בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה אוכלים באקסטרה ברוט החדש וכמה זה עולה לנו?

"אקסטרה ברוט" היא חמארה חדשה המתמקמת במרכז תל אביב והתפריט שלה מוכיח ששתיינים יודעים מה שתיינים אוהבים לאכול ולשתות

14תגובות
ברוסקטה ברבוניה של ברוט
דודו בכר

כששמענו שהחבורה של בר היין התל אביבי "ברוט" (השפים יאיר יוספי ועומר בן גל, אנשי היין בן רון ואבירם כץ ובראשם האישה שעוד תלמד את תל אביב מהו אירוח - ג'מה נווה) פותחת חמארה צמודה בשם "אקסטרה ברוט", הצטיידנו בשועל חמארות ותיק ושמנו פעמינו לשם. לצוות החמארה החדשה חברו בגלגול הנוכחי גם אנשי האוכל גיא רובננקו, נתן ספיבק ורועי ורד. יחד שאפו ליצור מקום מזמין עם אוכל ושתייה בגובה העיניים, אבל גם כזה שמרחיב אופקים ומאפשר הזדמנות לטעום תוויות שלא מסתובבות חופשי חופשי בברים אחרים בעיר.

רוצים לקבל כל טור של ליבי שפרלינג ישירות למייל, מיד עם פרסומו? לחצו על ״התראות במייל״, כאן למעלה בשורת השיתוף

המקום קטן, כ- 30 מקומות ישיבה, רובם סביב בר שמאחוריו אנשי מקצוע משופשפים. כאן יסבירו בידענות על סוגי הוויסקי השונים, על מהדורות קוניאק מוגבלות וגם יציעו סדר עולה ללגום בו את כל הטוב הזה.

מהחבית נמזגות פה רק שתי בירות, גינס וסטלה ארטואה ושתיהן זוכות לטיפול צמוד. מאחורי הבר שני כיורי מים קרים, בהם טובלים את הכוסות טרם המזיגה. השטיפה הראשונית אמורה לסלק מפגעים אקראיים בדמות אבק, בועות שומן קטנות או חלקיקים סוררים אחרים ולהעניק לבירה שלכם מרקם קרמי, עשיר ובעל בועות מדויקות. 'מזיגה רטובה', מכונה השיטה הזאת, והיא אכן מעניקה לבירה מרקם מדויק. הגינס ששתינו הזכירה לשועל החמארות הוותיק את הבירות שנהג ללגום לפני 20 שנה, בתום יום עבודה, אצל עמירם בתערוכה. גינס חלקה וקרמית שנמזגת בטמפרטורה אירופאית, לא קרה מאוד ובכך מודגשים עוד טעמי הקטיפה שלה.

בתפריט השתייה מוצאים כמה אפריטיפים קלים כמו טיו פפה, קמפארי, לילה בלאן או רוז' וצ'ינאר אבל הכי שווה להתמקד במעין קלבדוס קליל על מי טוניק (29-36 שקלים). באגף הוודקות כבר בולט הייחוד והבחירה במותגים פחות שגרתיים. נראה שהלכו פה על מותגים חלקים וכיפיים שמחליקים בגרון ומהווים תמורה מעולה לכסף ולא על שמות מפוצצים או מותגים שהם פאר יחצ"ני מובהק. ההפך. מוצאים פה זוברובקה, טנקריי וודקה, קאופמן וודקה הרוסית הנהדרת ואפילו בולבאש הסלאבית הנפלאה, מותגים שלגמרי שווה להכיר ומי בכלל ידע שהם זוכים ליבוא סדיר ארצה (25-54 שקלים).

בגזרת התזקיקים תמצאו פה קלבאדוס, תזקיקים שונים של מזקקת יוליוס הישראלית המשובחת (ביניהם טעמנו תזקיק מנדרינות ותזקיק של פרי עץ הקטלב, שהרהיבו) לצד ברנדי ספרדי וקוניאק צרפתי (34-230 שקלים).

מדף הוויסקי הוא המפתיע באמת ומוצאים בו ברבנים במחירים נוחים לצד סינגל מאלטים נדירים ומהדורות ייחודיות כמו גלנפידיך 21, סינגלטון טילפייר, מורטלאך, קרגנמור, גלנקינצ'י, אובן ואפילו היביקי היפני הנהדר (33-120 שקלים). ניכר שזהו תפריט ששתיינים בנו עבור שתיינים כמותם ועל כן הוא חף מחנופה ומכוון בול לפוני. לצד השתייה, אסור לוותר על "צלוחית קרקרים של מיכלי", יצירה של הקונדיטורית מיכל בוטון שהפליאה להשתעשע בקרקרים שצורתם עצם דג ואשר אל תוך תערובת הבצק שלהם עורבבו קרעי אנשובי וסיראצ'ה.

גם בתפריט האוכל כיוונו פה לאוכל שמחזר אחרי השתייה ויצרו מנות גסות ובסיסיות בביצוע רך ונדיב. טעמנו ברוסקטת ברווזים שהיא למעשה צמד ברוסקטות, על אחת תלולית נדיבה של פטה ברווז ועל השנייה רייט ברווזים (32 שקלים) לצד קורנישונים. אחריה אכלנו ברוסקטה טוניסאית שעליה ערימה נדיבה של שפרוטים וזילוף של רוטב ביתי שכולו לימון כבוש בצבע כתמתם עז, לצד תפוחי אדמה רכים בחמאה (22 שקלים). כשביקשתי לקבל לידה אוזו, הוצע לי לנסות דווקא מזקל ואז נמזג לי כוס מלאה קרח ולימון ועליה מזקל וידה, אחיה הצעיר והמחוספס של הטקילה.

אסור לוותר גם על "מטיאס של מוסי" (38 שקלים), שהיא צלחת ובמרכזה מטיאס מהרכים והשמנמנים שבאו אל פינו, לצד בצל כבוש, בצל ירוק ועגבניות שרי תמר, לצד שמנת חמוצה. קורעים טוסט שחור ביד אחת וביד השנייה מערימים עליו שמנת חמוצה, פיסה מאותו דג שמנמן מתמסר ואז בצל כזה וכזה, סוחטים מעט זרעי עגבניות והרי לכם ביס בין ערביים מושלם, שאין כמוהו לרפד את הקיבה לצד האלכוהול שעוד בדרך. לא יכולנו לוותר על כריך לשון כבושה שהיא למעשה טוסטים שבתוכם פיסות דקיקות של לשון כבושה, בין שתי פרוסות לחם שנמשחו נהרות חמאה ואז נצרבו עד לקראסט זהוב, מנה מושחתת ומענגת שהוגשה לצד חמוצים ביתיים מוצקים וצלוחית רוטב חרדל חזרת שבתוכו גם תועפות שמיר (46 שקלים).

התפריט, שנרשם מדי יום בגיר על הלוח, מתחלף תדיר אבל כרגע מככבים בו גם סלט קיסר עם אנשובי ונקניק סוג'וק תורכי (42 שקלים), סלט יווני יווני (38 שקלים), חזיר קוריאני עם קולסלאו (58 שקלים), טרין חזיר (44 שקלים) ו-מנת תפוחי אדמה בבשמל ופטריות (42 שקלים).

שווה להגיע מוקדם ולהתאזר בסבלנות שכן מלאכת השתייה והזלילה המדוייקת דורשת ריכוז רב, הן מצד אלו שמאחורי הבר, הן מצד השותים שמלפניו.

אקסטרה ברוט, נחלת בנימין 36, תל אביב, כל ערב החל מ- 18:00. שבת סגור. 0542845047



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו