בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כשהקצב היפואי שלי פותח מסעדת בשר

אחרי 21 שנים בהם הפך האטליז של אבו חלווה למוסד יפואי, פתחו בעלי המקום מסעדת גריל המתבססת על יכולות הקצבות של האחים. ליבי שפרלינג יצאה לבדוק מה בדיוק כולל התפריט וכמה זה עולה

19תגובות
אבו חלווה
מעיין נדיר

סאלח וחליל אבו חלווה הקימו את האטליז היפואי שלהם כבר בשנת 1995. בראשית דרכו, עברה השמועה על הבשרים המצויינים, הטלאים הטריים מגידול מקומי וחלקי הפנים השווים, מפה לאוזן, אלא שאז גילו את האיטליז הקטן שפים ופודיס מקומיים והוא הפך למוסד. כבר הרבה מאוד זמן דובר על כך שהקצבים, הידועים גם במתן הטיפים והמתכונים שלהם לבישול, זוממים על פתיחת מסעדה שתביא לידי ביטוי את יכולות הטיפול שלהם בבשר.

אחרי עיכוב לא קטן, בשבוע שעבר נפתחה מול האטליז, מסעדת גריל בשרים. אך טבעי היה שנשים פעמינו למקום על מנת לבדוק מה בדיוק יש בו. מסעדת "אבו חלווה גריל בשרים" היא גדולה ויפה, מצוחצחת למשעי ועובדת בשירות עצמי, ממש כמו בסטייקיית ילדותינו הזכורה לטוב, 'הפיל'. מבצעים את ההזמנה בקופה, ניגשים עם הפתק לאנשי הגריל ואז מקבלים את הארוחה ומסבים אל אחד משולחנות העץ הרחבים במקום.

שווארמה של אבו חלווה
מעיין נדיר

תמצאו פה שני שיפודי שווארמה גדולים ועשויים היטב. האחד שווארמה פרגית, השני נתחי הודו נקבה מתובלים בהרבה שומן כבש. טעמנו גם מזו וגם מזו (25 שקלים בפיתה). השווארמה של אבו חלווה התגלתה כמוצלחת למדי, צלויה היטב מבחוץ ובעלת עסיסיות נהדרת בתוכה פנימה. מבחר הסלטים הטריים מרשים והוא הזכיר לנו מקומות מתמחים בנצרת. טעמנו סלט מלפפונים בשמיר ובצל, סלט גזר כתום חריף, סלט עשבי תיבול ירוקים עם גרגירי רימון וגם מעין צ'ימיצ'ורי מקומי שכולו עשבים ירוקים והרבה שום. אפילו החריף האדום שזולף בנדיבות מעל הטחינה שלנו, היה טרי ומלא חיות וטעם.

השווארמה של אבו חלווה
מעיין נדיר

מלבד שני סוגים של שווארמה שנדמה כי הם כה הכרחיים ביפו, בתפריט מוצאים גם שיפודים מכל המינים והסוגים, ביניהם פרגית והקבב המצטיין מהאטליז, שקדים, כבד אווז, חלקי פנים, נקניקיות חריפות וצלעות טלה. שווה לברר אם יש נתחים מיוחדים על הגריל וליהנות מחוויה בשרית עסיסית במחירים מתונים. (מנת שני שיפודים עולה 45-55 שקלים).

שווארמה של אבו חלווה
מעיין נדיר

בהתחשב בעובדה שהמסעדה שייכת לאטליז המתמחה בחלקי טלה ועגל טריים ממש, חסרנו בתפריט אפשרות להזמין ראשונות בשריות כמו קרפצ'יו בקר, קובה נייה ואחרים. לא מצאנו בתפריט מתוקים אבל בצמוד למסעדה תמצאו את ממתקי מוטראן ומעבר לכביש גלידת אנדריי תסגור לכם פינה.

אבו חלווה גריל בשרים, יפת 95, יפו. פתוח כל יום מ- 11 ועד 24. 03-5550719.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו