בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה אומרים המסעדנים על פרשיית הבשר המוברח?

עוקץ שיפגע אנושות בענף המסעדנות או פעולה שידעו עליה מראש? מסעדנים שהבשר המוברח נמצא במזללותיהם ובמסעדות השף שלהם מגיבים

36תגובות
ארטבורגר של מוזס
דן לב

כאילו לא די במכות הניתכות על עולם המסעדות בארץ, נדמה כי פרשיית הבשר המוברח מאיימת לזעזע את הענף, הרועד ממילא, עוד יותר. על פי החשד בפרשה שנחשפה היום, רשת מבריחים ישראלים ופלסטינים הכניסו במרמה בשר משטחי הרשות הפלסטינית לישראל, במשך חודשיים, במשאיות בעלות דפנות כפולות ובשיטות נוספות. הבשר המוברח נמכר ככל הנראה על ידי הספק "בלאק אנגוס" למספר גדול של לקוחות, בהם מסעדות שף, מעדניות, אטליזים וחנויות בשר. בשיחות שקיימנו עם המסעדנים ששם מסעדתם הופיע ברשימה ביקשו רובם להישאר בעילום שם ולמזער נזקים ככל האפשר. לטענתם, מדובר בעוקץ בו הוצגה בפניהם תעודה שהתבררה בהמשך כמזויפת בה פורט מקור הבשר, וכן נמסר אישור וטרינרי של תל אביב, תאריכי התפוגה של מוצרי הבשר, ואפילו תאריכי השחיטה והכשרות. 

בין המסעדות, והמעדניות שאליהן על פי הרשימה שמסרה משטרת ישראל נכללות סוהו בראשון לציון, מוזס רמת החייל, דיקסי של השף חיים כהן, טופולומפופו, צפרה וזוזוברה של השף אבי קונפורטי, התרנגול הכחול, קימל וקימל בגלבוע של השף שאול בן אדרת, המסעדה "הסינית האדומה" בתל אביב, המעדנייה והאטליז ידע הבשרים וצח ראכח וכן, המסעדות עד העצם בהרצליה ובכפר סבא, אוקטגון בנהלל, קפה גלידה יונק בחיפה, ועוד. מאחורי הקלעים מספרים חלק מן המסעדנים כי הספק החשוד עבד עם מאות מסעדות וחנויות ברחבי הארץ, ולדעתם בחלקן מעולם לא התבצעו בדיקות מעבדה וקיים סיכוי סביר ביותר כי הבשר אכן נמכר ללקוחות.

לדברי שי ברמן, מנכ"ל איגוד המסעדנים המסעדות הללו נפלו קורבן לנוכל שהונה אותן ואת בעליהן. "במקום לעשות שיימינג ולפרסם את שמות המסעדות, צריך לשאול איפה רשויות הביטחון שנתנו לכמויות בשר אדירות לעבור את המחסומים?" לדברי ברמן לרוב המסעדות החזקות ברשימה יש מערך ביקורת טוב והם עלו על זה שמדובר בבשר נחות עוד בטרם מכרו אותו ללקוחות. לאותן המסעדות יש וטרינר ואיש מקצוע מלווה שעושה בדיקות באופן שוטף. הבעיה, לדבריו, טמונה דווקא במסעדות בדרג הביניים שלהן אין מערך מלווה של אנשי מקצוע. "השאלות המרכזיות שצריכות להישאל כאן הן איפה הרשויות? איך ספק מצליח להעביר בשר בטונות בדפנות כפולות בכזאת קלות? ואגב, הוא לא ספק זול בכלל, שיהיה ברור."

רשת מוזס היתה הראשונה להגיב ומסרה כי הרשת עובדת במשך שנים עם ספק הבשר האיכותי והמוביל בתחום. "רשת מוזס לא עובדת עם הספק המדובר, אלא עובדת למעלה מ-10 שנים עם ספק הבשר האיכותי דבאח, המספק בשר איכותי לכל 12 הסניפים של הרשת. בנוסף, הרשת מעסיקה קצב במפעלי דבאח, שאחראי על איכותו הגבוהה של הבשר המגיע לסניפים. בינואר 2016 התקבלה פנייה מהספק בלאק אנגוס בבקשה לעבוד עם סניף אחד של הרשת, אך לאחר בדיקת חומרי הגלם, הרשת סירבה לעבוד איתו".

מסעדה טופולופומפו
דודו בכר

ממסעדת דיקסי של השף חיים כהן מספרים כי ההתקשרות עם הספק התרחשה למשך חודשיים בלבד והסתיימה כבר בתחילת חודש פברואר. במהלך ההתקשרות  נרכשה מהספק כמות מזערית של בשר על מנת לבדוק היתכנות עבודה וכי לאחר בדיקתו וביקורת גרועה על התוצר הוחלט להפסיק את ההתקשרות עמו. "אנו מקפידים הקפדה יתרה על איכות הבשר המוגש אצלנו", מסרו מדיקסי. "הבשר המדובר לא הוגש ללקוחותינו שכן לא עבר את הבדיקות הפנימיות המחמירות שהמסעדה עורכת בקפדנות דרך קבע זאת בטרם שילוב ספק חדש ולמרות שהגיע עם אישור וטרינרי. יצוין כי הוזמנה מראש כמות קטנה מבשר זה לצורך בדיקתו אולם משלא עבר את הבדיקות שלנו מבחינת איכותו, לא המשכנו בהתקשרות עם הספק".

אחד השמות הבולטים ברשימה הוא השף אבי קונפורטי ששתיים ממסעדות היוקרה ברשימה הן שלו – טופולופומפו וצפרה, וכן מסעדת זוזוברה בהרצליה, מסר לעוקביו בחשבון האינסטגראם שלו כי  "הידיעות שפורסמו כאילו נתפס במסעדת טופולופומפו או צפרה בשר מוברח אינן אמת", כתב השף וכי לא התבצעה כל תפיסת בשר במסעדות. לדברי השף הבשר נרכש על ידי מסעדותיו מספקי בשר שהציגו את האישורים הנדרשים בשוטף, דהיינו שהבשר עבר בדיקה וטרינרית וקיבל חותמת של הווטרינר הראשי של תל אביב. לדבריו, המסעדות מקיימות ביקורת פנימית הדוקה על טיב הבשר ומלוות על ידי וטרינר המבצע עבורן בדיקות מעבדה שוטפות. "דבר קיומה של החקירה נודע לנו מהתקשורת ולהבנתנו הספקים הקבועים עימם עובדות המסעדות בשוטף אינם קשורים אליה". לדבריו, המסעדות ימשיכו לבדוק בקפדנות את הספקים עימם הן עובדות וכי אם יתגלה כי אצל מי מהם נפל רבב היא תפסיק באופן מידי את ההתקשרות עמו ותפעל נגדו בכל האמצעים העומדים לרשותה.

השף שאול בן אדרת שמסעדותיו נמצאו ברשימה – קימל וקימל בגלבוע נמצא בימים בחו"ל וומהן נמסר: ״גם מסעדת קימל בגלבוע כמו מסעדות אחרות נפלו קורבן להונאה וזיוף של סחורה שהוצגה כסחורה מבוקרת ואנו מקווים שהרשויות יינקטו ביד קשה כנגד העומדים מאחורי התרמית״.

אחת התגובות שהתקבלה במערכת היא של מסעדן שבחר וביקש להישאר בעילום שם, כיוון שלדעתו הפרשייה פוגעת אנושות במסעדה. "בשעות הצהריים קיבלנו מייל ובו נכתב כי הספק בלאק אנגוס, חשוד בהברחת בשר בשיטות שונות לתחומי ישראל, כולל זיוף אישורים וטרינריים, תאריכי תפוגה וכן אישורי כשרות", אומר המסעדן. "הספק בלאק אנגוס אשר עובד עם מאות לקוחות – מסעדות, מעדניות וקצביות ברחבי הארץ הונה אותנו ומכר לנו בשר מבלי שידענו שהוא משונע בדרכים לא דרכים, ובאישורים מזויפים. שמות המסעדות שלנו מופיעות והפגיעה מתעצמת מרגע לרגע, וכל זאת ללא יכולת שלנו, בעלי המסעדה, לצמצם את הפגיעה, לא כרגע וגם לא מראש. אנו חשים כי גם מבחינת האיכות וגם מבחינת הכשרות הספק הונה את המסעדות ואנו מקווים כי ימצו אתו את הדין בחומרה".

טרם התקבלה תגובה מבלאק אנגוס.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו