בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סוף הדרך: שני מוסדות תל אביביים ותיקים סוגרים דלתות

סטיקיית "מי ומי" נסגרת היום אחרי 47 שנות פעילות ובעליה מאשימים את עבודות הרכבת הקלה בתל אביב. מסעדת "בתיה" שוב סוגרת את הדלתות אחרי 75 שנה, אך בעליה תרים אחר מקום חדש

39תגובות
דודו בכר

סגירת מסעדה היא עניין לא פשוט כלל וכלל, על אחת כמה וכמה כשמדובר בבית עסק שסוחב אחריו שנות פעילות רבות, סיפורים ומיתוסים שנקשרו בשמו ובעיקר כשמבינים שהסיבה היא הכל חוץ מעייפות החומר. היום, אחרי 47 שנות פעילות תיסגר סטיקיית "מי ומי" בתל אביב, תכבה את הגריל, תגנוז את הסטייק הלבן בפיתה ותנעל את הדלתות, ככל הנראה לצמיתות.

הבעלים הנוכחי, שולמית פורמן, מפנה את האצבע המאשימה לגורם אחד בלבד – לא המצב הבהטחוני, או המיתון הכלכלי שאיש אינו מדבר עליו, אלא עבודות הרכבת הקלה. בסטטוס שפרסמה בפרופיל הפייסבוק שלה העלתה תמונה שבה נראה שלד ולצדו הכיתוב - "יושב בעסק וממתין ללקוחות - רק עוד 6 שנים לסיום עבודות הרכבת הקלה בתל אביב". לאחרונה נסגרו לאורך תוואי העבודות ובסביבתו בתי עסק נוספים, בהם גם מסעדת מקלובר של השף ניר צוק. בראיונות באמצעי התקשורת השונים הציגה פורמן את עבודות הרכבת הקלה בתל אביב כגורם המרכזי לסגירה. מעבר לכך הצביעה על העובדה שאף גורם רשמי, בין אם בעיריית תל אביב או באחד ממשרדי הממשלה האמונים על פרויקט הרכבת – לא רץ לעזור ולתמוך בעסקים הקטנים באזור. גם מצוקת החנייה והרעש הוסיפו, ובמסעדה מספרים על ירידה של יותר מ-50 אחוזים במספר הלקוחות שהגיעו למקום.

צ'יפס וסטייק בשר
אסף עברון

"מי ומי" הוקמה על ידי משה כרובי, מי שעבד בשנות החמישים והשישים כנהג בשירות יקבי כרמל והוביל יינות ומשקאות למסעדות. כששמע שבעלת הסטיקייה הפועלת במקום משנת 1956– ויקטוריה, התעייפה ומתקשה להחזיק במקום, החליט לרכוש אותה ושינה את שמה למי ומי. מסטייקים התרחב התפריט לגריל, חומוס ושיפודים, אך הסטייק הלבן בפיתה כמו גם קרם בוואריה לקינוח משכו את הלקוחות לאורך השנים. בהמשך נכנסו השותפים החדשים שלום מחרובסקי ואברהם מלצמן שהפכו את הסטיקייה לרשת, אך בתוך פרק זמן קצר התפרקו השותפויות ומאחת משלוחותיהן נותרה עד היום מסעדת 206.

בהמשך הודתה פורמן ללקוחות שבאו בסוף השבוע האחרון לארוחות הפרידה וכתבה "תודה לכולכם ששיתפתם ונתתם כתף אמפתית, אוהדת וכ"כ משמעותית ברגע כואב ועצוב שבו עוד מעט נוסטלגיה ומונומנט תל אביבי הולכים לעולמם".

וזה מה שחשב שגיא כהן בביקורו האחרון במסעדת "מי ומי"

אייל טואג

ותיקה עוד יותר היא מסעדת "קפה בתיה" שנפתחה בשנת 1941 על ידי בתיה יום טוב ואחרי 75 שנה סוגרת שוב את דלתותיה. זו אינה סגירת הדלתות הראשונה של המסעדה לצורך מעבר: ב-1948 עברה בפעם הראשונה למבנה שבו גדלה והתרחבה. באוגוסט 2012 עזבה בתיה את מקומה המיתולוגי בצומת הרחובות ארלוזורוב ודיזנגוף, עקב הסבת המבנה למלון בוטיק. כעבור כחצי שנה ולפי הבטחת בעליה פתחה המסעדה את שעריה מחדש ברחוב החשמונאים. כשנה אחר כך נפטרה בתיה יום טוב ואת מושכות המסעדה נטלה באופן רשמי בתה מירי ובני משפחתה. בינתיים החלו עבודות הרכבת הקלה באזור ומסעדות לא מעטות בסביבה נפגעו משינויי התחבורה וצמצום החנייה. בסוף חודש מאי נסגרה שוב המסעדה ובעליה מבטיחים כי הם יחזרו בקרוב אל השכונה המקורית, דהיינו לאזור רחוב דיזנגוף. נקווה שכך באמת יהיה.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו