בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שמונה מסעדות ישראליות ברשימת "המסעדות הטובות בעולם"

שפים, מבקרים ועיתונאי אוכל מכל רחבי העולם בחרו אתמול במגזין טראוולר את 207 המסעדות המצטיינות מכל רחבי הגלובוס ובהן שמונה מסעדות ישראליות. אז מי ברשימה?

59תגובות
מזנון פריז
שרוך היינריך

זו לא חכמה בימינו לחפש את הטוסט הכי טעים בלונדון ולמצוא את התשובה מיד ברשתות החברתיות, אבל בזמן שחכמת ההמון מכריעה איפה כדאי או לא לאכול - מגזין הנסיעות, התיירות והאוכל היוקרתי טראוולר של קונדה נסט פנה כמדי שנה לכותביו, אלו המומחים לטעמו לענייני אוכל, המקפידים על נסיעות ברחבי העולם – שפים ועיתונאים כאחד, על מנת שימצאו את המקומות הטובים לדעתם ברחבי הגלובוס. אל הרשימה היוקרתית שהתפרסמה אתמול (ה-20 בספטמבר) נבחרו השנה 207 מסעדות ובתי אוכל שלדעת המומחים הם הטובים ביותר בעולם.

החומוס של מייקל סולומונוב מתוך הספר "זהב"
באדיבות מסעדת "זהב"

עם כל הכבוד לחשודים המיידים כמו "נומה" בקופנהגן או פול בוקוז בצרפת, "אסטלה" ו"אילוון מדיסון פארק" בניו יורק, הטראוולר הציג השנה רשימה נאה של מסעדות ובהן לא מעט כאלו עם זיקה ישראלית. כך למשל מיוצגת צרפת עם 20 מסעדות ברשימה ובהן בולט המזנון של אייל שני גרסת פריז, כשחבר השופטים קבע: "כנראה שזהו המקום הטוב ביותר בפריז לארוחות צהריים", כאשר גם כאן התלהבות מיוחדת נרשמה בזכות הכרובית שהוגדרה כמנה אגדית. מארצות הברית בולטת המסעדה הישראלית "שעיה" – בניו אורלינס של השף אלון שעיה. על המקום כתב המבקר הבריטי דיוויד בווד, כי "כבריטי אתה לא נוהג לשוחח או לשתף את האנשים בשולחנות לידך באווירה ובשמחה של האוכל, כאן אתה רק רוצה לחלוק את החוויה שלך". שעיה זכתה לאחרונה גם כמסעדה החדשה בטובה ביותר באמריקה בפרסי ג'יימס בירד. עוד מחמאות קיבלה המסעדה "זהב" של השף מייקל סולומונוב מפילדלפיה. המסעדה שזכתה בשנה החולפת בתואר "מסעדה עם האירוח הטוב ביותר בארצות הברית" בטקס פרסי ג'יימס בירד צוינה גם כאן כאחת המצטיינות. בנימוקי השופטים נכתב כי רק בשביל החומוס והלאפה של סולומונוב שווה לצאת מהבית. הישג נוסף רשמה מסעדתו של השף הישראלי יותם אוטולנגי בלונדון -"נופי", שנכללה בין 14 המסעדות הטובות באנגליה, אך היא מוגדרת כשילוב בין מטבח ים תיכוני למלזי.

לרוב, רשימות שכאלה נוטות להתעלם מקיומה של ישראל (ואכן, גם בטראוולר בשנים קודמות היתה נוכחות ישראלית מזערית עד בלתי קיימת), אך הפעם לא רק מסעדות בעולם זכו בציון לשבח, כי אם גם חמש מסעדות תוצרת הארץ. גם כאן שוב רואים את אייל שני, אך הפעם עם מסעדת "צפון אברקסס", עליה נאמר "שבו על הבר והזמינו מה שמציע השף היום ואם יתמזל מזלכם שימו יד על החריימה והטחינה". בתגובה לזכייתה הכפולה אמר הבוקר השף אייל שני להארץ - "זה שנים שאנחנו משקיעים את נפשינו וחלומותינו בצפון אברקסס, זה עושה אותי מאושר כשמישהו מקשיב, רואה ומעריך את זה".

אסף גרניט  יושב במסעדה
יהב יעקב

ארבע המסעדות ובתי האוכל הנוספים שהוזכרו כמצטיינות הן "מחניודה" בזכות שמחת החיים הישראלית בו והשימוש בחומרי גלם מקומיים, "סטודיו ארקדיה" של השף הירושלמי עזרא קדם בו נערכות ארוחות שף עיליות, עליו נאמר כי הוא נבחר כמקום יוצא דופן להתארח בו, וכן המסעדות "אלבאבור" באום אל פחם והבחירה המפתיעה היא של "מוסקט" בראש פינה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו