בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ישראלים מועמדים לפרסי האוכל היוקרתיים ביותר בארצות הברית

המטבח הישראלי עולה על מפת הקולינריה האמריקאית. בחצי הגמר של פרסי ג'יימס בירד היוקרתיים מועמדות שתי מסעדות עם מטבח ישראלי מודרני, אופה ישראלית ושני שפים

8תגובות
ניל סנטוס

אחד הסממנים הבולטים בשנת 2015 היה התחזקותו של המטבח הישראלי ברחבי ארצות הברית. לא עוד הסתתרות תחת הכותרת מטבח ים תיכוני, אלא הצהרה בריש גלי – אנחנו ישראלים. שפים ישראלים עושים צעדיהם בבטחה וזוכים לתשבחות והדוגמה הבולטת לכך היא מסעדת "תמנע" (Timna) של השף ניר מסיקה בניו יורק, שזכתה בתואר המסעדה הטובה ביותר לשנת 2015 ב-USA Today, ורשימת ההמתנה למקום שם כרוכה בהזמנה מראש חודשים רבים קודם לכן.

רוצים לקבל כל טור של רותם מימון ישירות למייל, מיד עם פרסומו? לחצו על ״התראות במייל״, כאן למעלה בשורת השיתוף

כעת ישראלים נוספים יכולים לסמן לעצמם הישג גדול ברזומה לאחר שנבחרו כמועמדים לפרס ג'יימס בירד, מפרסי האוכל היוקרתיים ביותר בארצות הברית. לחצי הגמר בקטגורית המסעדה החדשה הטובה ביותר (וכלשון הפרס – יוצאת הדופן) מועמדת המסעדה "Shaya" מניו אורלינס של השף אלון שעיה. המסעדה שכבר מופיעה בקביעות ברשימות המסעדות הטובות בניו אורלינס אף נבחרה מוקדם יותר על ידי המגזין SAVEUR Magazine לאחד ממאה המקומות הטובים שנפתחו באמריקה ב-2015. הסלוגן עצמו לא מסתיר את הכוונות ליצור מטבח ישראלי מודרני, בתפריט נכללים גם חומוס, חצילים, פלאפל, טבולה, לבנה ואפילו שניצל, ובגדול – שום, לימון ושמן זית.

בקטגוריית האופים הטובים ביותר השתחלו לחצי הגמר 20 אופים מרחבי ארצות הברית ובהם האופה-קונדיטורית מושית מזרחי-גביטס בעלת הפטיסרי "Janjou Pâtisserie" באיידהו. מזרחי-גביטס שהתמחתה בקונדיטוריית "מזרין" בארץ, פתחה את הפטיסרי שלה בתחילת 2013 והביאה לאיידהו קו מאפים שנעים בהשפעתם בין תל אביב לפריז.

בקטגוריית השף יוצא הדופן מופיע בחצי הגמר השף מייקל סולומונוב ממסעדת "זהב" בפילדלפיה. סולומונוב, ישראלי לשעבר, הוציא בסוף 2015 גם את ספר האוכל הראשון שלו הנושא את שם המסעדה, וזכה לביקורות מצוינות, בין היתר ב"ניו יורק טיימס", ונחשב לרב מכר. בספר, כמו במסעדה – מתכונים המושפעים מקלאסיקות ישראליות, מכרובית ועד חומוס, מפלאפל ועד קובה. מסעדת "זהב" גם מועמדת בקטגוריית השירות הטוב ביותר, לצד מסעדות חשובות ומכוכבות בארצות הברית, בהן Eleven Madison Park ו"בלו היל".

חיים הנדוורקר

בקטגוריית השף הטוב ביותר לאזור לוס אנג'לס ומערב ארצות הברית (החלוקה היא לפי עשרה אזורים שונים בארצות הברית) מועמד השף אורי מנשה, בעל המסעדה "בסטיה". מנשה פתח את "בסטיה" כמסעדה איטלקית בעלת אלמנטים ישראליים וכבר מרגע פתיחתה היא נחשבה לאחת המסעדות המבוקשות בלוס אנג'לס.

פרסי ג'יימס בירד נחשבים לחשובים, האמינים והמשפיעים בפרסי האוכל האמריקאיים ומחולקים משנת 1990 למצטיינים בתעשיית המסעדנות והמשקאות. מאז התרחבה התחרות והפרסים מחולקים בשש תחרויות שונות – מסִפרי אוכל (ב-12 קטגוריות שונות), דרך עיתונות אוכל ותוכניות טלוויזיה ועד מסעדות. בתחום המסעדות הוועדה הבוחרת מתחילה את הדיונים על המתמודדים בסוף חודש אוקטובר וכעבור ארבעה חודשים, בפברואר, מתפרסמים עשרים המועמדים בחצי הגמר והמועמדים הסופיים ייקבעו בחודש הבא. לפרסי השנה הוגשו יותר מ-20 אלף מועמדים. את הזוכים הסופיים בוחרים 250 חברי פאנל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו