בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

השפית תמר כהן צדק חוזרת והיא צנועה מתמיד

ארבעה חודשים אחרי שסגרה את "קוצ'ינה תמר", השפית תמר כהן צדק חוזרת בבית קפה צנוע הכי רחוק מאיטליה

18תגובות
תמר כהן צדק בהס 4
דוד סקורי

יום חמישי בצהריים. תל אביב טובלת בענן אפרפר. בפינת הרחובות אלנבי והס, האובך האפרורי שיכול היה לדכדך, מרגיש כמעט נעים. בקפה קטנטן שרק נולד, משקיף על  יונה הנביא ועל הירידה לים, אנחנו מרגישים במקום רחוק מכאן. ריח התבשילים במקום הקטן עושה חשק לגלות את העתיד לבוא.

על לוח צמוד למטבח רשומות מנות היום המתחלפות. יש מרק עדשים כתומות, מרק בשרי של עדשים ירוקות ומרק קרם שעועית (25 שקלים), יש תבשילים של זנב שור עם עדשים (54 שקלים), גולש בקר ותפוחי אדמה או כרעיים של עוף וירקות (45 שקלים) וגם סקלופיני עגל במרווה ולימון (72 שקלים). השפית תמר כהן צדק מצטרפת למלצר ומניחה גם היא צלחות מגרות על השולחנות הסמוכים אלינו.

כהן צדק, מהשפיות המוערכות והצנועות בישראל, עמדה במשך 10 שנים בראש מסעדות שזכו לשבחי הביקורת. ראשית היתה זו מסעדת וינס ותמר, מעוזם של הפודי'ס וגרגרנים אחרים. אחריה היתה זו קוצ'ינה תמר שלה, מסעדת שף צנועה בהשראה איטלקית, שבימי הזוהר שלה הגישה גם את אחת העסקיות המשתלמות בעיר. לפני ארבעה חודשים נסגרה קוצ'ינה תמר והנה, נפתח בית הקפה הס 4, שהוא בית קפה עם מטבח וחומרי גלם טריים נהדרים שעוד יפתיעו במערכה השנייה.

בבוקר המקום הוא בית קפה שכונתי ומוצעים בו קפה מצוין, סנדוויצ'ים קטנים של גאודה או מטיאס לצד וריאציות נוספות וגם ארוחות בוקר. "ארוחות בוקר זה משהו שאני נורא אוהבת", מחייכת כהן צדק, "אז הבאתי לפה את מה שאני אוהבת לאכול. קודם כל צלחת גדולה של ירקות טריים, ירוקים למיניהם, צנוניות, שומר, קולרבי, עלים ירוקים טריים וכמובן גם עגבנייה ומלפפון. לצד זה כל אחד יכול לבחור לו את מה שהוא אוהב. צלחת גבינות וירקות קלויים או ביצים חצי רכות או צלחת של מטיאס וסלט תפוחי אדמה. מי שאוהב, יכול לקבל צלחת טחינה וגרגירי חומוס חמים. ויש גם שקשוקה חריפה טעימה שאני מכינה פה. אני הכי אשמח שאנשים יבואו לפה לארוחת בוקר. צהריים זה טבעי וברור שאנשים ירצו לטעום מהסירים פה, בוקר זה אתגר חדש".

בשעת צהריים המקום הומה ומלא, דחוס קולות. אנחנו טועמים את כל המרקים ומתרפקים על טעמם הביתי והטוב. יש לה יד טובה ונכונה, מרק קרם השעועית אוצר בחובו גם שומר ויש לו מרקם קטיפתי מתעתע, הגם שאין בו טיפת שמנת. רק שעועית בובעס ענקית וחברים. מרק העדשים הירוקות גולש על ציר בשרי עמוק ויש בו קוביות גזר, בצל וסלרי לרוב. כך גם במרק העדשים הכתומות. כולם מנחמים ורכים להפתיע.

מנה צמחונית של ירקות מעורבים וחומוס על אורז (38 שקלים) מציעה שלל ירקות כתומים ופרחי כרובית ששומרים על צורתם ומרקמם המוצק ואז נצבעו כתום של תבלינים שמחים. זוהי מנה עשירה ומספקת שתשמח גם אוכלי כל אבל בטח טבעונים. המנות הבשריות נדיבות, אבל נדמה שהקטגוריה הכי כיפית בתפריט היא קטגוריות קטנות שבתוכה צלחת אנטיפסטי, בודינו פרמזן שהוא ממנות הדגל של קוצ'ינה תמר, ארטישוק ואיולי, פרוסות סינטה ובלסמי או כריך רוסטביף וירקות (26-36 שקלים). יש גם סלטים מושקעים (28-34 שקלים) ובהמשך יהיו גם מתוקים. כרגע תפריט היין צנוע אבל כוסות היין המקצועיות שנדדו הנה מהמסעדה ההיא מחייבות תפריט רחב מעט יותר, גם אם יום-יומי במהותו. המחירים הידידותיים יישמרו ולקראת הקיץ אולי נראה פה גם גלידה ביתית בעבודת יד, בטעמים מקוריים.

הס 4 הוא תוספת צנועה ונעימה לאזור, מקום ששווה לעצור בו לארוחת צהריים מזינה ומשתלמת או לארוחת בוקר בריאות נדיבה. נשמח לראות את שעות הפעילות מתרחבות עוד ולצדן גם דרינקים מדויקים ויינות פתוחים לכוס עושים את דרכם לתפריט. לצד תפריט הקטנות שרקחו כאן זו תהיה יופי של נקודת עצירה בדרך מהים.

הס 4, תל אביב. א-ה' : 8:30-18, שישי – 8:30 עד כניסת שבת. שבת סגור. 03-5551038.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו