בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הישגים לספרים ישראלים באוסקר של ספרי האוכל והאלכוהול

ארבעה ספרים ישראלים התחרו ב"גורמנד אינטרנשיונל" - האוסקר של ספרי האוכל והאלכוהול שהתקיימה היום בסין. בין הזוכים: ספר האלכוהול "שעות שמחות" של מירה איתן כספר הקוקטיילים הטוב ביותר לשנת 2016

תגובות
מרטיני
מיכל רביבו, מתוך הספר

הספר "שעות שמחות" של אשת האלכוהול מירה איתן הוא ספר הקוקטיילים הטוב ביותר לשנת 2016, כך קבעה וועדת המומחים שהעניקה לספר המשקאות הישראלי את התואר בתחרות ”גורמנד אינטרנשיונל”, במסגרת הסלון השנתי לספרי בישול המתקיים השנה בסין. תחרות גורמנד אינטרנשיונל נוסדה בשנת 1995 ומאז מחלקת בקביעות פרסי הוקרה למצטיינים רבים בתחום הכתיבה והתיעוד על בישול ואוכל, בין אם בספרים וכן במדיות השונות. התחרות נולדה מתוך הצורך להפריד את ספרי האוכל והמשקאות מיתר ספרי הקריאה והעיון שמודפסים מדי שנה ולוקחים בה חלק הוצאות ספרים, עיתונאים, שפים, בלוגרים וכתבים מכל העולם. בהתאם לכך, רוחב היריעה של תחומי האוכל והמשקאות גורם לכך שהתחרות נמשכת יומיים, ומפוצלת בין ספרי אוכל ובישול לספרי משקאות, יין ואלכוהול. בכל אחת מהתחרויות קטגוריות רבות ושונות, ביניהן ספר האוכל של השנה, ספרי היין, צלמי האוכל של השנה, ספרי ביכורים, בלוגים, חדשנות, העולם היהודי, אוכל איטלקי, הצרפתי, היסטוריה קולינרית, טיולי אוכל ועוד.

הספר "שעות שמחות" היה מועמד במסגרת תחרות היין והאלכוהול. הספר שיצא בהוצאת לאנצ'בוקס, מסקר את תחום המשקאות בארץ וכן את זיכרונותיה של מירה איתן כברמנית הראשונה בישראל ומנפק בין סיפורי האלכוהול השונים גם מתכונים. עם יציאתו נחשב הספר כפורץ דרך בתחום, אך כבר אמרה איתן בראיון להארץ - כי אינו מתיימר להיות מדריך או מילון, אלא כמשהו בין ממואר אישי לספר היסטוריה קליל עם מתכונים.

מתוך הספר: הפטיסרי הטובות בפריז
סיון אסקיו

הישגים נוספים בפרסי האוכל נרשמו בקרב מועמדים ישראלים נוספים בהם הספר "הפטיסרי הכי טובות בפריז" של הקונדיטורית והבלוגרית שרון היינריך בעלת הטור "פטיפורים" באתר הארץ בקטגוריית המטבח הצרפתי וכן הספר "תאנים צלויות ועדשים כתומות" שכתבה כרמית אלקיים בקטגוריית המטבח הים תיכוני. שני הספרים זכו במקום השני. בקטגוריית ספר האוכל היהודי הטוב של השנה היה מועמד הספר "רבע עוף" – ספר החתונות הישראלי שכתבו עופר ורדי ונעמי אבליוביץ' שדורג אף הוא במקום השני. בסך הכל ארבעה ספרים ישראלים היו מועמדים השנה בקטגוריות השונות ׁׁ(כולם בהוצאת לאנצ'בוקס), אך המטבח הישראלי כיכב גם כן בספרים בין-לאומיים, בהם: "זהב" של השף מייקל סולומונוב שכבר זכה כספר האוכל של השנה בארצות הברית, במסגרת פרסי ג'יימס בירד. מלבדו, גם שני ספרים שייצגו דווקא את אוסטרליה ונקראים "פלאפל לארוחת בוקר" ו- A taste of Israel שגם זכה במקום הראשון. מארצות הברית מועמדה ספרה של יעל רביב Falafel nation.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו