בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הכרובית הכי יפה על המדף

אחרי שנים של ניסיונות אקלום בארץ, סוף סוף הצליחו שלושה חקלאים ישראלים לגדל בארץ באופן מסחרי את הכרובית הכי מעניינת בשוק

17תגובות
כרובית אלמוג

מי שטייל קצת בעולם והגיע במקרה לאיזה שוק נחשב, הופתע לא פעם לגלות איזה ירק שבמבט ראשון נראה כמו מוטציה של כרובית, כשבמקום הפרחים המוכרים לנו נמצאו שם פירמידות קטנות ומחודדות, יפהפיות למראה ועדינות למגע. ואז התעוררה השאלה: החקלאי הישראלי הצליח לגדל כאן כבר כמעט הכל והצליח להתאים לאקלים הים תיכוני גם פירות וירקות טרופיים, אז כרובית? ובכן זה לקח קצת זמן ולא מעט ניסיונות להחדיר את כרובית המוזרה, שנקראת "רומאנסקו" ומקורה באיטליה לשוק הישראלי, אבל בחוסר הצלחה למעט שוקי איכרים פה ושם. בשנתיים האחרונות בחברת הפיתוח והמחקר "הזרע" עמלו על יצירת זן ישראלי מקומי לכרובית הנ"ל, הביאו זרעים מהזן הצרפתי ויצרו את "סליו" - כרובית האלמוג, שאט אט אפשר לראות כבר אצל הירקנים המקומיים את היבול הראשון שלה. "בשנתיים האחרונות עבדנו על אקלום הזן ומראש השנה החלו שתילות אצל שלושה חקלאים ישראלים", מספר דורון מאיר מנהל ייבוא ופיתוח שוק מקומי בחברת "הזרע", כשהחזון העתידי הוא שנמצא באופן קבוע בסופר הקרוב לביתנו ולא רק בשוק האיכרים – שני זנים של כרובית.

ומה כל כך מיוחד בה? מלבד המראה המרהיב שלה ובצבעם הירוק בהיר של הפרחים (לעומת הכרובית הלבנה), טעמה עדין יותר מהכרובית הישראלית אפילו על גבול האגוזי, היא פריכה יותר וגבעוליה ועליה הם בונוס שמשלים את הטעם ומומלצים לאכילה. בגלל מרקמה העדין והכמעט חמאתי היא גם זקוקה לפחות זמן בישול מאחותה. גם בפן התזונתי אפשר לומר כי מדובר בזן עשיר בוויטמין C, ויטמין K, סיבים תזונתיים וקרוטנואידים. מעניין מה אייל שני היה עושה איתה.

מתכון לכרובית אלמוגים שלמה בתנור

חומרים:

1 כרובית אלמוגים

מלח גרוס

חצי כפית פלפל גרוס

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

ההכנה:

לוקחים את הכרובית - שלמה, נקייה מעלים ומבשלים אותה במי מלח - חצי בישול.

מוציאים את הכרובית ממי הבישול ומניחים לה להתקרר.

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מניחים עליו את הכרובית, מתבלים במלח פלפל שמן זית ו 2 שיני שום.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות אופים כחצי שעה עד להזהבה קלה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו