בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גם הסנדוויץ' הטוב בתל אביב סוגר דלתות

אחרי שבע שנות פעילות, בהן הפכה לדייבוצ'קה למוסד הסנדוויצ'ים הבולט בתל אביב, החליטה השפית והבעלים קרן אדם לסגור את המקום

50תגובות
רותם מימון

ביוני 2009 נפל דבר בפאתי שוק לוינסקי בואכה שכונת פלורנטין. השפית קרן אדם שבדיוק סיימה פרק ארוך של שלוש שנים במטבח של ג'וז ולוז, פתחה מקום חדש – מעיין מזנון משולב עם בר קטן, קפה וויטרינה מלאה בגבינות ונקניקים בשם דייבוצ'קה, על שם הכינוי שדבק בה בזמן שעבדה במטבח המסעדה. כבוגרת לימודי ביוכימיה פיתחה אדם רטבים ומטבלים מיוחדים ששולבו לכריכים יוצאי דופן והמקום הקטן בדרום רחוב החלוצים היה לסוד השמור של השכונה. מהר מאוד הפך המקום למוקד עלייה לרגל לחובבי אוכל ובמיוחד בעבור אוהבי הכריכים הבלתי שגרתיים (כמו גם הבלתי כשרים) והתארים, תעודות ופרסים בדמות – הסנדוויץ' הכי טוב בתל אביב, הגיעו מהר מאוד.

כעת, אחרי קצת יותר משבע שנים, החליטה אדם לסגור את המקום ובסוף החודש דייבוצ'קה תצטרף אל גל הסגירות ששוטף את הארץ לאחרונה. הפעם, אומרת אדם, לא מדובר במצב הכלכלי או הביטחוני, אלא פשוט עייפות. "זה מתבשל אצלי כבר הרבה זמן", אומרת אדם, " אבל פשוט התעייפתי, אני רוצה להיות קצת בבית עם הילדים ואני צריכה קצת חופש, אחרי שבע שנים אינטנסיביות צריך לנוח ואחר כך לנוע לדבר הבא". לדברי אדם היא דווקא לא רצתה להמית את דייבוצ'קה על מתכוניה וכריכיה וניסתה למצוא מחליפים ראויים, "אבל אנשים כנראה מפחדים".

הרעיון לפתיחת דייבוצ'קה התעורר אצל אדם עת היתה תושבת השכונה. כשהיא הסתובבה בה אז רעבה, חיפשה מקום לשבת בו בשקט עם כריך טוב ולא ממוסחר עם קפה טוב בצד. משלא מצאה כזה מקום החליטה לעשות זאת בעצמה ולפתוח לפתוח בוטיק קטן (מאוד) לכריכים. היא יצאה לפרק ארוך של חקר הכריך והעניין לבסוף השתלם, כיוון שבמלאכת מחשבת יצרה אדם שלוש קטגוריות עיקריות: נקניקים, גבינות ודגים, ולצדם עשבי תיבול ורטבים שרקחה. את הדגים הביאה אז ממעדניית אברמנטו מהחלק הצפוני של השוק ואת הלחמים מלחמנינה, את הגבינות בחרה רק ממחלבות בוטיק נחשבות, כי החזון אמר שכריך הוא לא דבר מה לזלזל בו. אמנם המדיניות פה היתה אז שאפשר לבחור לבד את השילוב, אבל אדם תמיד הציעה ללכת על פי הלוח ששימש כתפריט הכריכים כי אין חכם כסנדוויץ' בעל ניסיון. בין הסנדוויצ'ים המפורסמים של המקום הצליח לבלוט כריך המטיאס עם שמנת חמוצה,  הכריך העיראקי עם ממרח עגבניות מיובשות, טחינה ופלפל קלוי ועליהם פטה טורקית מעולה וביצה קשה, והסנדוויץ' הבלתי נשכח שנקרא "טקסס חם" שמורכב מנקניק פפרוני וגבינת עיזים, מיונז וחרדל ושאר ירקות.

דייבוצ'ה תיסגר ב-30 בספטמבר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו