בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי 27 שנות פעילות מסעדת "גיליז" סוגרת דלתות

אחרי שהחליפה שלושה מקומות והפכה להיות מזוהה בזכות ארוחות הבוקר שלה, מסעדת הבשרים "גיליז" נסגרת

29תגובות
דודו בכר

כמעט שנה אחרי שעברה למשכנה החדש ברחוב החשמונאים ואחרי 27 שנות פעילות, החליט השף והמסעדן גילי פפרמן לסגור את "גיליז". הסיפור של גיליז מתחיל בירושלים בשנת 1989. במשך 13 שנים היתה המסעדה לאחד ממקומות הבילוי הבולטים בעיר, על אחת כמה וכמה כמסעדה לא כשרה שהתמחתה בבשרים מיושנים. עם פרוץ האינתיפאדה השנייה החלו אנשים להדיר רגליהם מהמסעדה, ובשלהי שנת 2002 סגר אותה פפרמן והודיע כי הוא עובר לתל אביב.

בתחילת 2003 נפתחה גיליז מחדש בחלל גדול ושונה לגמרי מהרוח הירושלמית – בנמל תל אביב המתפתח. המקום נודע אז בעיקר בזכות החלון המרהיב המשקיף לים וכבר לא רק בגלל הבשר והשמנת, אלא יותר בזכות ארוחות בוקר מושחתות, שחרגו עד אז מהנורמה של ארוחת הבוקר הישראלית המוכרת.

בנמל תל אביב פעלה המסעדה במשך 12 שנים נוספות, עד ששוב החליט פפרמן לשנות מיקום ולשנות מזל. בראיונות שמסר אז פפרמן לתקשורת אמר כי הוא שמח לעזוב את הנמל, כיוון שהדינאמיקה בו השתנתה וכי הקהל שמגיע לאזור בעיקר בסופי השבוע אינו מחפש מסעדות בסגנון של גיליז. על כן החליט לעבור למרכז תל אביב, ובתחילת 2015 פתח את המסעדה ברחוב החשמונאים בתקווה שכיכר גבעון שעתידה להיות מעין פיאצה בגב המסעדה תחזיר את הלקוחות הוותיקים שנמנעו מלהגיע לנמל.

ככל הנראה המעבר לא צלח ובסביבת המסעדה אומרים כי אחד הגורמים הרשמיים לסגירתה של גיליז היא פציעתו של השף הראשי. אולם בקיץ האחרון החלו עבודות הרכבת הקלה באזור וכן קמו לא מעט עסקי מזון, בתי אוכל ומסעדות באזור כמו שרונה מרקט, מסעדת קוואטרו של אביב משה וכן המסעדה התאילנדית ניטן תאי, שנגסו בנתח הלקוחות שלא מיהרו להגיע למקום שנתפס כבר כמעט מיושן.

גיליז מצטרפת אל מועדון עצוב במיוחד של מסעדות ותיקות שסגרו לאחרונה את דלתותיהן, בהן מול ים שהודעה על סגירה סופית, קורדליה של ניר צוק ומסעדת מזה בתל אביב, מהרג'ה ההודית ברמלה וכן המסעדות אלדד וזהו, קבלייר, ראצ'ה וטופולינו הירושלמיות.

וזה מה שחשב שגיא כהן על גיליז במשכנה האחרון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו