בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המסעדה שתגשים את חלומם של חולי הצליאק והנמנעים מגלוטן

אחרי ההצלחה הגדולה שנחלה בשנה שעברה, הגלוטרייה - המסעדה נטולת הגלוטן של השף ערן זינו תחזור למשך תשעה ימים בפסח

11תגובות
יורם אשהיים

כשגילה שבתו רגישה לגלוטן, החל שף ערן זינו לחשוב על פתרונות יצירתיים להכנת מאפים ועוגות נטולי גלוטן. הוא גילה אז עולם שלם של קמחים אלטרנטיביים לקמח החיטה הרגיל והחל להתנסות בהם ולשלבם לצד שברי אגוזים, שקדים ועוד, עד לקבלת מרקם מוצלח. האוכל של זינו ערב לחכה של הקטנה והוא הלך והרחיב את מעגל המנות עוד ועוד. הבעיה התחילה כשהיא רצתה לצאת לאכול בחוץ, אז הבינו - האב ובתו - שמדובר בעסק לא כל כך פשוט.

לשם כך, בפסח שעבר פתח השף זינו מסעדת פופ אפ (זמנית) נטולת גלוטן, כמעין ניסוי כלים ולשם בדיקת השטח. המסעדה חוזרת גם השנה ושאיפתה, אז כעכשיו נשארה – להגשים חלומות לאנשים חולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. לאור הצלחתה בשנה שעברה ודרישת הקהל, מסעדת הפופ-אפ, שמציעה מתוקים ומלוחים נטולי גלוטן לצד מנות אוכל של ממש, חוזרת לפעילות במהלך הפסח ולצידה גם מעדנייה למכירת עוגות ולחמים ללא גלוטן ויינות.

הגלוטרייה נפתחה אז בחלל של בית נור ביפו וכך גם השנה היא תחולק למתחם של ישיבה וחלל נוסף של בר – בו יוגשו יינות מתחלפים בכוסות, לצד חנות מעדנייה שימכרו בה לחמים, עוגות ויינות. טעמנו מהאוכל של זינו וגילינו מטבח עונתי ויצירתי, עשיר בטעמים ועז מבע.

בין הראשונות שיוגשו בגלוטרייה סלט עשבי תיבול עם תפוחי עץ ופיסטוקים, סביצ'ה דגים, אננס, צ'ילי וכוסברה, סינה צרובה על טאקו תירס, קנלוני ריקוטה ותרד ופוקצ'ה טלה (36-46 שקלים). בעיקריות ניוקי צלויים עם ירקות וחמאת לוז, נודלס רחבות עם ברווז פריך, בצל סגול ובוקצ'וי, שניצל קלאסי, עוף צלוי ברוטיסרי וצוואר טלה עם פיסטוקים וירקות שורש ליד תפוחי אדמה (56-92 שקלים).

לשמחת הילדים הצליאקים וגם המבוגרים המתנזרים, יוצע במקום תפריט פיצות עם תוספות שוות כמו ארטישוק, ארבע גבינות, אנשובי מוצרלה ורוקט וגם פיצה טבעונית שכוללת רוטב עגבניות, גבינת קשיו, בטטות ותרד תורכי (42-62 שקלים).

הקינוחים הם גולת הכותרת של הממלכה נטולת הקמח הזאת וטעימה מהם חושפת טעמים עמוקים שנהנים לקבל את הבמה רק לעצמם, בלי מייצבים ותומכים אחרים. ביניהם בראוניז שוקולד קצפת ומסקרפונה, עוגת גבינה אפויה על תחתית דקואז שקדים עם קומפוט ענבים וחבושים ועוד קינוחים מתחלפים (32 שקלים).

בחנות יימכרו לחמים מקמחים בריאים במיוחד כמו טף, קינואה, פשתן ותירס וביניהם לחם זיתים, בצל ואורגנו, לחם קינואה ופשתן, פאן דה מי, לחם קשקבל ועלי גפן (22-32 שקלים). עוד במקום עוגות בחושות ושמרים, בהן גם פרג, שוקולד, אגוזים וקינמון, לימון, גזר וגם טארט פירות או סברינה.

הגלוטרייה תפעל בין הימים 24.4 עד ה- 2.5 בין השעות 11-23 והחנות בימים 20.4-23.4 בשעות 10-17 ובשישי עד 15. נור מתחם אירועים. פנחם בן יאיר 5, שוק הפשפשים, יפו. 053-6205985.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו