקרוב למסעדה כשרה שלו במלון פרימה ברחוב מאפו בתל אביב. אז לראשונה בתולדותיו יעמוד צוק בראש מסעדה כשרה. אולם, בשיחות שערכנו עם עובדים ובסביבתו של צוק אומרים כי השפעת המצב הביטחוני ניכרת ביפו וכי תנועת הלקוחות באזור הלכה והידלדלה. "כל סוף הוא התחלה חדשה לא משנה המיקום, משנה הלב והעשייה", חותם צוק.

מטעמו של צוק נמסר: "קורדליה אמנם נסגרה במקום שהיא נמצאת בו, אבל כבר בשבוע הבא היא תפעל כקורדליה פופ-אפ. היא תהיה פתוחה בימים רביעי, חמישי ושישי, עם עלות פיקס של 350 שקלים לאדם לארוחת טעימות בתיאום מראש. המיקום של הפופ אפ הוא ביפו העתיקה, אך יימסר במדויק רק לקראת הארוחה. בנוסף, בזמן הקרוב יודיע ניר צוק על המשכן החדש."



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו