בעקבות הביקורות? מסעדת "ניטן תאי" מותחת פנים

אחרי לא מעט ביקורות קטלניות בחצי השנה בה היא קיימת, המסעדה התאילנדית המושקעת של נעמי הורוביץ נערכת לשינויים. בין החידושים: הבאת השף שחף שבתאי לארץ ופתיחת בר קוקטיילים ופטיסרי אסייתי בראשות סאני דרעי

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אווירה במסעדת ניטן תאי: גונג יפני, נברשות מוזהבות ופסלים תאיים מסורתיים
צילום: עמית גירון

יש שיגידו שהביקורות השליליות הרבות שהותכו על המסעדה התאילנדית החדשה והמושקעת של נעמי הורוביץ – "ניטן תאי", עשו את שלהם. יש שיגידו שמדובר דווקא בפעולה הפוכה, שנועדה בעבור כל אלה שצקצקו וחיכו בפינה לנפילה – אבל ככל הנראה מסעדת ניטן תאי כאן כדי להישאר ולא רק זאת, היא מתהדרת כעת בכמה שמות נוצצים שהצטרפו אליה.

עוד עם פתיחתה, לפני כחצי שנה, הצהירה הורוביץ כי בחזונה ניטן תאי עתידה להיות חובקת עולם, אך אין ספק שהביקורות הקטלניות הכניסו שם מישהו ללחץ וחודשים ספורים לאחר פתיחתה נערכו שינויים פנימיים מהותיים. זה התחיל עם האוכל, המשיך עם המחירים וכעת נראה שהורוביץ ממשיכה את המגמה בדמות הבאתו של השף שחף שבתאי, מי שהקים בארץ לפני כעשור את מסעדת מינה טומיי בתל אביב. שבתאי מחלוצי השפים הישראלים הבולטים בעולם מתמחה במטבחי אסיה, יכהן כעת כשף המסעדה ובנה את התפריט החדש. שבתאי הוא גם מי שעתיד להוביל את מהלך חיזוק המקום, טרם יציאתו לעולם. מסעדת ניטן תאי נפתחה בהשקעה כלכלית חסרת תקדים, לאחר פרק זמן לא קצר שלא עיכובים ודחיות.

זה מה שחשב שגיא כהן על מסעדת ניטן תאי

שבתאי שעזב לאחרונה את המסעדה המפורסמת ביותר שלו – "סאסאזו" בפראג, הקים עוד לפני כן את מסעדת הפיוז'ן "Zenzi" במומביי, התמחה בכמה מסעדות נחשבות בצרפת ובאמסטרדם, ומשם המשיך למסעדת אודיאון בניו יורק. בארץ מוכר שבתאי במיוחד בגלל מסעדתו הראשונה שפתח כאן בשנת 2006  – מינה טומיי, שהתבססה על מנות דגל מחמישה מטבחים שונים – עוד לפני שזה הפך להיות צונאמי אסייתי. שנתיים אחר כך המסעדה נקלעה לקשיים ונסגרה (למעט השם – למסעדות מינה טומיי כיום אין קשר למסעדה של שבתאי).

שחף שבתאי
הולך לחזק את המקום, שחף שבתאיצילום: יונתן כהן

בנוסף להבאת שבתאי לארץ אחרי שנים בעבודות בחו"ל, פותחת הורוביץ שני אזורים נוספים במסעדה: Back  Door  מין חנות הבוטיק של מאפים וקינוחים שייצור שחף שבתאי בהובלת השף קונדיטורית סאני דרעי (בוגרת טוטו ואריא). הפטיסרי האסייתית שתפעל בשעות היום בלבד, תמכור מיצים טרופיים טריים, מאפים שקורצים לתאילנד (לפחות בטעמים), קפה תאילנדי וכמובן קינוחים.

עוד במסגרת מתיחות הפנים והחידושים, הורוביץ חונכת גם לאונג' בר בסגנון אסייתי שיהיה פתוח בימים רביעי עד שבת משעות הערב ושם יוגשו משקאות מאוסף הסאקה הייחודי של המקום, לצד קוקטיילים תאילנדיים.

ניטן תאי, הארבעה 21, תל אביב

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/