כשהקצב היפואי שלי פותח מסעדת בשר - חדשות האוכל - הארץ

כשהקצב היפואי שלי פותח מסעדת בשר

אחרי 21 שנים בהם הפך האטליז של אבו חלווה למוסד יפואי, פתחו בעלי המקום מסעדת גריל המתבססת על יכולות הקצבות של האחים. ליבי שפרלינג יצאה לבדוק מה בדיוק כולל התפריט וכמה זה עולה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
אבו חלווה
אבו חלווה מסעדת גריל בשריםצילום: מעיין נדיר
ליבי שפרלינג

סאלח וחליל אבו חלווה הקימו את האטליז היפואי שלהם כבר בשנת 1995. בראשית דרכו, עברה השמועה על הבשרים המצויינים, הטלאים הטריים מגידול מקומי וחלקי הפנים השווים, מפה לאוזן, אלא שאז גילו את האיטליז הקטן שפים ופודיס מקומיים והוא הפך למוסד. כבר הרבה מאוד זמן דובר על כך שהקצבים, הידועים גם במתן הטיפים והמתכונים שלהם לבישול, זוממים על פתיחת מסעדה שתביא לידי ביטוי את יכולות הטיפול שלהם בבשר.

אחרי עיכוב לא קטן, בשבוע שעבר נפתחה מול האטליז, מסעדת גריל בשרים. אך טבעי היה שנשים פעמינו למקום על מנת לבדוק מה בדיוק יש בו. מסעדת "אבו חלווה גריל בשרים" היא גדולה ויפה, מצוחצחת למשעי ועובדת בשירות עצמי, ממש כמו בסטייקיית ילדותינו הזכורה לטוב, 'הפיל'. מבצעים את ההזמנה בקופה, ניגשים עם הפתק לאנשי הגריל ואז מקבלים את הארוחה ומסבים אל אחד משולחנות העץ הרחבים במקום.

שווארמה של אבו חלווה
שווארמה של אבו חלווהצילום: מעיין נדיר

תמצאו פה שני שיפודי שווארמה גדולים ועשויים היטב. האחד שווארמה פרגית, השני נתחי הודו נקבה מתובלים בהרבה שומן כבש. טעמנו גם מזו וגם מזו (25 שקלים בפיתה). השווארמה של אבו חלווה התגלתה כמוצלחת למדי, צלויה היטב מבחוץ ובעלת עסיסיות נהדרת בתוכה פנימה. מבחר הסלטים הטריים מרשים והוא הזכיר לנו מקומות מתמחים בנצרת. טעמנו סלט מלפפונים בשמיר ובצל, סלט גזר כתום חריף, סלט עשבי תיבול ירוקים עם גרגירי רימון וגם מעין צ'ימיצ'ורי מקומי שכולו עשבים ירוקים והרבה שום. אפילו החריף האדום שזולף בנדיבות מעל הטחינה שלנו, היה טרי ומלא חיות וטעם.

השווארמה של אבו חלווה
השווארמה של אבו חלווהצילום: מעיין נדיר

מלבד שני סוגים של שווארמה שנדמה כי הם כה הכרחיים ביפו, בתפריט מוצאים גם שיפודים מכל המינים והסוגים, ביניהם פרגית והקבב המצטיין מהאטליז, שקדים, כבד אווז, חלקי פנים, נקניקיות חריפות וצלעות טלה. שווה לברר אם יש נתחים מיוחדים על הגריל וליהנות מחוויה בשרית עסיסית במחירים מתונים. (מנת שני שיפודים עולה 45-55 שקלים).

שווארמה של אבו חלווה
שווארמה של אבו חלווהצילום: מעיין נדיר

בהתחשב בעובדה שהמסעדה שייכת לאטליז המתמחה בחלקי טלה ועגל טריים ממש, חסרנו בתפריט אפשרות להזמין ראשונות בשריות כמו קרפצ'יו בקר, קובה נייה ואחרים. לא מצאנו בתפריט מתוקים אבל בצמוד למסעדה תמצאו את ממתקי מוטראן ומעבר לכביש גלידת אנדריי תסגור לכם פינה.

אבו חלווה גריל בשרים, יפת 95, יפו. פתוח כל יום מ- 11 ועד 24. 03-5550719.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ