בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עכשיו זה רשמי: מאיר אדוני פותח מסעדה בניו יורק

אחרי לא מעט שמועות והכחשות, השף מאיר אדוני הולך לפתוח מסעדה חדשה באזור היוניון סקוור בסתיו הקרוב. הקונספט: תפריט ים תיכוני

7תגובות
תומר אפלבאום

אחרי שנים של הצהרת כוונות ושמועות כאלה ואחרות, נראה שהפעם זה אכן הולך לקרות והשף מאיר אדוני הולך לפתוח מסעדה בניו יורק. בתזמון מושלם עם עליית המטבח הישראלי על מפת המסעדות הניו יורקיות, השף אדוני מגיע לתפוח הגדול כבר בספטמבר הקרוב ויפתח את מסעדתו ברחוב 20 באזור הסמוך ליוניון סקוור, לא רחוק מישראלים אחרים שכבר עושים שם חיל– האופה אורי שפט ושותפו גדי פלג במאפיית "לחמים" שלהם או כפי שהיא נקראת שם – breads bakery. באופן לא מאוד מפתיע, שותפו בעסק העתידי של אדוני הוא פלג עצמו.

המסעדה החדשה תנוע לפי הקו הווירטואוזי המוכר של אדוני, אך תלהטט בעיקר סביב האוכל הים תיכוני, שכה נפוץ כעת במנהטן וככל הנראה יידמה לקונספט של מסעדת המזללה של אדוני. בשנה האחרונה נודע כי השף אדוני פועל גם על הקמת מסעדה בלונדון. אדוני מחזיק כיום בארבע מסעדות בתל אביב – כתית, מזללה, לומינה, ובלו סקאיי (האחרונות הן כשרות) נמצא בימים אלה בניו יורק במסגרת הקמת המסעדה לכן לא ניתן היה להשיג את תגובתו, אולם גורמים בסביבתו אכן אשרו את הפרטים.

החלומות על חו"ל הם משהו שמלווה את אדוני כבר כמה שנים. בהתחלה הוא השתעשע עם הרעיון, אחר כך כבר דגדג לו יותר וכעת נראה כי זה עומד להתממש, עם מסעדות בסגנון כתית ומזללה, רק בפורמט המתאים יותר לארץ היעד. בראיון שנתן בעבר ל"הארץ" אמר אדוני כי "בחו"ל אני יכול לעבוד עם חומרי גלם אחרים, ולהשתולל יותר, אבל בסוף זה נשאר מאיר אדוני. נוצרה אצלי חתימה מאוד ברורה של האוכל שלי. אני לא לוקח אוכל איטלקי, ספרדי, אסייתי ומביא אותו, אני עושה את האוכל שלי. הוא בהשראה כלל עולמית-מקומית-יהודית-ישראלית אבל הוא שלי. הוא לא מחפש להיות כמו אוכל אחר בעיר או מקום אחר בעולם. להפך. אני משתדל להתרחק מכל מה שעושים כולם. בחו"ל אני רוצה דווקא לעשות את האוכל שלי, אני חושב שיש לו המון מקום וזה מבחינתי זה הפרויקט הבא אחרי שנסיים את העונה השנייה של 'משחקי השף'".

זה זמן מה שבחוגי האוכל בניו יורק מדברים על כמה וכמה שפים כוכבים מישראל שמתכננים לבוא לתפוח הגדול. ביניהם מוזכרים שמות עומר מילר ואייל שני, עם סניף נוסף של המזנון בפורמט העולמי שלו. אדוני מצטרף לשורה ארוכה של מסעדות ובתי אוכל ישראליים, שאמנם לא מעוטרים בשפים-כוכבים בסדר גודל שלו, אך בהחלט מדוברים מאוד בניו יורק עצמה ומעלים את המטבח הזה על סדר היום והתורים אליהם בהתאם. המסעדה שזכתה במרב המחמאות בשנה האחרונה היא תמנע של השף ניר מסיקה. העיתון "יו-אס-אי טודיי" הכתיר אותה בתואר המסעדה החדשה הטובה ביותר בארצות הברית ולפני כן פורסמו עליה ביקורות אוהדות ב"ניו יורקר" ו"בניו יורק טיימס". נסו להשיג שם שולחן ותבינו את גודל המעמד.

האם המטבח הישראלי כובש את ניו יורק? חיים הנדוורקר יצא למסע בין המסעדות הישראליות בתפוח הגדול וחזר עם תמונת מצב

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו