בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שמורת הטבע הגרגרנית והמושחתת האחרונה

"קרקס על גחלים" הוא מעין מסיבת טבע שהפכה למסורת נהנתנית, בה נפגשים מיטב השפים הטובים בארץ וקהל גרגרני לארוחת שחיתות אפופת אלכוהול, משעות הבוקר ועד השקיעה

2תגובות
קרקס על גחלים
אנטולי מיכאלו

שף אסף שנער והחקלאי תומר צוק מתפעלים כבר כמה שנים, בנוסף למסעדת 'חוות צוק המעדניה' שלהם, גם שירותי קייטרינג מהמשוחררים בישראל, בהם לוקח חלק גם שף יאיר יוספי מבר יין והמסעדה 'ברוט'. יוספי, צוק ושנער מבהירים לבעלי השמחה מראש שאצלם באירוע, שום דבר לא ידוע. גם הטעימות הקלאסיות שהן חלק אינהרנטי לתהליך קבלת ההחלטות, אינן מבטיחות דבר, אלא רק מסמנות את הדרך, משרטטות קווים אבסטרקטיים של אווירה בלתי צפויה, שהכל בה פתוח ולכן הכל גם אפשרי. הדבר היחיד שהם מתחייבים עליו מראש הינו אסופת טבחים וטבחיות יצירתיים ויצירתיות, משוחררים מכבלי הטכניקה ופרועים עד דיוק. הם גם מבטיחים חומרי גלם משובחים מיצרנים קטנים מקומיים והרבה אש באוויר.  

רוצים לקבל כל טור של ליבי שפרלינג ישירות למייל, מיד עם פרסומו? לחצו על ״התראות במייל״, כאן למעלה בשורת השיתוף

פעם או פעמיים בשנה הפנטזיה הכל יכולה שלהם קורמת עור וגידים גם במרחב הציבורי והם מציעים לקהל התר באופן קבוע אחר ריגושים אירוע בסגנון דומה. באופן סמלי שמו הוא לא פחות מאשר 'קרקס על גחלים'. ה'קרקס' הקרוב ייערך ביום שישי השבוע, בכרם רמת סירין שלמרגלות הר תבור, לוקיישן מרהיב ופתוח, מוקף גפנים ונוף בראשית נפלא, שמנשבת בו גם רוח קרירה משך כל השנה. בשטח הם יקימו "מטבח" ענק של אש טבעית, מדורות וטאבונים, מעשנות גדולות מפוזרות וגם כמה גרילים ענקיים רוחשים פחמים. באשר לחומרי הגלם, עוד צפויות בהמשך הפתעות וגידולים עונתיים בשיא אונם. בשלב זה יודעים לספר שמחוות צוק יזרמו ירוקים טריים, וכן שלל ירקות טריים ומוזרים, חלקם מיוחדים עד מאד, כל אלה לצד טלאים, עופות וגדיים, גבינות צאן ושמן זית. מתחום הדגה מבטיחים את כל הטוב שהים ייתן ומקווים לשפע של דגים ופירות ים לצד דגים קטנים, אנשובי וסרדינים.  

האירוע יהיה מחולק למתחמים שונים ובהם שולחנות אוכל אינסופיים, מתחם אלכוהול שופע יינות וכהילים אחרים ומתחם שכולו מוסיקה מעולה שתנגן אורלי ישראלי, כזה שיוקדש לו מקום בין האקליפטוסים העבותים של רמת סירין וייצור יש מאין מסיבת טבע המוקדשת כולה לאוכל.

"למעשה זהו ג'ם סשן של הטבחים הכי טובים בעיר", מבאר השף יאיר יוספי, "הטבחים הכי טובים שאפשר למצוא ושלל חברים אורחים שמבשלים במסעדות הכי טובות בעיר חוברים אלינו ופותחים בשטח מטבח ארוך שאורכו לפחות 18 מטרים ועל השולחנות לפניהם מונחים ירקות, תבלינים, גבינות, מאחורים נתחי בשר צלויים ודגים טריים שמוסי משוק הכרמל מביא ואנחנו רק זורקים אל תוך הגחלים ואנשים מפרקים מהאדרה ואוכלים בידיים, מרוב שהם רכים וטריים".

קרקס על גחלים
אנטולי מיכאלו

מאיפה בא הרעיון הזה, שהוא לא מאוד שגרתי?

"כל פעם שהיינו עושים אירוע לאנשים אחרים, היינו נגנבים אחר כך, שגם אנחנו רוצים כזה. אז החלטנו לעשות לעצמנו חגיגה, בשביל החברים, הלקוחות, המשפחה, בשביל כל מי שרוצה לקחת חלק בקסם החד פעמי הזה".

למה חד פעמי?  הרי מנות שם יחזרו על עצמן שוב ושוב.

"ממש לא. זה אירוע ייחודי שמאפשר למי שיודע לאכול בעצם לאכול עשרות פעמים, בנגיעות קטנות של אוכל. אין לך מושג כמה טבחים אוהבים לבוא לעבוד בארועים של תומר, רק כדי לנקות את הראש, להשתולל, להתפרע, לצאת לכמה שעות מהמרתף של המסעדה ולבשל אוכל שהוא מיידי וארעי. השולחנות יהיו עמוסים ירקות ועלים שנקטפו לפני האירוע ואז עומד טבח שמגיש לאנשים אוכל טרי ממש לתוך כף היד, ואם את אומרת לו 'אני אוהבת חריף' אז הוא יקצוץ לך פלפל חריף לתוך היד שכבר מונח בה טרטר אוכף של גדי. זה יותר מקשר בלתי אמצעי. אנחנו כאילו מבשלים בארבע ידיים יחד עם האורחים שלנו. כל רגע שם הוא חד פעמי לחלוטין. הטבח קוצץ טרטר גדי או בקר ואז מחליף קרש ומניחים מולו נתח של אינטיאס שהוא מכין ממנו סביצ'ה טרייה ומניח לך אותה ביד או שהוא מחליף קרש ומניחים עליו ערימת ירקות שרופים באש מהמדורה והוא עושה סלט משאוויה על המקום. יש סירים שאנחנו מעמידים עליהם תבשילים ולמשל שנה שעברה ניר צוק הכין בהחלטה של רגע מרק פירות ים וסרטנים כי היה קצת קריר".

ובכל זאת, 290 שקלים לבנאדם נשמע לי עסק קצת יקר

"יש פה עושר שהוא אינסופי, בלתי נתפש ובלתי נגמר. מנות אוכל שיוצאות ללא הרף משעות הבוקר ועד שעות הערב. החד פעמיות יוצרת קסם שהוא חסר תקדים והוא מסחרר את כולם. לאט לאט מחלחלת לאנשים ההבנה שהכל פה אפשרי, כמה שרוצים ואיך שרוצים. אוכלים קצת ושותים ואז תופסים איזו תנומה קלה על הספה, הילדים משחקים בטבע, מתעוררים מהשנ"צ של החצי שעה ולוקחים כוס רוזה ליד ואיזה שייטל צרוב לידה ואז כוס יין לבן עם טרטר דג ים לידו. זה לא נגמר. האינסופיות של הדבר הזה משחררת אותך מהכסף. זה כמו שלפני שנים בקלאב – מד היינו משלמים בחרוזים. בכלל לא היית משתמש בכסף, לא פוגש כסף , במהלך השהות שם. ככה גם פה. התשלום החד פעמי משחרר אותך מהתפיסה של הכסף ועושה הכל מאוד משתלם".

קרקס על גחלים
אנטולי מיכאלו

כדי להרטיב את הגרון, גויס יקב תבור שיציע באירוע מזיגה חופשית ללא הגבלה של יינות מסדרת אדמה של היקב וביניהם שיראז, סוביניון בלאן ורוזה שכולו ענבי ברברה. מי שאוהב את הדרינק שלו מפליג על אדוות קרח, ישמח לגלות דוכני מזיגה של קמפרי וודקה סמירנוף לצד עראק ישראלי, שגם הם יימזגו ללא הגבלה, על ידי אנשי בר היין 'ברוט' התל אביבי. מוסיקה שתנענע את הישבנים תרים לכם ושפע פינות ישיבה מוצלות יפוזרו בשטח כדי שיהיה איפה להשתרע ולנוח אחרי כל הזלילה הזאת.

"למעשה מדובר במסיבת אוכל ושתייה סופר מגניבה, שאין בה תפריט והכל משוחרר ופתוח, נתון לשינויים, למצב הרוח ולמצאי בחווה וברשתות הדייגים. הפעם כל זה קורה לצד יינות מצוינים מסדרות יקב תבור ומשקאות קרים אחרים שיצננו את החום. מקרקסי עבר אני יכול להגיד שהיו שם מאפים מהטאבון שעליהם ירקות טריים צלויים, בשר טחון או עוף בסומק, דגים טריים שנחתכים מול העיניים והופכים לטרטר דג ים מלא עשבים או נתחי שייטל שנצרבים ואז עוטפים עלים ירוקים ובצל סגול, אבל באמת שהכל פתוח ופעמים רבות גם אנחנו מופתעים מהשפע והיצירתיות", משחזר השף אסף שנער.

"המוטיב המרכזי של המטבח הפתוח השנה יהיה אש. אש חיה ואש גלויה, מתקני צלייה תלויים בגבהים שונים שעליהם נתחים וירקות לצד טאבון שאפילו הוא מקבל את האנרגיה שלו מעץ ולא מגז. הכי טבעי, הכי פראי, אנחנו הולכים להשתמש בטכניקות קדומות שבאמת מאפשרות לנו אינסוף אפשרויות של בישול וצלייה באש. במהלך האירוע נוציא גם תבשילים וקדירות שבושלו בעומק האדמה והיו קבורים שם משך כמה שעות טובות. אנחנו הולכים פה על הקצה ומתכננים חגיגה של אוכל, שתייה ושפע של ירקות. רק מקווים שגם הים יהיה טוב אלינו ויפנק בחומרי גלם מעולים", נושא תפילה תומר צוק.

אם אתם גרגרנים או גרגרנים ברוחכם, מקפידים על תזונת פליאו ואפילו צמחונים שרוצים לכייף שבת אחת בלונה פארק של ירקות, ירוקים וגבינות צאן טריות, הקרקס בכרם רמת סירין, יתאים לכך. המחירים לא זולים אבל החוויה שלמה. הכניסה באמצעות כרטיסים אותם יש לרכוש מראש. כניסה למבוגר – 290 שקלים, כניסה לילדים גדולים (6-12) – 120  שקלים וכרטיס להסעה – 56 שקלים.

'קרקס על גחלים', יום שישי 25.3.2016. משעה 11:00 ועד השקיעה. פרטים נוספים - כאן  או בטלפון 077-5155905.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו