בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בר קוקטיילים חדש רוצה להחזיר את הבילוי השפוי לאזור החוף

מי אמר שמקומות על החוף הם רק מלכודות תיירים? "יאכט קלאב" - בר קוקטיילים ואוכל ברחוב הירקון רוצה להחזיר את הבילוי הנגיש והלא יקר אל חוף הים של תל אביב

9תגובות
יאכט קלאב
אנטולי מיכאלו

סוף השבוע, לפנות ערב, שמש של סוף החורף הופכת לכדור ים כתום וגדול שוקעת לאיטה בים. על הבר מעליי משתלשלים חבלים עבים שבקצותיהם נורות בגדלים משתנים. טל גנץ, מיקסולוג שמשמש כבר שנים יועץ למותגי אלכוהול, מנחה סדנאות ערבוב ושקשוק ובעברו גם הקמת והרצת ברים בבתי מלון מובילים, מניח לפניי פפאיה ירוקה ענקית שבתוכה קוקטייל מבוסס על מיץ אבטיח, בזיליקום ועוד רכיבים אקזוטיים שלא הצלחתי לזהות. "הכי חשוב לי שיהיה לך טעים", הוא אומר, "כך אני מנחה  גם את הברמנים שאני מעביר להם סדנאות. אנחנו לא פה בשביל להראות למי יש יותר גדול, לא פה בשביל להרשים ולהגזים, לייצר תצוגת תכלית של טריקים ושטיקים. ההגשה חשובה, בטח, גם פה אנחנו מקשטים ומפארים אבל התכלית חשובה יותר. אני רוצה להחזיר למרכז הבמה קוקטיילים בסיסיים וטובים, קלאסיקות בביצוע נכון, לצד המצאות מרעננות שלנו, משחקים של טעמים ומרקמים, קוקטיילים שהם עונתיים ומתחלפים". גנץ לא לבד. הוא חבר לגיל סספורטס ואביעד ערבה, שגם להם עבר בעולם המלונאות והאלכוהול. השלושה הכירו כשעבדו אצל יבואני האלכוהול "י.ד. עסקים" ומשם הדרך להקמת מקום משלהם המבוסס על אלכוהול, הייתה טבעית. כך נולד "היאכט קלאב רסטו בר" שעוגן החל מהשבוע ברחוב הירקון בתל אביב, בפינה בה שכן לפני שנים מוסד הבילויים המיתולוגי 'פיקאסו'.

"כשהיינו ילדים אבא שלי קנה יאכטה אבל הוא לא באמת ידע להפליג אז ככה יצא שאנחנו, אמא והילדים, ליווינו אותו בצעדיו הראשונים, הפלגנו איתו ממקום למקום", גנץ מתרפק. "בכל יעד שאת מגיעה אליו בעולם תמצאי יאכט קלאב, מועדון חברים פתוח שמחובר לכל מה שקורה וחם, שם יגידו לך לאן ללכת ולאן לא, איך ליהנות בכמה ימים שיש לך ביעד וימליצו לך איך למצות את השהייה בכיף. כשהחלטנו לפתוח מקום ברור היה לי שאני רוצה משהו ים תיכוני, שמשלב חזק את עולם הים ומתחבר לאגן הים התיכון גם באוכל וגם באווירה, אבל בעיקר מרגיש כמו מועדון חברים כיפי שרוצים לחזור אליו". הוא מכין "סקסי קולדה", קוקטייל של כמה סוגי רום מתיישנים, סירופ קוקוס, מיץ אננס ומלח הימלאיה ורוד. אחר כך אני טועמת ג'ין אנד טוניק קייצי מופלא, בתוכו אשכולית אדומה לצד מלפפונים ובזיליקום. למרות השאיפה להגיש קוקטיילים בגובה העיניים, חפים מגינונים, המשקאות פה מורכבים והולמים את אווירת הים שסביבנו ואת הדקלים הנטועים ממול.

יאכט קלאב - הקוקטיילים במרכז, אבל כל אחד יכול למצוא את עצמו
אנטולי מיכאלו

"מבחינת משקאות, אנחנו שואפים כל הזמן לעדכן ולהתעדכן, שלא יהיה משקה שיבקשו ולא יהיה פה", מחדד סספורטס, "קחי למשל את הטריפל סק, שהוא מרכיב חובה בהרבה מאוד קוקטיילים. אנחנו משתמשים פה היום בטריפל סק מאיכות מעולה של פייר פראן, בית קוניאק מעניין וגם בפטרון אורנג' למשל, שהוא ליקר תפוזים מבוסס טקילה של אחד מבתי הטקילה הנחשבים. ההקפדה הזאת יוצרת משקאות באיכות מעולה".

על המטבח של האונייה אמון שף שלומי בוגנים שמוציא מנות ים תיכוניות, מעין אינטרפטאציה אישית על קלאסיקות מוכרות. תוכלו ללוות את האלכוהול עם פוקאצ'ה ראגו הנאפית במקום עם ראגו של בשר וטלה (28 שקלים), מנת מח עצמות בגריל עם קולורבי ובצל סגול צלויים בגריל ליד ברוסקטות של שום קונפי (38 שקלים), סביצ'ה אינטיאס עם קרם פלפלים, קרם חזרת וטוסטים קטנים (48 שקלים), קלמארי סגול ממולא בראגו בקר וטלה עם עגבניות מיובשות, חציל וקרם לבנה (47 שקלים), מנה שכבר חותרת את דרכה להפוך למנת דגל. יש גם קרפצ'יו שייטל (43 שקלים), סלט אייסברג וסלנובה עם פירות טריים ושקדים קלויים (28 שקלים) ו – BLT  שהיא מנת חסה אמריקאית על הגריל, קוביות בייקון ועגבניות ברוטב קרמי של לימון וטבסקו לצד קרוסטיני (38 שקלים).

יאכט קלאב
אנטולי מיכאלו

"הכי חשוב לנו לשמור על מחירים שפויים", מצטרף אלינו אביעד ערבה, "המחירים הללו אלה המחירים שיהיו, אלו לא מחירי הרצה. למרות שמרכז הבמה פה אלו הם הקוקטיילים ואני אשמח שכל אחד יטעם קוקטייל, אני מבין שלא כולם מתחברים לזה. ולכן מוצעות פה כוסות בירה במחירים משתלמים ויש תפריט יינות מגוון במחירים סופר הוגנים. לבנים, רוזה ואדומים, אפילו שאבלי ובחירות כיפיות מניו זילנד. סוביניון בלאן צרפתי ב- 29 שקלים לכוס והחל מ- 104 שקלים לבקבוק", ניכר שהוא מתגאה בתעריפון התחרותי שיצרו פה, הגם שהם יושבים בנקודה אסטרטגית, שהיא גם נטועה בקומתו הראשונה של מלון קטן הומה תיירים וגם משקיפה אל הים. "בקיץ אני מאמין שנמכור שמפניה גם בכוס ונאפשר לאנשים להיחשף לזה, לטעום ולהכיר, לראות איזה יופי זה מלווה את האוכל. הגיע הזמן ששמפניה תתפוס בישראל ואנחנו נעשה הכל כדי שזה יקרה", מחייך ערבה.

בעתיד הקרוב מבטיחים פה גם האפי האוור משתלם במיוחד שיככבו בו קרוסטיני ועליהם גבינות, נקניקים מיובאים, דגים כבושים ושפע ירקות, לצד משקאות מורכבים במחירים מפושטים וגם עסקיות צהריים שפויות. כרגע, המקום פתוח לארוחות בוקר בין השעות 7-13 ואז שוב, החל מהשעה 19:00 בערב. ארוחות הבוקר הן גן עדן לשתיינים מתחילים, עת מוצעים בהן קוקטיילים של בוקר כמו בלאדי מרי, בליני, מימוזה, קיר רויאל, אפרול שפריץ ואחרים ב- 15 שקלים בלבד.

הוצאנו מהמיקסולוג טל גנץ מתכון ל'אספרסו מרטיני' שאפשר להכין בקלות גם בבית.

אספרסו מרטיני
אנטולי מיכאלו

אספרסו מרטיני

המצרכים הדרושים: 50 מ"ל הנסי VS, מנה אספרסו, 20 מ"ל סירופ שקדים.

ההכנה: להכניס את כל המרכיבים לשייקר או לצנצנת גדולה אם אין, להוסיף קרח ולשקשק בעוצמה כחצי דקה. לסנן לכוס מקוררת ולקשט בפולי קפה ומעט קינמון.

יאכט קלאב רסטו בר, הירקון 88, תל אביב. 03-6099207.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו