בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך מסעדה בת יותר מ-50 שנה עוברת מתיחת פנים

אחרי יותר מ-50 שנות פעילות נאלצה מסעדת הדגים "השקד" לנדוד אל מעבר לכביש, וניצלה את ההזדמנות למתיחת פנים. הטיפול במנות הדגים נותר משובח, אך ההפתעה מגיעה דווקא בתחום היין והאלכוהול

3תגובות
מסעדת השקד
אנטולי מיכאלו

לאחר שנאלצה לשנות את מיקומה אחרי יותר מ-50 שנות פעילות ותקופת שיפוצים ארוכה, נפתחה לפני שבועיים מסעדת הדגים 'השקד' במיקומה החדש. היא לא נדדה רחוק, אלא עברה אל צדו השני של רחוב החשמונאים, אך בעבור אחת המסעדות הוותיקות בתל אביב מדובר בשינוי מהותי. המעבר דרש מתיחת פנים בקו הרעיוני ובמראה ועל כן "השקד" התחדשה בבר ארוך, בתפריט ובמנות חלוקה ובחיזוק האלכוהול והיין שהיה במיקומה הקודם אוצר בלום השמור רק ליודעי דבר (ויש גם דיל סופר משתלם שתיכף נגיע אליו). בתפריט החדש מנות נדיבות שמאפשרות חלוקה ומתחננות שתפתחו לידן איזה אוזו או קוניאק טוב, בטח ברחבה החיצונית שפונה לפיאצה, עוד רגע כשהקיץ יגיע. אמנם מסעדת השקד נחשבת בעיני רבים כאחת ממסעדות הדגים הטובות והמקצועניות בארץ, אך מנגד הקהל התל אביבי האופנתי לא תמיד ידע איך לאכול אותה – האם מדובר במסעדת פועלים או שאולי זו בכלל מסעדת שף? התשובה היא משהו באמצע ובתפריט החדש זה מובן אפילו יותר.

"אנחנו רוצים לרענן את הקהל", מחייכת רז שלו, בתו של חיים הבעלים שבעצמו ירש את המסעדה מהוריו שפתחו אותה כמענה לפועלים בשוק הסיטונאי בתחילת שנות ה-60.  "אנחנו אוהבים את הוותיקים ורוצים שימשיכו להגיע אבל אנחנו רוצים גם לגדל דור חדש של לקוחות. בגלל זה החלטנו לרענן ולהתרענן, בשבועות הקרובים כבר נצא לרחבה שבחוץ ולכבוד זה בנינו תפריט אלכוהול סופר איכותי ומוזל, שיאפשר לאנשים לשבת בחוץ או על הבר עם דרינק וצלחת טעימות ליד, לנסות כל מיני דברים טובים מהים. בעתיד הקרוב יהיו גם קוקטיילים ויינות מתחלפים בכוס במחירים ידידותיים במיוחד", היא מבטיחה. שלו הצעירה היא העתודה של הדור השלישי במסעדה ומי שתופסת יותר ויותר את מושכות ניהול העסק, לצד אביה.

תפריט האלכוהול מפתיע לטובה עם קמפארי, סמירנוף ובקארדי ב- 17 שקלים לכוס, ג'ק דניאלס במחיר המצחיק של 26 שקלים וקוניאק פייר פראן אמברה ב- 34 שקלים. יותר זול מבר.

הקונספט המשתלם נשאר כשהיה והוא עדיין כולל מגש מאזטים, שהם מהמצטיינים בקטגוריה, קיבוץ גלויות של מזרח ומערב עם כבד קצוץ, סלט ביצים, איקרה, טחינה, סלסה, חצילים בטחינה, פלאפל, סלק, סלט מלפפונים ושמיר, סלט גזר ומלפפון מוחמצים, עגבניה ובצל עם רוקט וגם סלט ירקות רגיל, סלט ירקות חריף ואורז ותפוחי אדמה עם המנות העיקריות. בעתיד, מבטיחים כאן שהתוספות ישתכללו ותוכלו לבחור בין תפוח אדמה מעושן עם שמנת חמוצה או תפוחי אדמה מטוגנים עם בצל.

קציצות לוקוס
אנטולי מיכאלו

בין המנות החדשות שמייצגות את הרוח שמביאה שלו הנכדה אפשר למצוא קלמרי במילוי שרימפס וראשי קלמארי קצוצים עם כוסברה ושום (52 שקלים), פלטת דגים מעושנים וכבושים עם שמנת חמוצה (45 שקלים), סרדינים מעושנים על בצלים (39 שקלים), פלאפל דגים של בשר לוקוס ומוסר עם עשבי תיבול ורוטב יוגורט (49 שקלים), פרפרי סרדינים מטוגנים עם פירורי לחם (35 שקלים) ואפילו נתחי לוקוס מטוגנים (60 שקלים). המנות החדשות יצרו דיל משתלם במיוחד והתפריט מציין שבהזמנת 2 מנות חלוקה לאדם, פתיחת שולחן (כינוי למגש המאזטים הבלתי נגמר, שעוד ידובר בו) כלולה בתוספת 19 שקלים.

בעיקריות מנות כמו קדרת ים שהיא מרק אדום של חתיכות דג, ראשי קלמארי, שרימפס, מולים וסרטנים עם כוסברה (139 שקלים), קציצות לוקוס ומוסר ים (122 שקלים), מיקס מטוגנים במיונז חזרת (119 שקלים) או סרטנים שלמים בבישול ארוך (129 שקלים). קלאסיקות מהים כוללות דניס, לברק, פורל, סלמון, בורי, מושט, סרדינים וברבוניות כל צורת הכנה שתחפצו (102-119 שקלים).

בקינוחים הבוואריה של סבתא אסתר עדיין מככבת (36 שקלים) אבל לצידה התחדשו פה בעוגת ביסקוויטים ביתית (28 שקלים), קרמשניט (32 שקלים), פאדג' שוקולד (32 שקלים) ומגש גדול ומחייה נפש של סברס טרי פרוס על מצע קרח כתוש (40 שקלים).

בימים אלו משלימים פה את הדפסת תפריט היין ושמחנו לגלות שזה נותר נוח כפי שהיה עם מבחר יינות ישראליים ויינות עולם ישן שמחירם מתחיל ב- 27 שקלים לכוס. בקבוקים שווים  מתומחרים פה ב- 120 שקלים וצפונה.

"היין זה הבייבי שלי", חיים צוחק, "חשוב לי שהמחיר יהיה משתלם ונוח ושאנשים לא יחשבו פעמיים לפני שמזמינים כוס או בקבוק. להיפך. שישתו וייהנו. גם בצהריים. זו לא חכמה להציע יינות ספרדיים מעולים או איטלקיים במחיר גבוה, האתגר שלי זה להציע יינות איכות שגם מספקים תמורה מעולה למחיר. וזה משהו שאני כל הזמן רודף אחריו. מחפש תמיד יינות מצויינים ומשתלמים, שמתאימים לאוכל שלנו". במקום מוגשת עסקית צהריים ב- 99 שקלים בימי חול.

השקד, החשמונאים 99, תל אביב. 03-5610546.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו