בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תירס פיצוץ: שף בלגי הפך פופקורן למעדן גורמה מפתיע

מיליון שנות אור מפרידות בין הפופקורן השמנוני הנגרס ברעש באפלולית אולם הקולנוע – לבין מעדן הפופקורן המעודן בטעמי "פרלין", "עגבנייה אוריינטלית", או "גבינת עז וזית שחור", הנמכר בחנות קטנה ומטריפה במרכז בריסל

6תגובות
mybepop
Alexandre Bibaut

שני תאריכים חשובים אפשר למצוא בהיסטוריה של הפופקורן: הראשון התרחש לפני 386 שנה – ולטובת המדקדקים ב-22 בפברואר 1630 – אז הפגיש לראשונה הצ'יף האינדיאני קואדקינה, באזור רוד איילנד של היום, בין המתיישבים הלבנים לבין גרגרי תירס שהתפוצצו בחום והפכו לפריחות פריכות וטעימות, שנודעו דורות רבים אחר כך בשם פופקורן. כוכב הקולנוע.

התאריך השני התרחש לפני שישה חודשים בדיוק. אז פתחה את שעריה חנות קטנה ומטריפה, בשולי ככר סבלון, סביבת השוקולטיירים של בריסל. בחנות החלו למכור גרסת גורמה מעודנת ומפתיעה בטעמיה של הפופקורן, התירס המתפוצץ, אשר הצליחה לשכנע ולכבוש גם אותי, שונא ותיק של המאכל השמנוני הנגרס בדרך כלל בקולי קולות באפלת האולם, תוך הפרעה לצופים תמימים.

מי שמספרת לי על הדרך לגן עדן, היא אניק מפזה, אישה סימפטית, רוקחת במקצועה לשעבר (מה יש להם לרוקחים הבלגים? את אימפריית השוקולד "נאהאוס" הקים רוקח, כמו גם את ענק העוגיות "דלקרא" שהקים רוקח גם כן), אשר עם שני שותפים נוספים עומדת מאחורי המיזם בעל השם "MY BE POP" - טיירי רמלו, איש עסקים ובעל חברה לעיצוב פנים, והשף הכוכב ארנו מול, מי שעומד מאחורי המסעדה "קו דה פול" (מילולית, תחת של תרנגולת, מעשית, קערה לערבוב במטבח), בעיר בינש.

השלושה, בכוחות משותפים, תורמים כל אחד מכישרונותיו ומכישוריו, פיתחו ושיכללו את הפופקורן עד שהתוצאה הניחה את דעתם. בתהליך שפותח נוצר הפופקורן באמצעות משב אוויר חם, ללא שמן, והפעולה נרשמה כבר כפטנט. ארנו מול הוסיף לכך מתכונים שונים העוטפים את הפופקורן בטעמים ובארומות מקוריים לחלוטין, ויצירתיים ביותר. ההפתעה על החך מושלמת.

לא דומה לאף פופקורן אחר
Alexandre Bibaut

הם משתמשים אך ורק בתירס המגיע מגידולי בוטיק באזור ג'רס, בדרום-מערב צרפת. זהו אותו התירס המיועד, בדרך כלל, לאווזים התורמים אחר כך את כבדם למסעדות משובחות במיוחד. התירס הזה, מזן מיוחד המכונה "תירס שמפיניון", מעבר לתכונות הטעם שלו, ניחן גם ביכולת יוצאת דופן: בניגוד לתירס ההמוני המיועד לתפוצה תעשייתית, אשר מתפוצץ ונפתח לצורת "פרפר", תירס הבוטיק של ג'רס נפתח באופן אלגנטי ואחיד ויוצר צורת כדור.

פופקורן בבריסל
שלמה פפירבלט

הבוקר, בבריסל המתאוששת עדיין, לאט ובאופן לא בטוח, מפיגועי ה-22 במרץ, הציעה החנות "MY BE POP" לרוכשים הסקרנים שלה את הפופקורן בטעמים הבאים: "פיסטוק מלוח", "עגבנייה אוריינטלית" (עם תבליני קוסקוס), "גבינת עזים וזית שחור", "קוברדון" (ממתק בלגי עשוי מרמלדה קשה), "פרלין" (נהדר!), "קרמל בחמאה מלוחה", "פרי התאווה", ו"לימון". בימים אחרים, אפשר למצוא שם "פרמזן וזיתים", "עגבניות עם פסטו", "תותים" בעונה, ועוד.

ש. פפירבלט

"אנחנו משתדלים להחליף טעמים, לגוון, להכין פופקורן מיוחד לתאריכים מיוחדים", אומרת אניק. "כך למשל, לחג המולד יצרנו פופקורן בטעם עוגת דבש, ולסן-ולנטין עשינו פופקורן בטעם תפוח מסוכר", ושוב מדגישה אניק: "ללא שמן, ללא צבעי מאכל, ללא חומרים משמרים, או כל תוספת אחרת שאינה טבעית".

ש. פפירבלט

היא מוכרת את הפופקורן בקונוסים של נייר (2 אירו) לצריכה מיידית, או בקופסאות (500 מ"ל, 7 אירו), לקחת הביתה. אפשר לקבל אותם באריזת זכוכית נאה, 35 אירו, למתנה. הפופקורן נשמר טרי בקופסה עד חודש ימים, ושלושה ימים מרגע פתיחתה. אניק ממליצה עליהם כחטיף מלווה אפריטיף, כתוספת מפתיעה לסלט, או כציפוי לקינוח, לגלידה, הכל בהתאם לטעם ולדרישת הקהל.

למעוניינים: Rue de Rollebeek 35 – פתוח בימים חמישי עד ראשון, בין 11:00 ל-18:00

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו