בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בר היין שמציע אוכל שמדבר בשקט

אחרי שהתמחה בארוחות ספרדיות מושחתות, השף עינב אזגורי חתך לכיוון הצרפתי בבר היין - בר א-וין ובו אוכל בהשראת התנועה הביסטרונומית

2תגובות
לא הולך בתלם - אויסטרים בבר א-וין
עינב אזגורי

עינב אזגורי עבד בשנתיים האחרונות בממלכת הפלאות הספרדית סרווסריה בתל אביב ובמובנים רבים, הפך אותה למה שהיא. אזגורי הפליא ללהטט בסרווסריה אוכל ספרדי ובעיקר נודע במסורת בראנץ' של שיכורים, במסגרתה המציא את עצמו כל שבת מחדש ואתגר גם את השתיינים הגדולים ביותר בעיר. מנות מושחתות ומוגזמות הפכו סימן ההיכר שלו וחלקי פנים, חזיר בצורותיו השונות, פירות ים ואויסטרים לצד סרטנים ענקיים ונהרות של חמאה ושומן, היו אבני הויטראז' הצבעוניות, באמצעותן הרכיב את אחד מתפריטי הספיישלים האסקפיסטיים שנראו במחוזותינו.  

לפני כמה שבועות הודיע לפתע כי הוא פורש ואחר כך התברר כי אזגורי חבר לבעלי הדא דא ודא בקצה השדרה ברוטשילד והשבוע הוא פתח שם בר יין עם אוכל קטן ליד, בהשראה צרפתית, אולי הכי רחוק שאפשר לדמיין ממעלליו הקולינריים עד היום. המקום החדש מציע אוכל קטן וחכם, במחירים שפויים יחסית.

"אני עושה היום אוכל שמדבר בשקט", אומר אזגורי, "כזה שמושפע מתנועת הביסטרונומי בצרפת, כלומר אוכל מדויק, אני רוצה שאנשים יקחו את הזמן לידו ויגלו לאט את הניואנסים שלו". לדברי אזגורי הרוח הצרפתית הנושבת בבר א-וין לא מעידה על כך שהפסיק לאהוב חלקי פנים. "יש פה כבר ספיישל של סלט קורקבנים ווריאציות שעושות שימוש בלחי. במקרה יצא שהמקום גולש לכיכר השקטה הזאת, עם הפסל של גוטמן, שבערב יש בה בריזה נהדרת וזה ממש מנותק מהעיר, אסקפיסטי והולם יופי את האוכל והיין שלנו, שמכוונים בדיוק למקומות האלה".

בר א-וין
עינב אזגורי

התפריט עצמו מוכיח את הרוח החדשה: סלט חסות ופרמזן (28 שקלים), כרישה מאודה בווינגרט שאלוט ואגוזי לוז (27 שקלים), קממבר צלויה עם ריבת תותים פיקנטית (42 שקלים), פסטה 40 חלמונים בהכנה עצמית ופרמזן (48 שקלים), סלט קלמארי, עלי תבלין, אננס וצ'ילי (52 שקלים), סלט עגבניות וסשימי טונה (62 שקלים), קרוקטים של לחי (32 שקלים), פטה און קרוט של עגל וחזיר (36 שקלים), טרטר בקר בלחמניה עם חלמון חי (38 שקלים), המבורגר, ריבת בצל וגבינת מונטלינו (34 שקלים), כבד עגל צלוי בחמאה על ירקות ורוטב אנשובי (44 שקלים) וסינטה וצ'יפס עם רוטב טרטר וציר בקר (78 שקלים). בגזרת המתוקים אננס צלוי בסוכר וקרם רום (68 שקלים), קרפ סוזט ממולא פטיסייר תפוז (32 שקלים), מוס שוקולד, פולי קקאו וקפה על קרם אנגלז (34 שקלים).

את תפריט היין הרכיב הסומלייה בן רון וגם בגזרת היין הבעלים מבטיחים לשמור על מחירים הגיוניים, להציע כמה שיותר יינות פתוחים לכוסות ולמזוג אפילו שמפניות במחיר משתלם יחסית, לשיטתם. בנוסף, מככבים פה לבנים ארומאטיים לצד רוזה ואדומים של קיץ, מה שאומר יינות קלילים יחסית בעלי חומציות גבוהה ופרי רענן (החל מ- 28 שקלים לכוס והחל מ- 110 שקלים לבקבוק).

ומה לגבי הבראנץ' הנודע שלו? אזגורי מרגיע ומבשר על ניסיונות לקראת בראנץ' בהשפעה צרפתית, שיושק ממש בקרוב ויציע, בין היתר,  קרפים מלוחים אמיתיים כמו בצרפת, עשויים קמח כוסמת ועוטפים מילויים כמו שינקן ואמנטל, תרד וגבינות או גבינת גרוייר, לצד ביצים ואספרגוס או יורקשייר פודינג עם ציר בקר. לעדינים שביניכם יציעו פה בליני סלמון וקרם פרש לצד מגש אויסטרים על קרח והילדים יוכלו ליהנות מהתרוצצות ברחבה שטופת השמש ולעצור לזלילת קרפ מתוק של נוטלה, פירות אדומים וקרם פרש ווריאציות מפתיעות נוספות.

כבד עגל ורוטב אנשובי
עינב אזגורי

בר א וין, רוטשילד 7, תל אביב. פתוח כל ערב החל מ- 18. 050-3366622.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו