בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדה סודית בתל אביב תשלח אתכם לסיבוב בחו"ל

בשקט בשקט בלובי של מלון בראון בתל אביב נפתחה Salva Vida - מסעדת פופ-אפ של השף יובל פכלר, שפועלת ארבעה ערבים בשבוע בלבד וכל כולה טיול בין איטליה לקליפורניה

17תגובות
פסטה רוזטה במילוי פטריות יער וקינואה על מצע קרם פרש ריקוטה וקשיו צלוי ומעל פטרוזיליה ורוטב שמן ופרמז'ן
מוטי מילרוד

אין לו לגרגרן העירוני המצוי תענוג גדול יותר מלמצוא, על דרך המקרה, מסעדה סודית מפתיעה שבראשה שף משופשף, נטול גינונים אבל מלא תשוקה, שמתקין במהלך ערבים ספורים בשבוע מנות יצירתיות, צבעוניות, שמצליחות להרעיד למרות כל יתר זיקוקי הכרך. לפני שלושה ימים נפתחה בשקט בשקט בלובי של מלון בראון מסעדת פופ-אפ של שף יובל פכלר, Salva Vida שמה וכולה הפתעות משמחות, ראש וראשית, קונספטואלית.

פכלר הוא ישראלי שנולד בקליפורניה ובילה את ילדותו ונעוריו, פה ושם לסירוגין. הוא למד בישול ב- CIA בניו יורק ולאחר שסיים, התמחה ועבד במסעדות נחשבות בקליפורניה, איטליה ולונדון, כולל תחנה אצל גורדון רמזי. מאז שחזר לארץ, עבד בהרברט סמואל והוביל את המטבח של טאפאס אחד העם בימי תהילתה עם פתיחת שעריה. בשנים האחרונות הוא ערך אירועי פופ-אפ קולינריים בלוקיישנים מפתיעים בטבע או בדירות פנויות בקומה 40. בחודשים האחרונים חבר פכלר לבעלי מלון בראון, ליאון אביגד וניצן פרי ובימים אלו מושקת מסעדת הפופ-אפ החדשה שלו שפועלת רק מרביעי ועד שבת, ובשאר ימות השבוע מציעה אוכל בר קטן ליד קוקטיילים ומשקאות אחרים בבר היפה של המלון, כזה שמציע אווירה חו"לית ויזרוק אתכם לארץ רחוקה.

פורל מעושן אספרגוס פרמזן איולי כמהין וחלמון ביצת שליו
מוטי מילרוד

"החיבור שלי עם ליאון הוא מעולה", מספר פכלר, "יש לי יד חופשית וגיבוי מלא וזה מאפשר להוציא את כל היצירתיות החוצה, לעוף עם הרעיונות, ללכת עד הסוף. אנחנו עובדים עם ספקים מדהימים ובנינו תפריט שיש בו ביטוי גם לדגים נאים, גם לבשר טוב על עצם וגם לשפע ירקות אורגניים, שפוגשים אותם בין המנות. גם את הקוקטיילים אני הרכבתי ואלו משקאות שמתאימים מאוד לאוכל, מתובלנים אבל משתלבים יופי ליד, כאלה שאני אוהב לשתות בעצמי".

לכל מנה בתפריט פכלר התאים יין אחר והללו מוצעים גם בחצאי כוסות (החל מ- 18 שקלים), בחירה שתמיד נעים לפגוש והיא מאפשרת לטעום כמה יינות בערב אחד ובעיקר יוצרת חוויה שלמה, של אוכל לצד יינות מתחלפים, עניין השמור בדרך כלל לארוחות יקרות בהרבה. תפריט היין קומוניקטיבי ומשוחרר. לא תמצאו פה יינות גדולים, אבל בהחלט תיחשפו לבחירות כיפיות ופחות שגרתיות, גם באשר לתוויות גם באשר לזנים. פינו גרי ישראלי שוכן פה לצד שנין בלאן מדרום אפריקה או מלבק ארגנטינאי מובהק. גולת הכותרת היא אכן הקוקטיילים, שהם מופת של איזון ויצירתיות, במה מסתובבת לרכיבים חדשים. שימו לב לנגרוני המוצלח ולקוקטייל מבוסס מזקל שבתוכו גם מלפפונים וג'ינג'ר. נסו גם את הקוקטייל מבוסס אבוקדו ופמפרו, שהינו רום מפתיע מוונצואלה.

בתפריט האוכל מנות צנועות ומעודנות שטומנות בחובן הפתעה גדולה בין שיחי הענווה. התחלנו עם קרעי פוקאצ'ה מוצלחת שמוגשת עם שלושה סוגים של גלגלי חמאה (12 שקלים). חמאת אצות נורי מענגת בשבבי הפריכות והמליחות הרכה שלה, חמאת עגבניות ואנשובי וחמאת "עשבי פורקטה" שאין דרך להגדירה מלבד הפתעה. פכלר מסביר ש"בכל מקום באיטליה יש את המתכון שלו לתבשיל פורקטה, שברמת התיבול תמיד תמיד כולל את אותם הרכיבים: פרחי שומר, רוזמרין ושום, רק המינונים משתנים והמקור המקומי של הצמחים הללו. פה יצרתי מעין וריאציה על הטעמים המוכרים האלה שאני זוכר ואוהב מאיטליה". מנת הפוקאצ'ה ופסטיבל החמאות שלצידה היא אקספוזיציה מוצלחת שמספרת את שעתיד לבוא.  מטבח רענן ועונתי, מלא תעוזה ושפע חומרי גלם משובחים. גם אילו הייתה מוגשת לנו בדרום צרפת או בסיציליה, היינו מתפעמים. שלא לדבר על התמחור שישוב ויפתיע בעדינותו.

מסעדת פופ אפ - SALVA VIDA
מוטי מילרוד

טעמנו סשימי של טונה אדומה עם קוביות פינק ליידי, קרם פרש וצנוברים (44 שקלים) וכן סשימי סלמון שלצידו פילטים של אשכולית אדומה, קרם וואסאבי ושברי פיסטוקים (42 שקלים). טבעונים יעריכו מאוד סלט בייבי קייל עם בצל סגול ותותים בוויניגרט פרג (32 שקלים). אל תוותרו על פורל מעושן שהיא מנה של פיסות דג, לצד אספרגוס, איולי כמהין מופתי, פרמזן וחלמון של ביצת שליו (44 שקלים). גם פסטה רוזטה חידשה בצורת ההגשה המקורית וכללה פטריות, ריקוטה וקשיו (62 שקלים). בתפריט גם ריזוטו גזר מקסים (54 שקלים), מוסר ים על בויאבז, שורשים וקייל (88 שקלים), צלעות טלה ענקיות על תפוחי אדמה, עגבניות ושאלוט (96 שקלים) ואפילו פילה בקר לצד זנב שור, בטטות וקרם שורשים (98 שקלים). כרגע מוצעים פה שני קינוחים (32 שקלים) שנוצרו בהשראת טעמי הילדות האמריקאית של פכלר. טעמנו עוגת שמן זית לחה שמוגשת עם ריבת תות ביתית וממתקי חמאת בוטנים רכים שפכלר יצר בעצמו ועוד מנה שהיא מחווה לחנות הפופקורן של Mrs. B's. פכלר מספר שבצמוד לבית הקולנוע השכונתי במקום בו גדל, שכנה חנות פופקורן בה הוצעו כל יום מעל 40 טעמי פופקורן. פה יצר פכלר שתי טיפות ברולה ענקיות שלתוכן נמזגו טעמי פופקורן בחמאה וקרמל לצד קרם מייפל ופופקורן קרמל אמיתי שכולו פריכות עבודת יד. הסיום המתוק סגר ארוחה שהייתה מהודקת מראשיתה. לא תמצאו פה עליות ומורדות, מקסימום פיתולים נעימים בעלילה.

זוג יכול לסגור פה ארוחת ערב מלווה ביין ומשקאות בפחות מ- 300 שקלים. חובה להזמין מקום מראש.

מלון בראון, קלישר 25, תל אביב. 03-7788996. הבר פתוח כל ימות השבוע. המסעדה פועלת בימים  רביעי – שבת, כל ערב החל מ- 18:00.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו