בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי 65 שנות פעילות קונדיטוריית גולדשטיין החיפאית תיסגר היום

תם עידן פירה הערמונים בחיפה: קונדיטוריית גולדשטיין, מהוותיקות בארץ, סוגרת היום את שעריה אחרי 65 שנות פעילות. הסיבה: עייפות החומר וגם שקיעתה של שכונת הדר והזנחתה

80תגובות
סברינה של קונדיטוריית גולדשטיין
באדיבות המקום

תם עידן פירה הערמונים ועוגות הפרג בכרמל: אחרי יותר מ-65 שנות פעילות תיסגר היום אחת מהקונדיטוריות הוותיקות בארץ בכלל ובחיפה בפרט – קונדיטוריית גולדשטיין, שפעלה בשכונת הדר בעיר. כבר בסוף השנה הקודמת הודיעו הבעלים מוטי מאירוביץ' ובני גולדשטיין כי הם עייפים ומחפשים מחליף שייכנס אל העסק, אך משלא נמצא יורש והדור הצעיר בקונדיטוריה המשפחתית פנה להיי-טק, החליטו בעלי המקום לסגור אותו סופית לאחר כמה הנשמות מלאכותיות.

הסיפור של הקונדיטוריה הוותיקה שהתמחתה באפייה אוסטרו-הונגרית, מתחיל עם שלום גולדשטיין, סב המשפחה, שעבד במקום עד גיל 94 והלך לעולמו לפני חמש שנים. גולדשטיין עלה לארץ מהונגריה ועבר תחנות רבות, בהן עבד במלון קינג דיוויד וניהל אוניית נוסעים, עד אשר הקים את מאפייתו הראשונה ברחוב שפירא בחיפה. באותם הימים שכונת הדר החיפאית היוותה את הלב הפועם של העיר וכללה שווקים, דוכנים, בתי קולנוע וחנויות, וגולדשטיין למוד הניסיון עבר למשכנה הנוכחי ברחוב הרצל והחליט לקרוא לקונדיטוריה על שמו. לפני 34 שנים הכניס גולדשטיין האב את בנו בני ואת גיסו מוטי מאירוביץ' אל הקונדיטוריה, לימד אותם את המתכונים לעוגות הפרג הידועות, הסברינות והביבסקו והשביע אותם לשמור על עבודת היד במקום ולא להיכנע לאופנות ולתכתיבי הזמן, על אף שהמשיך לעבוד במקום כמעט עד יומו האחרון. לפני 18 שנה הקימו גם דוכן למכירת עוגות בקניון חיפה שפעל בסופי השבוע.

באוקטובר האחרון פרסמו בעלי הקונדיטוריה בעמוד הפייסבוק שלהם הודעה בה אמרו "משום שאין לנו דור המשך, קונדיטוריית גולדשטיין מחפשת את היורש. לאחר שנים של עשייה עייפנו, כי הגיל עושה את שלו". "אף אחד מבני הדור השלישי לא רצה לקחת את המושכות", מספרת מיכל קלמנוביץ', בתו של מוטי מאירוביץ', "ואף התחלנו ללחוץ על ההורים לסגור כי זה באמת מאוד קשה להחזיק את הקונדיטוריה. מדובר במקום שהקפיד על עבודת יד כמו פעם ועל טחינת הפרג במקום ויש תחרות גדולה מאוד מסביב, ועיריית חיפה והמדינה לא ממש ששות לעזור לעסקים קטנים, אז כמה אפשר להילחם?".

לטענתה של קלמנוביץ' לפני מספר שנים ערכה העירייה שיפוצים באזור שגרמו לסגירה של עסקים רבים ואצל אלו שנשארו נרשמה ירידה של עד 80% בהכנסות. "החיפאים כבר לא יורדים להדר, הם הולכים לקניונים. למרות שאם תשאל את העירייה הם יגידו לך שהדר פורחת. אין חניה, יש הזנחה של התשתיות וכמובן שמעודדים את העיר התחתית, הוואדי והמושבה הגרמנית, אבל שוכחים את העיר". בד בבד עם כניסת רשתות הקפה המוזל בחמישה שקלים גם אל שכונת הדר, בשנתיים האחרונות נסגרו קונדיטוריות ובתי קפה נוספים באזור. "אפילו כל הקופיקס למיניהם שפתחו פה נסגרו ובכל זאת קונדיטוריית גולדשטיין שרדה את השיפוצים וזה פשוט עצוב שמפעל חיים כזה נסגר. אבל מה, אפילו ראש העיר לא מסתובב פה ומצב העסקים לא מזהיר. העירייה אוהבת לתת דוגמאות לקונדיטוריות מצליחות בעיר כמו 'שמו' או 'אוטמזגין', אבל הן גם לא התחילו בחיפה ולאף אחת מהן אין סניף בהדר ולא בכדי. כשהודענו באוקטובר על הרצון לסגור התחיל לחץ מטורף עלינו, בעיקר מצד הלקוחות שלנו כי הקונדיטוריה מתבססת בעצם על הלקוחות הקבועים שלנו אבל אמרנו די".   

קונדיטוריית גולדשטיין
באדיבות המקום

מילות פרידה?

"אנחנו רוצים להודות ללקוחות הקבועים שלנו שתמיד הגיעו, גם בזמן מלחמת לבנון השנייה כשהעיר היתה ריקה, והיו כאן כבני משפחה. אנחנו מאמינים שאנשים יתגעגעו לפירה הערמונים ולעוגות הפרג, אבל כנראה כמו בעולמות אחרים – גם הקינוחים האלה ייעלמו מהעולם".

מלשכת ראש העיר נמסר בתגובה:

הטענות של מר גולדשטיין תמוהות. שכונת הדר עברה בשנים האחרונות תנופת פיתוח ושדרוג חסרי תקדים. זאת, לאחר עשורים של הזנחה. לתוצאות עדים אלפי האנשים הגודשים אותה מידי יום. ברחוב בו שוכנת הקונדיטוריה נפתחו מסעדות ובתי קפה חדשים ומצליחים, וזאת משום שהושקעו בו ובסביבתו עשרות מיליוני שקלים, שופרו התשתיות, ריהוט הרחוב והתחבורה הציבורית השתדרגה עם כניסת ה"מטרונית" בה נוסעים כ-100 אלף נוסעים ביום.

חיפה היא עיר הידועה בקונדיטוריות המצליחות שלה, בעיקר בזכות הקהל החיפאי. קונדיטוריות כמו "קונדיטוריית גל", "שני", "שמו", "אוטמזגין" ורבים אחרים הפכו לשם דבר בארץ כולה. עם זאת, ולמרות שהביקוש לעוגות משובחות בחיפה לא הצטמצם, עיריית חיפה איננה יודעת לאפות עוגות או למכור אותן.

צר לנו כי מר גולדשטיין מצא להאשים את ראש העיר בעובדה שהלקוחות בחרו שלא לקנות את העוגות שלו.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו