בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חומוס במקום שוקולד: צלם האוכל שהחליט לשחק עם ציפוי הגלידה

צלם האוכל בני גם זו לטובה החליט להוציא מהגלידה את כל הכיף והמתיקות, ולהפוך אותה לפרויקט צילומי מטריד ועוכר שלווה שאי אפשר להישאר אדיש אליו

5תגובות

פשעי אוכל נגד גלידות או אמנות מעוררת מחשבה? בשר טחון, עור של דג, חומוס למריחה, שיער גוף, פסטה, קקטוס, חלת דבש, אננס ופטריות הם לרוב לא מה שאנחנו מצפים למצוא כציפוי לגלידות שלנו, אבל צלם האוכל בני גם זו לטובה החליט לקחת את הממתק הילדותי, זה שכל כולו חמידות, כיף ומתיקות, ולהפוך אותו לפרויקט צילומי מטריד ועוכר שלווה שאי אפשר להישאר אדיש אליו.

גלידה בציפוי חומוס
בני גם זו לטובה

הכל התחיל כשגם זו לטובה, צלם אוכל בהווה וטבח בעברו, הגיע לארוחת שבת מדושנת אצל הוריו. כשדפדפף באחד המוספים התעכב מנומנם על מדור האוכל, אולי זו הארוחה שזה עתה אכל או אולי העייפות, אך לפתע ראה לנגד עיניו גלידה מצופה בבשר טחון. אחרי שחידד מבטו הבין כי טעה והבשר הטחון היה למעשה חטיף גרנולה על מקל. אך המחשבה על גלידה שכזאת קדחה במוחו, ואז עלתה מחשבה - למה לא בעצם?

מקל גלידה עם קקטוס בפרויקט "פשעי גלידה"
בני גם זו לטובה

כהמשך לפרויקטים האמנותיים שלו, שבהם שידך גם זו לטובה אוכל פשוט עם חומרים לא טריוויאליים כמו כלי נגינה, הוא החליט להוציא את הרעיון לפועל ויצר את "פשעי אוכל" – סדרת צילומים שלוקחת את הגלידה הכי רחוק ממשהו מתוק. "זה כאילו פשע שאתה עושה לאוכל שהוא הכי חמוד שיש ולוקח אותו למקום אחר, אפל יותר ומטריד ומי שרואה את הסרטון שליווה את ההכנות מבין שלא הכל מתוק בגלידה".

בני גם זו לטובה

תהליך היצירה שהחל בניסוי עם גלידה אחת מצופה בבשר טחון הפך לפרויקט ארוך ומתמשך. "לקח לי כמה חודשים לבנות את הגלידה ולחשוב על רעיונות", אומר גם זו לטובה, "כי גלידה אחת זה לא מספיק". גם זו לטובה התחיל ברישום הרעיונות ובמחשבה איך להפוך כל אחד מהם לציפוי לגלידה. בין לבין הוא רץ לחנויות לציוד למטבח ורכש תבניות סיליקון בצורת גלידה מגנום והחליט כי הבסיס עליו ייבנה הציפוי יהיה גבס. "מסתבר שגבס זה לא כזה פשוט לעבודה ואחרי הרבה ניסויים בהם יצרתי ארבע גלידות שלקח שמונה שעות רק לצלם אותן הבנתי שמדובר בעבודת נמלים". לפי גם זו לטובה לכל גלידה שכזאת נוספה מלאכה מדוקדקת של הדבקת חומר הגלם על הגבס, למשל החומוס, או הקקטוסים, הפטריות או הפרחים ("לקחתי זר והדבקתי פרח פרח והם היו חייבים להיות זהים בצבע ובגודל").

מגנום פרחים
בני גם זו לטובה

מארבע גלידות תפח הפרויקט ל-15 יצירות וכל אחת מהן, כאמור, מעוררת מחשבה. "רציתי לגרום לאנשים לחשוב קצת מעבר למה שהם רואים, להגעיל או לגרות, להגניב או לתהות", אומר גם זו לטובה. "כל אחד לוקח את התמונות למקום אחר - גלידה משיער למשל, יש מי שאומר לי שזה גועל נפש ויש כאלו שמתלהבים מזה". למה בכלל לעשות פרויקט כזה? לדברי הצלם את כל הפרויקט הכין כמו כל הפרויקטים הקודמים שלו - "פתאום קפץ לי הרעיון, אז עשיתי. לא למטרה מסחרית או כדי למכור אותן, אלא כפרויקט אמנותי שנועד להזכיר לאנשים לא לקחת כמובן מאליו את הדברים היום יומיים".

מקל גלידה עם אננס בפרויקט "פשעי גלידה"
בני גם זו לטובה
מקל גלידה עם נוצות בפרויקט "פשעי גלידה"
בני גם זו לטובה

 

 

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו