בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סופה של הטחינה הטובה בתל אביב

אחרי 12 שנה מסעדת Mezze נסגרת

המסעדה שהייתה מחלוצות האוכל האורגני, נטול הגלוטן, הטבעוני והצמחוני בתל אביב והיתה בין החביבות והאהובות על שוחרי הבריאות והטחינה היא כנראה גם לא האחרונה להסגר השנה. "החוכמה היא להיפרד בשיא, ולא כשהספינה טובעת", מסבירים הבעלים, אפרת רבינוביץ' וגל ברזילי את הסיבה לסגירה הפתאומית. בפוסט בפייסבוק הם מודים: "עייפנו"

21תגובות
גל ברזילי, תל אביב
מוטי מילרוד

 "לנהל מסעדה זה עסק לא פשוט ומצד שני מאוד מתגמל" כתבו בני הזוג אפרת רבינוביץ' וגל ברזילי בפוסט בפייסבוק שבו הם מבשרים לחבריהם על סגירת מסעדת "מזה" (Mezze) שהקימו וניהלו זה 12 שנה. הפוסט גרר מאות שיתופים, לייקים ותגובות נרגשות.

"המאבק הוא מול העיר", מסביר ברזילי בראיון ל"הארץ". "וזה עוד לפני שאני מזכיר את המאבק בקשיים אחרים שמעמידה המציאות היומיומית פה, אם זה המיתון שהיה וצלחנו אותו, אם אלו המבצעים הצבאיים והמלחמות – צלחנו גם אותן, אם אלו עבודות תשתית או שיפוצים אינטנסיביים של בניינים קרובים או שמרחיקים לקוחות. את הכל צלחנו, יחד עם תנאי מזג אוויר משתנים וגורמים נוספים, על הכל התגברנו. אבל האמת היא שעייפנו".

זהירות, ספויילר ! זה פוסט עצוב-שמח ...פתחנו את Mezze לפני 12 שנים (בת מצווש!!!!) עם המון אהבה – אהבה לאוכל, אהבה לבני ...

Posted by Mezze on Monday, January 25, 2016

למרות מחאותיהם של הלקוחות הקבועים, רבינוביץ' וברזילי לא מתכוונים לסגת מההחלטה ("עם כל הפרגון והאהבה"). בכך, נפרדים המכורים למקום, ביניהם הנמנעים מגלוטן ובראשם הצליאקים, מהמעוז היחיד בו היה מובטח להם שהמנות אכן נטולות גלוטן (רוב המקומות האחרים ככולם נמנעים מלקיחת אחריות בעניין זה). מעבר לכך, נפרדים המכורים ממנות שצעדו עם המקום שנים ושכעת כבר לא יהיה היכן למצוא אותן (אולי, בעתיד, בספר מתכונים).

קציצות טופו
מוטי מילרוד

בין המנות הללו היו כמה גרסאות שעשו כבוד מיוחד לטחינה. תמיד אפשר היה למצוא ב"מזה" שלושה סוגי טחינה משתנים (טחינת או סלק או פלפלים, טחינת 'סודית', מתקתקה וטחינה מלאה). תיזכר לטוב גם עוגת הפיסטוק, שמוגשת עם יוגורט בלקני, טחינה גולמית, סילאן ושערות חלווה. בזכרונם של הטבעונים נחרטו ארוחות הבוקר ובפרט חביתות החומוס הטבעוניות, שהותקנו מקמח חומוס ומטופו. בהקשר זה אולי מעניין לגלות באיחור, כי אף שאינה מסעדה טבעונית, מזה היתה הראשונה לקבל את חותמת העסק ה"ידידותי לטבעונים" של עמותת "ויגן פרנדלי".

כשמזה נפתחה היא היתה חריגה בנוף. היום, כשברדיוס של קילומטר או שניים תמצאו לפחות 8 מסעדות טבעוניות (ביניהן זכאים, וילאג' גרין ומשק ברזילי) אז אפשר לומר בפה מלא סייטן שהשוק רווי. הסועדים במזה כבר לא שואלים את השאלה החבוטה: "אז מה אוכלים פה, בעצם?".

למרות המעמד שקנו לעצמם החליטו בני הזוג לפרוש "לפני שכל הבלגאן מתחיל", כלשונם. חרף אווירת הנכאים, ברזילי מבטיח כי השבועיים הקרובים הם קודש לחגיגות הפרידה. הוא ממליץ להגיע בימים שאינם שישי, בו יהיה כנראה מלא מאוד - "מהפכה", כדבריו. 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו