בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ולקינוח דייט

חוג פנויים-פנויות חוזר ובמרכזו האוכל

אייל גרש, בוגר מאסטר שף, החליט להרים את הכפפה וליצור ערבי שף בביתו המיועדים לאנשים שרוצים להכיר אנשים. לאו דווקא על רקע רומנטי

5תגובות
עוגת הנסיכה השבדית ממאסטרשף
אייל גרש

יש מי שחייבים לחוגי הפנויים-פנויות של שנות ה-80 הרבה. אחרי הכל החוגים שכללו נסיעות באוטובוס אגד מקרטע לטיולי מים בגליל או סופי שבוע במלון באילת, הולידו לא מעט זוגות. אחר כך הגיע עידן הג'יי דייט ואחריו הטינדר והחוגים הללו נדחקו הצדה עד שנמוגו מהעולם. ובכן, נדמה כי לא עוד. אם לפודיז יש את Eatwith בשביל ארוחות שף לצד זרים גמורים, מדוע לא לנצל את זה גם לדייטים?

אייל גרש, בוגר ריאליטי הבישול מאסטר שף הוא גם מי שזכור כשגריר המטבח הדני בישראל. לאחרונה פתח מיזם חדש שמטרתו לעורר היכרויות בין פנויים – פנויות, באמצעות ערבי אוכל קולינריים. הרעיון הוא פשוט עד כדי מפתיע מדוע זה לא קרה עד כה: גרש מארח בביתו שבגבעתיים אנשים שמעוניינים לפגוש אנשים חדשים שישמחו להעביר יחד ערב נעים שבמרכזו אוכל טוב, באווירה רוגעת. המטרות הן לאו דווקא רומנטיות, אם רציתם לדעת, אלא גם.  

"לפני כמה שנים עשיתי ארוחות של בופה שוודי וראיתי שאנשים מאוד מתחברים לאוכל הזה, מאוד סקרנים לגביו. אנשים היו מגיעים במיוחד מכל הארץ והקשרים שנוצרו היו מדהימים. מתוך הדינמיקה שנוצרת בערבים הללו, אנשים התחברו אחד לשני ונשארו בהקשר טוב גם אחרי שהערב נגמר. היו שיצאו מזה לדייטינג, היו שקשרו שיתופי פעולה עסקיים, ממש נוצר נטוורקינג ואפילו היה זוג שהתחבר ועשה ילד ביחד".

אתה חושב שיש מקום בימינו להיכרות בדרך כזאת?

"אני חושב שהרבה אנשים היום רוצים להכיר בצורה קצת אחרת, שהיא גם אינטימית ורכה אבל גם לא מחייבת. אני חושב שלהכיר כך, להבדיל מבר רועש או אתר מנוכר, מגדיל את הסיכוי שמשהו יתפתח. יש פה מדי ערב מגוון מצומצם של אנשים, מחתך די דומה, פחות או יותר בני אותם הגילאים, יש ערבים לאנשים בני 20-30, יש ערבים לאנשים מבוגרים יותר. נפגשים 12 איש ואני מייצר מרחב שמאפשר להם להיות מי שהם, כמות שהם, בלי מסכות ובלי הצגות, דבר שהוא מקרב. בשישי האחרון הייתה פה ארוחה שנמשכה 5 שעות. כבר קיבלתי הזמנות להגיע גם מחוץ למרכז וכמובן שהכל פתוח".

סלמון צרוב על מצע פילו עם בצל מטוגן שומשום קלוי מוגש עם קרם פרש
אייל גרש

טוב אז מה אוכלים בערב כזה? הרי אף אחד לא רוצה להיתפס עם פטרוזיליה בשיניים

"אני משלב בין המטבח הסקנדינבי למטבח הישראלי, כאשר יש נטייה למטבח הישראלי. ראשית, אני מקפיד להגיש אוכל כשר. כך שרוב המנות פה הן צמחוניות ויש גם דגים. אני אופה לחמי שיפון ולחמי מחמצת שמוגשים עם רטבים מיוחדים ולאחריהם סלמון כבוש, גרבדלקס שאני מכין, שלאחריו סלמון או לברק אפויים בתנור, לפעמים יש דגים מטוגנים, סלט בורגול עם יוגורט, פלפל חריף ושזיפים, טחינת גזר, סלטים רעננים אחרים, הכל עם רטבים מאוד מעניינים ולא שגרתיים. מה שבטוח שלצד מתוקים לא שגרתיים בסוף, תמיד תוגש גם עוגת הנסיכה השבדית", הוא צוחק.

מה עשית מאז מאסטר שף?

"אחרי מאסטר שף עשיתי הרבה אירועים פרטיים, הרבה אירועים אחרים קטנים ומיוחדים, התארחתי אצל כל מיני קולגות וגם יצרתי את הפלטפורמה הזאת, שהלכה והשתכללה, ושמאפשרת היום לארח אנשים בביתי הפרטי, שמיד מרגישים בו בבית, ומתחברים אחד לשני".

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו