בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הארוחה חייבת להימשך

יומיים לאחר התאבדות השף בנואה ויולייה, מסעדת "הוטל דה ויל" נפתחה לקהל

אשת השף החליטה כי ההצגה חייבת להימשך וכי יש לכבד את הלקוחות שהזמינו שולחנות שלושה חודשים מראש, מינתה מחליף ופתחה את המסעדה שוב לקהל. קרובי משפחתו: "זה אינו נעשה משיקולים כלכליים"

תגובות
השף בנואה ויולייה ליד מסעדתו הוטל דה ויל בשווייץ
אי־אף־פי

ביום שלישי, יומיים לאחר מותו של בעלה – השף בנואה ויולייה, החליטה אשתו בריג'יט המנהלת את "הוטל דה ויל" כי – ההצגה חייבת להימשך ופתחה את המסעדה לקהל. כבר ביום שני בבוקר כינסה אשת השף את צוות המסעדה וסיפרה להם על תכניותיה העתידיות ומה שנראה כרצונו של בעלה.

"יש לנו שולחנות שמורים ליום שלישי בערב, שהזמנו לפני זמן רב", סיפר סועד לעיתון השווייצי "24 שעות". "אנשי המסעדה צילצלו אלי והסבירו כי בריג'ט ויולייה רוצה שהמסעדה תמשיך ושאלו אם נבוא לתמוך בהם, אני רואה בזה כצעד אמיץ". "הוטל דה ויל" בעלת שלושה כוכבי מישלן זכתה בדצמבר האחרון גם בתואר "המסעדה הטובה בעולם" מתוך הדירוג של אלף מסעדות בכל העולם ברשימה שיצר משרד החוץ הצרפתי. יש לה רשימת המתנה של שלושה חודשים. את מקומו של השף יתפוס ככל הנראה פרנק ג'יובאני, שהיה יד ימינו. קרובי המשפחה אמרו כי מה שבנה השף הוא נצחי ועל כן ממשיך הדרך יהיה רק מי שוויולייה בטח בו. הפתיחה המחודשת, לדבריהם, אינה נובעת משיקולים כלכליים, אלא מאנושיות.

מותו של השף ויולייה זיעזע בתחילת השבוע את עולם הקולינריה העולמי שעות ספורות לפני השתתפותו בטקס חלוקת פרסי מישלן בפריז. ביום ראשון בערב נמצא השף ירוי ורובה הציד שלו לצדו, בקרבת ביתו הסמוך לעיירה לוזאן.

"דיילי מייל" הבריטי חשף היום כי בראיון האחרון עם השף, ארבעה ימים לפני מותו, לעיתונאית אלווירה פון ברדלבן מ"ליברסיון" הצרפתי הוא היה במצב רוח מרומם, רגוע ומאושר. "ההודעה על ההתאבדות של שף צעיר ומבריק תמיד מזעזעת", כותבת פון ברדלבן, "אבל לאחר פגישה כל כך אופטימית היא נהפכה למדהימה במובן השלילי של העניין. במיוחד כי בניגוד לברנאר לואזו, השף בעל כוכבי מישלן שהתאבד בשנת 2003 עניין שיכול להיות מוסבר על ידי קשיים כלכליים ופחד לאבד כוכב, מעל ראשו של ויולייה לא נראה כל ענן ומצבה הפיננסי של המסעדה מצוין".

החשש היחיד שציין השף בפני העיתונאית הוא שההצלחה לא נשארת לנצח. עם זאת דווקא העניין החשוב לו יותר מכל הוא לא הדירוגים והכוכבים, אלא הלקוחות החוזרים. בהתייחסו לזכייה האחרונה אמר כי עד שאנשי משרד החוץ הצרפתי לא התקשרו אליו כלל לא היה מודע לקיומה של רשימה כזואת. "כשיש לך 54 עובדים ושלושה חודשים על תנאי (הוא מתכוון לשלושה חודשי המתנה למסעדה, ר"מ), אתה צריך כל הזמן להיות מרוכז". השף שטח בפני העיתונאית הצרפתייה את תכניותיו העתידיות וכשנשאל מדוע אינו פותח מסעדות נוספות כמו ג'ואל רובושון או אלאן דוקאס, אמר השף כי הוא דוחה כל הזמן הצעות. "אני אוהב לראות את הלקוחות שלי, להיות על המגרש". הוא סיפר כי הוא שואב הנאה מהאורחים הבאים למסעדה המוזמנים תמיד על ידו לסיור במטבחו. לעומת זאת, בראיון ל"ניו יורק טיימס" בחודש שעבר, בעקבות זכייתו, אמר כי כעת הוא חש מתוח יותר.

קרובי משפחתו של ויולייה דוחים מכל וכל את הסברה שהועלתה בתקשורת כי זו היתה תאונת ירי מאחר שלדבריהם השף היה צייד מקצועי ובעל אוסף רובים וכן שללו את העניין כי אולי השף הותקף. חבריו של ויולייה סיפרו כי השף הושפע מאוד ממותו של המנטור שלו לפני חצי שנה – פיליפ רושה, שעמד בראש "הוטל דה ויל" עד 2012.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו