אחרי חמש שנות פעילות מסעדת ברטי נסגרת

"ברטי", מסעדת השף הלבנטינית של רועי ענתבי, תסגור במהלך חודש אפריל את שעריה, לטובת מיזם קולינרי חדש בשם "קפה אל -נור"

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
שיפרו את המצב: הסלטים הירוקים והלחמים הנפלאים של ברטיצילום: עומר שוברט
רותם מימון

חודש אפריל עוד לא התחיל וכבר שתיים מהמסעדות הבולטות בנוף התל אביבי עומדות להיסגר - הראשונה היא "טאפאס אחד העם" שהודיעה בשבוע שעבר כי בתחילת החודש תסגור דלתות ואילו השנייה היא מסעדת "ברטי" שאתמול נודע כי זהו חודש הפעילות האחרון שלה. ברקע נשמעות שמועות אודות מסעדות נוספות שעתידות לסגור במהלך אפריל את שעריהן, אחת אחת וסיבותיה.

מיד עם פתיחת שעריה לפני כמעט חמש שנים, בשיאו של גל מסעדות השוק בלטה מסעדת ברטי כעוף חריג בנוף, והפכה לחביבת המבקרים. אמש הודיע השף רועי ענתבי, הבעלים ומקים המסעדה, כי במהלך חודש אפריל תיסגר המסעדה. לדבריו, הסגירה באה "לטובת מיזם קולינארי חדש ומסקרן". ברטי נוסדה בשלהי 2011 על חורבות מסעדת אסרף הוותיקה בעצמה. עוד מימיה הראשונים שמה ברטי במרכזה את המטבח הלבנטיני, לפני שזה נהיה טרנדי לדבר על מטבח שף מקומי בהשפעות סוריות ולבנוניות.

הפתיחים בברטיצילום: ניר קידר

הסיפור של המסעדה מתחיל לאחר שהשף רועי ענתבי סיים שלוש שנות עבודה תחת השף מאיר אדוני כסו שף במסעדת כתית, שם הכיר את הטבח הצעיר אור ברי. עם סיום העבודה, נקרא ענתבי לפתוח את המסעדות של מלון ממילא בירושלים, שם גם שהה למשך שלוש שנים. בממילא, מינה את חברו מכתית אור ברי, לסו שף והשניים שהתגעגעו למטבח אינטימי ולעבודת הידיים, בחרו לחזור לתל אביב ולפתוח מקום קטן משלהם. אחרי חיפושים רבים, פתחו יחד את ברטי. עם פתיחתה הגדיר ענתבי את ברטי כ"מטבח לבנטיני", עם השפעות מבית סבתו הסורית, כמו גם מהשף אדוני תחתיו עבד וכן ממכל הקשת העוברת מאיטליה דרך הבלקן וטורקיה ולבנון, ועד הנגב ומצרים. ברטי התבססה לא מעט על שילוב הכוחות של השפים ענתבי וברי יחד עם שותפם השלישי איש האלכוהול והאירוח ישי מלכוב, שבהמשך פרש, כמו גם ברי.

רועי ענתבי
השף רועי ענתביצילום: באדיבות המקום

בשנתיים האחרונות הוביל ענתבי את המסעדה לבדו. במהלכן סגר את המסעדה לשיפוצים, מתח פנים לתפריט והרחיב את המקום. באחרונה, חבר ליזמים ענבר ואיב זרוק, הבעלים של המסעדות  ze sushi ומסעדת vong הוייטנאמית, ועמם יקים במהלך חודש מאי, אחרי שיסגור את ברטי ובאותו המקום, את 'קפה אל-נור' – מסעדה ומעדנייה חדשה. גם ב"אל-נור", כמו בברטי, אומר ענתבי כי ימשיך להיות נאמן למטבח הלבנטיני. את הימים האחרונים לפעילות המסעדה יעביר ענתבי עם ארוחות פרידה שבמרכזן מנות הדגל שאפיינו את המסעדה לאורך השנים.

זה מה שחשבו המבקרים שלנו - שגיא כהן ועומר שוברט על מסעדת ברטי.

מתכון לבורקס טולום של ברטי - כאן

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ