בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חמישה מקומות חדשים להכיר בשבוע

פנינה גיאורגית-גרוזינית קטנה וזולה, רופטופ חדש עם אוכל של השף מיכאל גרטופסקי, ביסטרו חיפאי עם שירי אהבה והמקומות החדשים בשוק הפשפשים

3תגובות
כריך מסו של היידה בר
דן לב

היידה בר – אחרי תקופה ארוכה מדי של יובש, יפו מתחילה סוף סוף להתעורר. בפאתי שוק הפשפשים ובצמוד למסעדת הצוענייה נפתח בר קטן חדש שרוצה להיות טברנה בלקנית. בין רהיטים עתיקים משוחזרים ותמונות של צוענים, תמצאו מקום לנענע לצד מוסיקה בולגרית ובלקנית שמחה. בתחום האוכל מנות כמו סלט תפוחי אדמה עם מטיאס כבוש (34 שקלים), טריו מאזדס – צזיקי, סקורדליה וגבינת אש עם לחם הבית (38 שקלים), מיקס דגים עם צזיקי (68 שקלים) ועוד. באלכוהול קוקטיילים על בסיס אוזו, ערק ומשקאות אניס פחות מוכרים מהבלקן. שמעון הצדיק 18, יפו.כל ערב החל מ- 19.

היידה בר
דן לב

רעמסס – נשארים ביפו ואפילו לא רחוק מהיידה בר והצוענייה. סמטאות האבן מאחורי השווארמה של בינו מקבלות הקיץ הזה חיזוק יצירתי, באמצעות מיזם רעמסס, שהוא למעשה ריכוז של שלושה מקומות בילוי צמודים, שעל הצד הקולינרי בהם מנצח שף אלי שטיין (אקס טוטו, טאיזו ואדורה). תמצאו פה בר קוקטיילים, בר מזנון ובר מסעדה שביניהם מקשרת רחבה חיצונית עם 250 מקומות ישיבה. התפריט מבטיח להיות ים תיכוני שמשתלב יופי עם אלכוהול ובריזה מהים. בין המנות בטטה ודלעת ערמונים, מרווה וגבינת עיזים רכה (42 שקלים), סלמון בכבישה ביתית עם סלט ביצים רכות וחלת שום קלויה (42 שקלים), קישואים ממזרח ירושלים עם שומר צעיר, יין לבן וגבינת טולום (38 שקלים) וגם סרטנים מקומיים עם ויניגרט חם של חמאה, שום, אוזו ופלפל שאטה (78 שקלים). הגמנסיה העברית 7, יפו. כל ערב החל החל מהשעה 18.00.

קליאופטרה – היינו ברעממס ונשאר באזור, רק שקלאופטרה הנוכחית היא משהו אחר לגמרי. באלנבי פינת יונה הנביא נפתחה מסעדונת של אוכל רוסי – גאורגי. הגם ששופצה לפני הפתיחה, המקום החדש נראה כמו קיוסק ששודרג ואל תצפו פה לישיבה מזמינה כי אם לחלל דו-קטבי שהונחו פה שולחנות אוכל כאילו מודרניים עם כסאות זוויתיים לא נוחים. עסקיות הצהריים כוללות מרק או סלט, מנה עיקרית, תוספת ושתיה קלה במחירים של סביב ה- 50 שקלים. יש פה חצ'פורי, אושפלאו, מרק לגמן עם בשר, מרק חרוצ'יו גאורגי עם בקר ואורז, כיסוני מנטי בוכריים וגם פילמני בשר. בשעות הבוקר מאלתרים פה מאכלים ביתיים מבית אמא (של ילד אחר). אז למי שלא שבע עדיין מהגל הגיאורגי-גרוזיני ששוטף אותנו, צריך להכיר את המקום הזה. יונה הנביא 48, תל אביב.

Speak Easy - עם שם שלקוח מתקופת היובש, שהייתה אחת מהתקופות הרטובות בהיסטוריה, נפתח בתל אביב רופטופ חדש, שמבקש לצנן במעט את הקיץ. על גג הבניין בו שוכן הבר הראשון של הבעלים, ג'ימי הו, מגישים כאן אלכוהול לצד אוכל שלוקח את עצמו ברצינות. שף מיכאל גרטופסקי בנה תפריט שכולל אספרגוס צרוב עם פונדו פרמזן, שרימפס חריף עם צזיקי ופיתה עבודת יד, טרטר טונה בקונכיית חסה פריכה וגוואקמולי, ארטישוק פריך ועוד, לצד קינוחי צנצנות. מעבר לקוקטיילים, יינות בכוס ומבעבעים, תמצאו פה קרטיבים אלכוהוליים טובעים בכוסות פרוסקו. שד' רוטשילד 24, תל אביב. כל ערב החל מ- 20.

שירי אהבה – בחיפה נפתח השבוע ביסטרו ביתי שמגיש אוכל מגרה בביצוע יצירתי ובעיקר מיני כהילים מכל הסוגים והמינים, כאלה שמתאימים לאוכל קטן ליד. יש פה ספרי שירה ומוסיקה טובה שלידם אוכל מתחלף. בין המנות כיכר קממבר אפויה בתנור, דג מלוח על ירקות, סלקים צלויים וגבינה רכה, סבידה, סנדביצ'ים מושקעים ועוד, הכל במחירים נוחים במיוחד. שד' הנשיא 98, חיפה.

לעוד מקומות חדשים שכדאי להכיר



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו