בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הישגים לשפים ישראלים בפרסי האוסקר של האוכל

פרסי ג'יימס בירד -האוסקר של האוכל - חולקו בארצות הברית ומסעדת השף הישראלית "שעיה" בניו אורלינס זכתה בפרס המסעדה החדשה הטובה ביותר, ואילו השפים מייקל סולומונוב ויותם אוטולנגי קטפו פרסים בעבור ספרי האוכל שהוציאו השנה

5תגובות
החומוס של מייקל סולומונוב מתוך הספר "זהב"
באדיבות מסעדת "זהב"

אחד הטרנדים הבולטים בקולינריה של צפון אמריקה בשנת 2015, היה התחזקותו של המטבח הישראלי ומעבר של שפים ישראלים (או ישראלים לשעבר) לקדמת הבמה. אחרי שנים של הסתתרות תחת הגדרות וניסוחים של מטבח ים תיכוני, כעת כבר אי אפשר להתעלם מלא מעט מקומות המצהירים על מטבח ישראלי, גם אם בארץ אנחנו עדיין תוהים האם הוא קיים או לא.

כעת, אם היה צריך אישור רשמי לכך בדמות פרסים ותארים, מעבר לביקורות במגזין אוכל או בלוג כזה או אחר, יכולים לפחות שלושה שפים ישראלים לסמן לעצמם הישג גדול ברזומה לאחר שזכו בשבוע האחרון בפרסי ג'יימס בירד, מפרסי האוכל היוקרתיים ביותר בארצות הברית ומה שנחשב למקבילה הקולינרית לאוסקר.

אחרי שלחצי הגמר הגיעו יותר מעשרה שפים וקונדיטורים ישראלים, לגמר ובפרסים עצמם זכו שלושה מהבולטים בתעשייה. בתחרות שנערכה אמש זכתה המסעדה הישראלית "Shaya" של השף אלון שעיה באחד הפרסים החשובים בערב בתואר המסעדה החדשה הטובה ביותר. "חומוס בניו אורלינס, מי חשב שזה כל כך יצליח", אמר השף שעיה בנאום התודה שלו. המסעדה מניו אורלינס שכבר מופיעה בקביעות ברשימות המסעדות הטובות בעיר אף נבחרה מוקדם יותר על ידי המגזין SAVEUR Magazine לאחד ממאה המקומות הטובים שנפתחו באמריקה ב-2015 ובמקום ה-42 ברשימת מאה המסעדות הטובות של מגזין האוכל איטר. שעיה עצמו לא מסתיר את הכוונות ליצור מטבח ישראלי מודרני, בתפריט נכללים גם חומוס, חצילים, פלאפל, טבולה, לבנה ואפילו שניצל, וכל מה שאנחנו קוראים עד היום מטבח מקומי.

השף אלון שעיה בפרסי ג'יימס בירד שנערכו אמש בשיקגו
Matt Marton/אי־פי

בחלק הראשון של תחרות פרסי ג'יימס בירד שהתקיים בשבוע שעבר חולקו הפרסים למצטיינים בתחום הספרות, התקשורת והכתיבה הקולינרית והפעם זכו השף מייקל סולומונוב והשף יותם אוטולנגי בשניים מהפרסים החשובים. השף מייקל סולומונוב ממסעדת "זהב" בפילדלפיה הוא  ישראלי לשעבר, שהוציא בסוף 2015 את ספר האוכל הראשון שלו הנושא את שם המסעדה, וזכה לביקורות מצוינות, בין היתר ב"ניו יורק טיימס", ונחשב לרב מכר. הספר זכה בשניים מהפרסים המובילים - בהם ספר השנה וספר העולם הטוב ביותר. בספר, כמו במסעדה – מתכונים המושפעים מקלאסיקות ישראליות, מכרובית ועד חומוס, מפלאפל ועד קובה. מעבר לכך, מסעדת "זהב" היתה מועמדת בקטגוריית השירות הטוב ביותר, לצד מסעדות חשובות ומכוכבות בארצות הברית, בהן Eleven Madison Park ו"בלו היל" וסולומונוב עצמו היה מועמד לתואר השף הטוב ביותר באמריקה.

מייקל סולומונוב
סטיב לגאטו

יותם אוטולנגי זכה בעבור ספרו NOPI שיצא אף הוא בסוף 2015 והוא נושא את שם מסעדתו של השף. בכתיבת הספר "נופי" חובר אוטולנגי לשף שלו בפועל סקאלי רמאל ויחד הם משלבים טעמים מהמזרח הרחוק (בעיקר ממלזיה, ארץ הולדתו של רמאל) עם טעמים של המזרח התיכון, כל זה עדיין על רקע הנוף האפרורי משהו של לונדון. התוספת האסייאתית באה לידי ביטוי לא רק בטעמים ובמתכונים השונים, אלא גם בסיפורים השזורים לאורך הספר.

אוטולנגי ורמאל, השפים מאחורי "נוֹפּי, עומדים יחד"
Adam Hinton

פרס ג'יימס בירד נחשב לאחד התארים הגבוהים ביותר העומדים לרשות מסעדות אמריקאיות ואנשי מקצוע הקולינריה. הפרסים מחולקים משנת 1990 למצטיינים בתעשיית המסעדנות והמשקאות על כל גווניה וסוגיה, בשש תחרויות שונות – מסִפרי אוכל (ב-12 קטגוריות שונות), דרך עיתונות אוכל ותוכניות טלוויזיה ועד מסעדות, וניתנים פרסים למצטייני החל מתחום העיצוב והשירות דרך בלוג הקולינריה וטור האוכל ועד תפריט היין וצלם האוכל הטוב ביותר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו