שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רותם מימון
השף ז'ואל רובושון בחלוקת הפרסים
השף ז'ואל רובושון בחלוקת הפרסיםצילום: בלומברג
רותם מימון

זה זמן מה שסינגפור הולכת וממתגת את עצמה כבירת הקולינריה של אסיה. כשהיא משאירה מאחור יעדים אסייתיים כמו טוקיו, בנגקוק והונג קונג או ערים כמו ניו יורק, פריז ורומא בשנת 2014 הוכתרה סינגפור על ידי ארגוני התיירות העולמיים ומגזינים נחשבים בתחום כיעד הקולינרי הטוב ביותר בעולם. בנימוקי השופטים צוין המנעד הרחב והמגוון האדיר של בתי האוכל שבה, החל מדוכני הרחוב במתחמי מזון ועד מסעדות שף מהוקצעות. הגדילה לעשות כאשר בשנה שעברה נפתחה בה לראשונה השלוחה של בית הספר לבישול היוקרתי קורדון בלו, הישג חשוב לאור העובדה שהמוסד הצרפתי החליט לסגור את סניפיו באמריקה. השנה היא ממשיכה בטיפוס במעלה המדרג הקולינרי כשלראשונה בתולדותיה פורסם בה מדריך מישלן ולא פחות מ-29 מקומות זכו להיכנס אליו.

בטקס חגיגי שנערך בסוף השבוע שעבר באולם הנשפים סנטוסה ריזורט בסינגפור, נשברו לא מעט שיאים אפילו כשמדובר בשנתו ה-115 של מדריך המסעדות הצרפתי שראה וטעם כמעט הכל. למשל, לראשונה בתולדותיו חולקו כוכבי מישלן לדוכני רחוב צנועים וכן למסעדה אוסטרלית ולמסעדה של אוכל פראנקני, כמעין פיוז'ן בין מטבח מלאי לשריד מטבחם של מהגרי סין הראשונים לסינגפור ומציעים מטבח מסורתי ונדיר.

טרטר סלמון עם קוויאר מלכותי של רובושון
טרטר סלמון עם קוויאר מלכותי של רובושוןצילום: בלומברג

על מנת להוכיח עד כמה סינגפור מגוונת ועמוסת אוכל טוב, המדריך שיבח לא פחות מ-140 מקומות ב-35 קטגוריות שונות, מאותם דוכני רחוב, עבור במתחמי אוכל ועד המסעדות העיליות, 34 מקומות זכו להיכלל במה שנקרא ביב גורמנד – שהוא למעשה מדריך מישלן למקומות הזולים שעדיין לא ראויים לכוכב, אבל הם טובים מסוגם. ולבסוף – לא פחות 29 זוכות מאושרות שזכו לא רק בציון לשבח אלא גם בכוכבי מישלן המיוחלים.

עם פרסום המסעדות המכוכבות התגלה כי מסעדה אחת זכתה בשלושה כוכבים, שש מסעדות גרפו שני כוכבים ואילו 22 מקומות זכו בכוכב אחד. הזוכה הגדול של הערב הוא השף הצרפתי ז'ואל רובושון שעשה היסטוריה קטנה כשגרף בלילה אחד חמישה כוכבי מישלן בעבור שתי מסעדותיו בסינגפור – "ז'ואל רובושון" ו"האטלייה של רובושון". הראשונה היא המסעדה היחידה שזכתה בשלושה כוכבים והשנייה - עוטרה בשני כוכבים. בנימוקיהם שיבחו השופטים את ארוחת הטעימות הצמחונית בז'ואל רובושון ועל האטלייה אמרו כי האוכל הוא גם פשוט וגם מתוחכם, בזכות מטבח המתייחס אל חומרי הגלם שלו במלוא הכבוד. ארוחה במסעדת שלושה כוכבים נעה בין 138-428 דולרים. ארוחה באטלייה עשויה להגיע עד 201 דולרים. עם חלוקת הכוכבים רובושון שומר על מעמדו כשף עם הכי הרבה כוכבי מישלן בעולם ומספרם עומד נכון לכתיבת שורות אלה על 30 כוכבים, יותר מכל שף אחר.

יעד קולינרי אטרקטיבי גם למקומייםצילום: בלומברג

דוכני הרחוב שזכו בכוכבי מישלן הם Hill Street Tai Hwa Pork Noodle דוכן רחוב הפעיל כבר משנת 1930 ועבר לפני עשור למשכנו הנוכחי מופעל על ידי בני הדור השני למשפחת בשלנים וארוחה בו תעלה בין 5-10 דולרים בלבד. Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle אף הוא דוכן ותיק בעל תור קבוע בכל שעות הפעילות וגולת הכותרת שלו היא עוף או חזיר בברביקיו עם רוטב קנטונזי וארוחה בו עשויה להגיע לכ-14 דולרים.

לצד נציגות גבוהה למטבחים קנטונזים שכבשו את המדריך, בשאר הרשימה ניתן לראות נוכחות נאה למסעדות בעלות גוון צרפתי, בין אם בתפריט או בין אם זה בשף המוביל אותה, לאוכל איטלקי, הודי וכאמור לאוסטרלי. מי שהספיד את הסושי ואת המטבח היפני, התבדה בחלוקת הפרסים. בסינגפור הסושי עדיין בועט וגם נוכחותו בקרוב המסעדות המכוכבות גבוהה ותפסה לא פחות מחמש מסעדות.

סינגפור היא המדינה הרביעית באסיה בה מחולקים כוכבי מישלן, אחרי יפן, הונג קונג ומקאו.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ