בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סוף טוב: העובדים לא הסכימו שהמסעדה תיסגר, ו"מי ומי" נפתחת מחדש

10 ימים בלבד אחרי שנסגרה מסעדת "מי ומי", החליטו עובדיה לקחת את המושכות ולפתוח אותה מחדש, בלי הרבה גינוני טקס ובלי תוכניות לשנות דבר, "פשוט כדי להשאיר את המוסד בחיים"

26תגובות
דודו בכר

שולמית פורמן, הבעלים של מסעדת "מי ומי", קיבלה בחודש אפריל האחרון את אחת ההחלטות הקשות בחייה - לסגור את מסעדתה בת ה-47, אחרי שנה לא פשוטה של הישרדות רק בקושי. בשנה האחרונה, לטענתה, ספגה המסעדה פגיעה אנושה בעקבות עבודות הרכבת הקלה. מי ומי, שנמצאת ממש על התוואי, נותרה ריקה מאדם, חשופה לרעש הקידוחים, טרטור הטרקטורים, ללא גישה ישירה אליה או לחנייה בקרבתה.

"נגמר לי האוויר הכלכלי כדי להמשיך להלחם בטחנות רוח", מודה פורמן. "ניצבנו בפני כל כך הרבה מכשולים, פיזיים או ביורוקרטיים, ובלי שום עזרה מהרשויות ומהמדינה". פורמן מציינת שורה של הבטחות, הן מאריה דרעי, שכשכיהן כשר הפנים הבטיח מתן עזרה לבתי העסק על תוואי הרכבת הקלה והן רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב, שאף הוא הבטיח חמישה מיליון שקל כדי להקל ולהבטיח השרדות כלכלית לבתי העסק הנפגעים. בפועל, חרף ההבטחות, העסקים לא זכו לאף פיצוי כספי. "אלו הבטחות בומבסטיות שאין מאחוריהן דבר", טוענת פורמן.

מעבר למשבר הכלכלי העמוק והחובות הנערמים, אם לרשויות או לספקים, מבט חטוף סביב לא הבטיח תחזית אופטימית, כשרק בשביל להיכנס למסעדה על האורח לצעוד 400 מטרים ברגל, בין עבודות תשתית כשברקע הקידוחים. "צריך רק לנחש שגם הנוף לא ממש נעים לעין", צובעת פורמן את התמונה בגוונים של אפור. באמצע החודש שעבר הכריזה באופן מפתיע על סגירה מיידית והעלתה לדף הפייסבוק שלה סטטוס עם תמונה שבה נראה שלד ולצדו הכיתוב - "יושב בעסק וממתין ללקוחות - רק עוד 6 שנים לסיום עבודות הרכבת הקלה בתל אביב". אקורד הסיום שהתגלה כוויראלי הביא פרץ נוסטלגיה מצד סועדים מכל קשת הגילאים. "כל הלקוחות הוותיקים וגם צעירים שלא הכרתי באופן אישי הגיעו כדי לתמוך", היא מספרת. כעת, אקורד הסיום מקבל טון חדש, כשעובדיה החליטו לקחת את המושכות ולא לתת למוסד למות.

"אם לעירייה ולרשויות הייתה מידת אמפתיה שרק מתקרבת לזו שמביעים הקליינטים אז היינו חיים בחברה מתוקנת. ולא היינו מגיעים לכדי זה" אומר פייד שקור ("פרדי"), עובד במסעדה כבר 23 שנה ומגיל 17, והוא זה שייקח את המושכות ברמה הניהולית, אחרי ובעזרת פורמן, וינהלה. "כששולה החליטה לסגור איכשהו היינו בהלם טוטאלי, ובכל זאת לא היינו מופתעים" הוא משחזר. "זה אסון לסגור עסק כזה, מוסד בן כמעט 50 שנה כולנו גדלנו בו, זה אסון לקולינריה הישראלית". עת הוא נשאל על המניע להשאיר את "מי ומי" פתוחה כשכל הסיכויים נגדה הוא אומר: "המטרה בשלב זה היא לא הרווחיות שלה אלא פשוט להמשיך לקיים אותה. אנחנו אוהבים את העסק הזה, כי הוא לא רק עסק - הוא משפחה", הוא אומר בלי גרם של קלישאה. "אנחנו מאוד קשורים לעסק, זה הבית שלנו. אנחנו מכירים את רוב הלקוחות באופן אישי ויודעים מה הם אוהבים. בתמורה, הם מחזירים לנו אהבה, והיא הייתה הכוח שעזר לנו להבין שאנחנו לא יכולים לסגור". וכך, רק כמה ימים אחרי שפורמן הבינה כי המסעדה לא יכולה להמשיך ונכנעה, עובדי המסעדה הבינו במקביל, והרבה בזכות תמיכת הקהל - שהיא גם לא יכולה להיסגר

סטייק במסעדת "מי ומי", 2007
אסף עברון

דאהוד שקור, מעובדי המסעדה שהחליטו להמשיך להפעיל מספר - "הגענו למצב בו כשלקוח מסוים נכנס ואומר 'שלום' - הוא לא צריך להגיד יותר כלום, כי אנחנו יודעים מה הוא אוהב. קצת כמו אמא שיודעת בדיוק מה ואיך הילד שלה אוהב לאכול. ולכן זה באמת כמו משפחה. בכמה מסעדות יכולים העובדים להעיד שהם באמת מכירים את רוב הלקוחות? זה לא משהו שאפשר לוותר עליו בקלות, על 40 שנה של ידע, ניסיון ורגש".

ואכן, תוך כדי שיחה - נכנסו בדלת המסעדה לפחות שלושה לקוחות שהעידו על עצמם כי הם פוקדים את המקום, עם הפסקות כאלו ואחרות וגיחות אל מעבר לים או בלי, עוד משנות השבעים.אם בשל התמיכה מהקהל ואם בשל נחישות העובדים, נתרצתה פורמן לדרישה להשאיר את המוסד בחיים, ואיתו גם את חוויית ה"מי ומי" שרוח הנוסטלגיה מנשבת בה. על החומוס, הסטייק הלבן והבוואריה; והשילוב הנכון בין פשטות, אוכל טוב ואנושיות. ואף על פי הנזק הכלכלי והמצב הקשה שמעמידה הרכבת הקלה, המסעדה - נוע תנוע.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו