בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי חמש שנות פעילות מסעדת ברטי נסגרת

"ברטי", מסעדת השף הלבנטינית של רועי ענתבי, תסגור במהלך חודש אפריל את שעריה, לטובת מיזם קולינרי חדש בשם "קפה אל -נור"

5תגובות
עומר שוברט

חודש אפריל עוד לא התחיל וכבר שתיים מהמסעדות הבולטות בנוף התל אביבי עומדות להיסגר - הראשונה היא "טאפאס אחד העם" שהודיעה בשבוע שעבר כי בתחילת החודש תסגור דלתות ואילו השנייה היא מסעדת "ברטי" שאתמול נודע כי זהו חודש הפעילות האחרון שלה. ברקע נשמעות שמועות אודות מסעדות נוספות שעתידות לסגור במהלך אפריל את שעריהן, אחת אחת וסיבותיה.

מיד עם פתיחת שעריה לפני כמעט חמש שנים, בשיאו של גל מסעדות השוק בלטה מסעדת ברטי כעוף חריג בנוף, והפכה לחביבת המבקרים. אמש הודיע השף רועי ענתבי, הבעלים ומקים המסעדה, כי במהלך חודש אפריל תיסגר המסעדה. לדבריו, הסגירה באה "לטובת מיזם קולינארי חדש ומסקרן". ברטי נוסדה בשלהי 2011 על חורבות מסעדת אסרף הוותיקה בעצמה. עוד מימיה הראשונים שמה ברטי במרכזה את המטבח הלבנטיני, לפני שזה נהיה טרנדי לדבר על מטבח שף מקומי בהשפעות סוריות ולבנוניות.

ניר קידר

הסיפור של המסעדה מתחיל לאחר שהשף רועי ענתבי סיים שלוש שנות עבודה תחת השף מאיר אדוני כסו שף במסעדת כתית, שם הכיר את הטבח הצעיר אור ברי. עם סיום העבודה, נקרא ענתבי לפתוח את המסעדות של מלון ממילא בירושלים, שם גם שהה למשך שלוש שנים. בממילא, מינה את חברו מכתית אור ברי, לסו שף והשניים שהתגעגעו למטבח אינטימי ולעבודת הידיים, בחרו לחזור לתל אביב ולפתוח מקום קטן משלהם. אחרי חיפושים רבים, פתחו יחד את ברטי. עם פתיחתה הגדיר ענתבי את ברטי כ"מטבח לבנטיני", עם השפעות מבית סבתו הסורית, כמו גם מהשף אדוני תחתיו עבד וכן ממכל הקשת העוברת מאיטליה דרך הבלקן וטורקיה ולבנון, ועד הנגב ומצרים. ברטי התבססה לא מעט על שילוב הכוחות של השפים ענתבי וברי יחד עם שותפם השלישי איש האלכוהול והאירוח ישי מלכוב, שבהמשך פרש, כמו גם ברי.

רועי ענתבי
באדיבות המקום

בשנתיים האחרונות הוביל ענתבי את המסעדה לבדו. במהלכן סגר את המסעדה לשיפוצים, מתח פנים לתפריט והרחיב את המקום. באחרונה, חבר ליזמים ענבר ואיב זרוק, הבעלים של המסעדות  ze sushi ומסעדת vong הוייטנאמית, ועמם יקים במהלך חודש מאי, אחרי שיסגור את ברטי ובאותו המקום, את 'קפה אל-נור' – מסעדה ומעדנייה חדשה. גם ב"אל-נור", כמו בברטי, אומר ענתבי כי ימשיך להיות נאמן למטבח הלבנטיני. את הימים האחרונים לפעילות המסעדה יעביר ענתבי עם ארוחות פרידה שבמרכזן מנות הדגל שאפיינו את המסעדה לאורך השנים.

זה מה שחשבו המבקרים שלנו - שגיא כהן ועומר שוברט על מסעדת ברטי.

מתכון לבורקס טולום של ברטי - כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו