בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בגלל המצב הביטחוני: מסעדת טופולינו עוזבת את ירושלים

מסעדת טופולינו, שפעלה קרוב לעשור בסמוך לשוק מחנה יהודה, הודיעה היום כי זהו יומה האחרון עקב המצב הביטחוני והכלכלי הקשה בירושלים. החדשות הטובות: ביוני ייפתחו הבעלים מסעדה חדשה בתל אביב

32תגובות
שי גיני ויונה ששון
אמיל סלמן

שנת 2016 יצאה לדרך ברגל שמאל, לפחות בנוגע לקולינריה הישראלית. חודש קשה עובר על המסעדנים, כשלאחרונה נשמעת כמעט מדי יום הודעה על סגירת מסעדה כזו או אחרת, תהא הסיבה אשר תהא. בשבוע האחרון לבדו שלושה מוסדות סגרו את שעריהם. זה התחיל עם ניר צוק שהודיע על סגירת מסעדת קורדליה, המשיך עם סופה של המסעדה הצמחונית-טבעונית "מזה" וכיום נודע על סגירתה הסופית של מסעדת "טופולינו" הירושלמית.

בשנים האחרונות עלה שמה של מסעדת טופולינו, הנמצאת בפאתי שוק מחנה יהודה כבר קרוב לעשור, כמה וכמה פעמים. בתחילה, הוזכרו אנשי טופולינו כמי שנאבקו ברבנות על המונח כשרות, שכן המסעדה האיטלקית שהקימו יונה ששון ושי גיני התבססה על המטבח היהודי של רומא. בתום המאבק החליטו הבעלים להיפרד ממשגיח הכשרות ומהתעודה הנלוות לכך ונחשבו לנושאי דגל המאבק. בהמשך, הגיעו "צוק איתן" והרעת המצב הביטחוני בעיר והמסעדה ניסתה להמציא את עצמה מחדש, על אף הביקורות הטובות שקטפה בזו אחר זו ושינתה את תפריטה מן הקצה אל הקצה, כשהפכה ממסעדה איטלקית חלבית לבשרית. עם גל הטרור האחרון השמיעו שוב אנשי המסעדה את קולם ובראיון שמסרו לניר חסון ב"הארץ" בדצמבר שעבר אמר שי גיני כי "המצב הוא על סף פשיטת רגל. אנחנו מפסידים כסף כבר שלושה חודשים, אם הדברים לא ישתפרו ניאלץ לסגור".

והנה כי כן, הודיעו היום (חמישי) אנשי המסעדה כי בצער רב הם נאלצים לסגור אותה אחרי כל כך הרבה זמן שפעלו בעיר. "חברים ולקוחות יקרים, היום פתחנו את מסעדת טופולינו לקהל בפעם האחרונה", כך מסרו בהודעתם. "במשך כמעט עשור של פעילות בשוק מחנה יהודה חווינו רגעים טובים יותר ופחות, אבל תמיד נהנינו לבשל ולשרת את אורחינו. מאז מבצע 'צוק איתן' ולאחריו אינתיפאדת הסכינים הידרדר המצב לכדי כך שאין בידנו אפשרות כלכלית להמשיך ולהחזיק את המסעדה ועל כן אנו סוגרים אותה. במהלך חודש יוני הקרוב נפתח טרטורייה סיציליאנית חדשה בתל אביב ונודיע על כך".

מוקדם יותר החודש סגרו דלתות גם המסעדות "אלדד וזהו" שפעלה במשך 25 שנים בירושלים ועברה גלגולים רבים, עד שלאחרונה אף היא קרסה אל מול המצב הביטחוני שהדיר את הלקוחות מהמסעדה. אחריה נסגרו המסעדה היפנית סאקורה, החומוסייה יויו וגם מסעדת ראצ'ה הגרוזינית שהובילה המסעדנית לילי בן שלום. בן שלום הודיעה כי היא צפויה, כמו במקרה של טופולינו, לפתוח בקרוב מאוד את ראצ'ה מחדש בנוה צדק, במקום בו פעלה מסעדתה של מיכל אנסקי שאף היא נסגרה בשנה האחרונה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו