בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה אוכלים ב"פלורנטין האוס" המסעדה האסיאתית החדשה של שרון כהן?

אחרי תשע שנים בשילה ובקפה אירופה, פתח אתמול השף שרון כהן את "פלורנטין האוס" - מסעדה אסיאתית חדשה בפלורנטין. ליבי שפרלינג עמדה יפה בתור וגילתה מה חדש שם

11תגובות
שף שרון כהן
תומר אפלבאום

אתמול נפתחה להרצה פלורנטין האוס, המסעדה שכונתה בחודשים האחרונים "האסיאתית החדשה של שרון כהן". המטבח המוערך שיצר כהן במסעדת שילה לפני למעלה מ- 9 שנים יצר ציפיות אלא שאת המטבח באסיאתית החדשה מוביל ביום יום שף דור אבן המוכשר. "זה פרויקט משותף שלי ושל דור", משתף כהן, "ואני גאה בו מאוד".

אבן עבד כטבח וכסו-שף של יובל בן נריה במסעדת הרברט סמואל והוא הצטרף לבן נריה גם למסע הגדול שערך ברחבי אסיה, לקראת פתיחתה של טאיזו. בטאיזו, עבד אבן, חודשים כיד ימינו של בן נריה וכשעזב פתח מזללת פיש אנד צ'יפס בכיכר השעון ביפו, במה שהיה חלק מהמבנה של יועזר בר יין. גם שם, הגיש אבן מנות בהשראה ויאטנמית, סינית ואסיאתית בכלל.

פלורנטין האוס
ליבי שפרלינג

התפריט של "פלורנטין האוס" החדשה כולל מנות מפתיעות בביצועים חדשים. כרגע, הזלילה במסעדה, לא דומה לכלום שכבר טעמנו ולוקחת בעיקר למטבחים האסיאתיים החדשים בלונדון. המנות עזות טעם וחדות מבע, הן חמוצות ומלוחות, ומשחקות בלשון עם חריפות, אלף תבלינים בוערים, שום, כוסברה, צ'ילי, בצל ירוק, בצל סגול ושפע של למון גראס וכפיר ליים. זהו אוכל שהולם אלכוהול שנותן בראש ולאורו, הבחירה להציב בתפריט המשקאות רק  ארבעה קוקטיילים, נראית תמוהה. תפריט היין במסעדה משמח ומרענן ויש בו לבנים ואדומים כיפיים מרחבי אוסטריה, איטליה וגם נוכחות נעימה ליקבי ישראל. הטרנד של שמפניות משובחות במחיר נוח (יחסית) שרווח לאחרונה במסעדות ומזללות הגיע גם לכאן ותמצאו פה לורן פרייה במחיר 295 שקלים בלבד. במהלך הארוחה חסרנו עד מאוד תפריט סאקה ואנחנו סבורים שהיצע של בקבוקים וכוסות יעשה ליד האוכל רק טוב.

ומה בתפריט ההרצה? טרטר סלמון (35 שקלים), סשימי דג ים עם פפאיה, כוסברה, אגוזים וצ'ילי (48 שקלים), קרפצ'יו דג ים עם ג'ינג'ר, ליים, חלמון כבוש, בצל וכוסברה (48 שקלים), סלט טלה מפורק ובלינצ'ס סיני (43 שקלים), מנה שהתגלתה כהפתעת הארוחה ויש גם מבחר של סלטים טריים בכמה וריאציות. טעמנו סלט שרימפס ואשכולית רענן (38 שקלים), סלט אטריות חיטה טבעוני עם פטריות, קייל וטופו (34 שקלים), סלט ירקות ויאטנמי (34 שקלים) שהכיל שפע ירקות פריכים חורקי טריות, ערימת עשבים ואגוזים שונים. המשכנו למנה נפלאה של ירוקים מאודים עם שרימפס, שמעליהם נבזקה חופת פלפל שחור (48 שקלים) ואהבנו גם גיוזה קנלוני של עוף, ברוקולי, בזיל, רשאד, שמן צ'ילי ושומשום (38 שקלים). כוכבת הארוחה הייתה ללא ספק הבאן צ'ה – מנה זוגית נדיבה של צלע לבן וקציצות ירך חזיר מופלאות לצד ספרינג רול מטוגן ממולא חזיר, בצל, גלנגל ופלפל שחור, שהוגשה עם צלוחית עלים, אטריות וציר עוף מתובל (88 שקלים). חובבי דגים באוריינטציה בוערת ישמחו מאוד בפילה לברק בקארי עם תרד, צ'ילי, בצל ושומר (88 שקלים) ובדג שלם בלי עצמות, שמוגש עם סלט של מלפפון, דייקון, תפוח סמיט, כוסברה, בצל ירוק, עירית וצ'ילי אדום (98 שקלים). אל תוותרו על מנת אורז מטוגן שבתוכה יהלומי פרגית או שרימפס.

פלורנטין האוס
ליבי שפרלינג

לקינוח הוגשה וריאציה אסיאתית על פודינג אורז שבתוכו בושם תבלינים ומעליו פירות קיץ טריים כמו קיווי וענבים סגולים ענקיים. עוד טעמנו באן-טאטן שהיא מנה מפתיעה של פיסות באן קטנות לצד תפוחים מקורמלים וגלידת תבלינים מרתקת. שמח במסעדה החדשה וכבר בערב ההרצה הראשון, היא הומה אנשים שמתפרשים בחלל הרחב, תופסים מקומות בחלל המרכזי או לצד הברים הקטנים. בהמשך מתוכננת גם חצר אינטימית. השירות משתדל, קשוב ונעים והאווירה היא של מסיבה שמחה. נדמה ששווה לנצל את מחירי ההרצה הנוחים וליהנות כבר עכשיו ממקום שבחודשים הקרובים אנחנו מהמרים שיהיה קשה להשיג בו שולחן.

פלורנטין האוס
ליבי שפרלינג

פלורנטין האוס. פלורנטין 6, תל אביב. 03-6164449. בשבוע ההרצה, כל ערב החל מ- 19:00 ובהמשך כל ערב החל מ- 18:00.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו