בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מעדנייה חדשה על טהרת ה-Raw Food נפתחה בנוה צדק

המעדנייה החדשה "טלי'ס גודיס", בשכונת נוה צדק בתל אביב, נולדה בשביל להוכיח שאוכל בריא יכול להיות יצרי וטעים. אז אל תפספסו את הצ'יפס קייל שלהם

30תגובות
טלי'ס גודיס בנוה צדק
שי בן אפרים

טלי סבג היא אישה רבת פעלים. בשנות התשעים העליזות היא הפעילה את קפה טאטו ברחוב בן יהודה ועוגות הוויטרינה שלה הפכו שם דבר בעיר, כמו גם האווירה המיוחדת ואותו קסם חמקמק נסתר. לפני כמה שנים היא פתחה בנווה צדק את טלי'ס, מקדש לייף סטייל ברוח השכונה שמוקדש לעיצוב הבית ונתן דרור לטעמה המשובח. כעת, סבג היא גם בעליה של מעדנייה חדשה בנוה צדק. בתוך החנות, חלל משופץ מוקדש למקרר גדול שבתוכו מעדנים מבוססי בריאות, טבעוניים ונאמנים כולם לפילוסופיית ה- Raw Food.

לבניית תפריט המעדנייה החדשה, שילבה סבג כוחות עם השפית לי חכים. חכים איננה מוכרת לקהל הישראלי וזאת רק מפאת שעל אף גילה הצעיר (30) היא בילתה ב- 10 השנים האחרונות ברחבי העולם ונחשפה לטרנד הלוהט של בריאות מושחתת בצלחת. "חייתי באוסטרליה משך שנים ולפני כחמש שנים, נכנס שם נורא חזק כל הקטע הבריאותי", אומרת חכים. "התחלתי לנסות כל מיני מתכונים בבית והתלהבתי מהאפשרויות האין סופיות. נסעתי לקליפורניה ללמוד בבית ספר שכל כולו מוקדש לנושא הזה, הוא נקרא Living Light Culinary Institute ומתעסקים שם אך ורק בתזונה שהיא Raw Food ובאינספור וריאציות על הדבר הזה. באוסטרליה עבדתי ברשת חנויות טבע שיש לה גם קייטרינג אופנתי וסניפים של בתי קפה ובניתי להם ליין מוצרים שלם של מתוקים ומלוחים בריאים".

הספק מרשים בשביל אדם כה צעיר.

"עשיתי שם אין ספור דברים סביב נושא התזונה הבריאה. העברתי סדנאות אוכל והכנה של ממתקים בריאים, סלטים מיוחדים וכל מה שקשור להנבטות. נתתי ייעוץ לעוד ועוד עסקים שרצו להקנות לתפריט שלהם אפיל בריאותי ובמיוחד העברתי סדנאות שעזרו לאנשים להתמודד עם מחלות כמו סכרת, יתר לחץ דם וסוגי סרטן שונים שמומלץ לתמוך בטיפול בהם בהרבה שייקים ותזונה בריאה. אחר כך עשיתי טיול במרכז אמריקה, שם עבדתי בקומונות שמגדלות פירות וירקות, ומתעסקות בפילוסופיה בת קיימא עד לשולחן, שם למדתי איך לעבוד במטבח בלי לבזבז שום דבר. המשכתי למקסיקו, שם עבדתי בריזורט של יוגה וכל הזמן הזה האכלתי אנשים במזון סופר טרי ובריא, משמח ויצירתי".

טלי'ס גודיס
שי בן אפרים

איך הגעת ממקסיקו למעדנייה בנוה צדק?

"לפני שמונה חודשים חזרתי לארץ וראיתי שפה כל הנושא הזה של אוכל נא, זרעים וכל תחום ה"קמחים" טבעיים ללא גלוטן עדיין לא מפותח בכלל. אמנם, יש ניצנים של התחלה אבל גם המטבחים הבריאים שפועלים פה עדיין רחוקים מלחשוף את כל האפשרויות שיש לטכניקה הזאת להציע, לחומרי הגלם.  מאוד דגדג לי ללכת על פרויקט כזה, שיאפשר לי להעביר את הידע שלי לאנשים, לתרגם את הכלים והטכניקות לתפריט של אוכל טוב".

אוכל טוב? זה תמיד נשמע קצת חיוור כל העיסוק הזה בנבטוטים, קמחים בריאים, ספירולינה וצ'יה.

"כשפגשתי את טלי היא סיפרה לי שהיא פותחת מעדניית Raw Food  ונדלקתי. ואכן, היא נותנת לי יד חופשית ומאפשרת לי לעוף עם הרעיונות הכי פרועים שלי. בישראל יש חומרי גלם מדהימים וספקים מקומיים אדירים שמציעים איכות באמת יוצאת דופן. גם טלי עצמה מאד בקיאה באוכל ובקולינריה ובתזונה הבריאה בפרט אז אנחנו עובדות יחד כדי ליצור מנות שיעשו קודם כל לנו חשק לאכול. לאט לאט אנחנו בונות משהו שהוא חלוצי בישראל, אני לפחות לא נתקלתי בדבר דומה, כשהשאיפה היא להביא את זה למקום של גורמה".

אז מה נמצא במעדנייה?

"אני מכינה סלטים וסנדוויצ'ים בריאים, ראפים ודפי אורז ממולאים בירקות. למשל, לחם שהוא Raw ועשוי מזרעי פשתן בלי גלוטן בכלל. יש פה המון מוצרים בלי חיטה. יש קינוחים מפתיעים ופינגר פוד שמתאים לאירוח כיפי. כרגע למשל אני עובדת על פיתוח של גרנולה מכוסמת מונבטת בלי חיטה ובהמשך ייכנסו כל הזמן מוצרים חדשים".

הגם שיש פה בר מיצים טבעיים, המוצרים במקום ארוזים ומיועדים לאכילה בבית או במשרד (והכי טוב, בחוף הים הסמוך). במעדנייה תמצאו, בין היתר, צ'יפס של קייל (29 שקלים), מיקס שוקולד ואגוזים (39 שקלים), עוגת גבינה ופירות יער (35 שקלים), פודינג צ'יה מבוסס חלב קוקוס (32 שקלים), קרם נוטלה מאגוזי לוז צלויים,  מייפל וקקאו (42 שקלים), טחינה וואסאבי (29 שקלים), ספרינג רול ירקות שתוכו מלפפון, גזר, סלק, נענע ובוקצ'וי (35 שקלים), סנדוויצ'ים בלחם נבטוטים (42 שקלים) וסלטים יצירתיים כמו זוקיני עם רוטב פסטו, שמעליו שבבי גבינת צנוברים שמדמים פרמזן או סלט שומר ועולש עם גבינת מקדמיה ושומשום שחור ברוטב שמן ירוק (45 שקלים).

האוכל של חכים יצרי ויצירתי, ובמעדנייה היא הצליחה ליצור מטבח סקסי ועונתי שמגרה גם אוכלי כל כמונו. כל הירקות במקום אורגניים, האגוזים והזרעים מונבטים ולא נעשה שימוש בסוכר מעובד.

טלי'ס גודיס - אחד העם 8, נווה צדק, תל אבעב. 03-5108848. פתוח בימים ראשון עד חמישי מ- 9-19 ובשישי עד שעה לפני כניסת שבת. לסדנאות בריאות בהדרכת לי חכים 054-6938713.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו