בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תגידו יפה שלום: גם מסעדת "שולחן" של עומר מילר נסגרת

גל סגירת מסעדות השף בתל אביב נמשך, אחרי "אדורה" ו"ברטי" כעת גם מסעדת "שולחן" של עומר מילר נמכרה ותיסגר ביום שלישי הקרוב. השף: "קיבלנו הצעה שלא יכולנו לסרב לה"

16תגובות
איליה מלניקוב

נדמה שבתקופה האחרונה אי אפשר להעביר שבוע בלי לדווח על סגירה של מסעדה בולטת אחרת בנוף הקולינרי הישראלי. אחרי שבשבועות האחרונים מסעדות כמו אדורה, טאפאס אחד העם, קורדליה ומקלובר של השף ניר צוק, לוס ברנינג טאקוס, גיליס וברטי הודיעו על סגירה, הערב הודעה מפתיעה דווקא מכיוון לא צפוי - השף עומר מילר. השף כתב בחשבון האינסטגראם ובפייסבוק שלו כי הוא ושותפיו למסעדה קיבלו הצעה עסקית, "שלא יכולנו לסרב לה", ועל כן הם לוקחים צעד אחורה ונפרדים ממסעדתם - "שולחן".

"שולחן" הייתה פרק מדהים בחיי", כתב השף מילר, "ארבע וחצי שנים מרגשות. בניגוד למסעדת "חדר האוכל" הגדולה וההמונית, "שולחן", כשמה, היא בייבי של אינטימיות". מסעדת שולחן נפתחה בינואר 2012 במקום בו פעלו לפניה מסעדת "פסטיס" של אייל לביא ו"רוטשילד'ס קיטשן" בשדרות רוטשילד בתל אביב והיתה למבוקשת עם פתיחת הדלתות ועד לימים אלו. מילר ושותפיו מחזיקים גם במסעדת חדר האוכל, במשכן לאמנויות הבמה, אותה ימשיכו לתפעל.

עם פתיחת מסעדת שולחן אמר אז מילר בראיונות לתקשורת כי "בניגוד לחדר האוכל הגדולה והרועשת, שולחן תהיה קטנה יותר, שקטה, אינטימית יותר אורבנית ותל אביבית יותר. כל זה בלי לותר על דיבור אל הסועד בגובה העיניים, והקפדה על חומרי גלם איכותיים ומחירים סבירים" וזה כנראה היה סוד הקסם שלה בעיני רבים מהסועדים בה: מטבח שף מקומי בלתי מתחכם ונגיש גם כלכלית ובעיקר קולינרית. בעבור לא מעט מבקרים שולחן היתה למעשה מבחן ההתבגרות של מילר ובעצם המקום בו השף, על אף שכבר החזיק במסעדה, עשה את קפיצת המדרגה שלו, הן ברמה הקולינרית והן ברמת התודעה הציבורית.

כסגירת מעגל, בסטטוס אותו פרסם הערב, כתב מילר: "שולחן הוא חפץ שגרתי ודומם בן ארבע רגליים, ומה שנותן לו חיים הם המסובים לו, המונח עליו והיחסים שביניהם. ולכן את התודה הגדולה מכל, אני מקדיש לכם, אנשים יפים ויקרים, שמילאתם את "שולחן" בחיים, בקסם והנאה. מילאתם לי את הלב. תודה שהייתם והתענגתם, זה התענוג הגדול ביותר." עוד כתב השף כי הוא מקווה כי עובדי המסעדה ייקלטו במלואם בחדר האוכל. מסעדת שולחן נודעה בין היתר בזכות מנות כמו "ביצה שניצל", "סוכריות פסטה" שהפכו למושא לחיקוי בלא מעט מסעדות וכן בקינוח בשם "כבשים" אותו יצר מילר בהשראת קינוח ספרדי.

מסעדת שולחן
אייל טואג

המסעדה תמשיך לפעול עד יום שלישי הקרוב בפורמט הנוכחי ולאחר מכן יתמקד מילר בחזרה במסעדתו הבכורה.

החיים מזמנים לנו המון דברים: אהבות, אכזבות, כינורות ועוד המון ציטוטים קיטשיים. הם בין השאר מזמנים לנו הצעות מרתקות -שותפ...

Posted by Omer Miller on Sunday, April 3, 2016

מתכון לקינוח כבשים של עומר מילר מתוך התפריט הראשון של מסעדת שולחן - כאן

וזה מה שחשב מבקר העסקיות עומר שוברט על המסעדה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו