משרד הבריאות נגד מסעדת "דיאנא": מסכנת באופן מיידי ומוחשי את הציבור

צו הפסקה מנהלי הוצא למסעדה הוותיקה בנצרת "דיאנא" בדבר ליקויים תברואתיים שמסכנים את בריאות הציבור. מהמסעדה נמסר: הליקויים תוקנו, מדובר בצו לא הוגן

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
דוחול ספאדי במסעדת דיאנא: צו לא הוגןצילום: ירון קמינסקי
רותם מימון

לא רק חברות ענק כמו יוניליוור עומדות כרגע במרכז שערוריות המזון המקולקל, נראה כעת כי גם המסעדות השונות ברחבי הארץ עומדות על הכוונת. הבוקר, הודיע משרד הבריאות כי הוצא צו הפסקה מנהלי למסעדת "דיאנא" הוותיקה בנצרת, לאחר שבבדיקות שנערכו לאחרונה במקום נמצא כי המצב התברואי בה אינו עומד בדרישות החוק וכי נמצאו במקום תנאי תברואה בלתי נאותים ביחס לבתי אוכל. ד"ר מיכל כהן, רופאת מחוז הצפון במשרד הבריאות, כתבה בצו כי ממצאי דו"ח ביקורת שנערכה במקום מעידים על "סכנה מיידית ומוחשית לבריאות הציבור".

בבדיקה ראשונית שנערכה במקום בשבוע שעבר התחייב אחראי המשמרת על תיקון הליקויים. בבדיקה חוזרת שנערכה השבוע נראה כי לא השתפר המצב, לכן הוחלט על סגירתה המיידית עד לתיקון כל הליקויים, ועל כן הוצא הצו.

צו הסגירה שנשלח למסעדה ממשרד הבריאות תקף ל-30 יום מרגע קבלתו וכי בסמכות משרד הבריאות להאריך את תוקף הסגירה ב-30 ימים נוספים במקרה בו לא יתוקנו הליקויים במלואם.

עוד כתבה כהן במסמך הצו, כי לאור חוסר הידע המקצועי שהתגלה במהלך ישיבת השימוע, היא ממליצה לבעלי המקום לשכור שירותי יועץ בתחום המזון לצורך ארגון מחדש למסעדה לרבות קביעת נהלי טיפול במזון.

מנת הדגל של המקום: קבב הטלה של מסעדת דיאנאצילום: יורם אשהיים

מסעדת דיאנא היא מחלוצות מסעדות הדגל של נצרת והיא הוקמה על ידי השף דוחול ספאדי שהפך אותה למזוהה עם העיר והיוותה נקודת עלייה לרגל לחובבי אוכל רבים.

בשיחה עם בעלי המקום נמסר בתגובה: "הבוקר אנחנו קיבלנו צו סגירה מנהלי, אבל הוא לא מוצדק ולא הוגן. אתמול ביקשו מאיתנו להפריד כיורים ומדורים במטבח והבוקר הופתענו לגלות שמשרד הבריאות הוציא כבר צו מנהלי. התחלנו לטפל כבר אתמול באותן תקלות ואנחנו מקווים שהצו יוסר בשעות הקרובות וכי המסעדה תיפתח מחדש".

את תגובתו של השף דוחול ספאדי לא ניתן היה להשיג.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ