שמונה מסעדות ישראליות ברשימת "המסעדות הטובות בעולם"

שפים, מבקרים ועיתונאי אוכל מכל רחבי העולם בחרו אתמול במגזין טראוולר את 207 המסעדות המצטיינות מכל רחבי הגלובוס ובהן שמונה מסעדות ישראליות. אז מי ברשימה?

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מזנון פריז
המזנון של אייל שני בפריז: אבן שואבת לא רק לישראליםצילום: שרוך היינריך

זו לא חכמה בימינו לחפש את הטוסט הכי טעים בלונדון ולמצוא את התשובה מיד ברשתות החברתיות, אבל בזמן שחכמת ההמון מכריעה איפה כדאי או לא לאכול - מגזין הנסיעות, התיירות והאוכל היוקרתי טראוולר של קונדה נסט פנה כמדי שנה לכותביו, אלו המומחים לטעמו לענייני אוכל, המקפידים על נסיעות ברחבי העולם – שפים ועיתונאים כאחד, על מנת שימצאו את המקומות הטובים לדעתם ברחבי הגלובוס. אל הרשימה היוקרתית שהתפרסמה אתמול (ה-20 בספטמבר) נבחרו השנה 207 מסעדות ובתי אוכל שלדעת המומחים הם הטובים ביותר בעולם.

החומוס של מייקל סולומונוב מתוך הספר "זהב"
החומוס של מייקל סולומונוב מתוך "זהב"צילום: באדיבות מסעדת "זהב"

עם כל הכבוד לחשודים המיידים כמו "נומה" בקופנהגן או פול בוקוז בצרפת, "אסטלה" ו"אילוון מדיסון פארק" בניו יורק, הטראוולר הציג השנה רשימה נאה של מסעדות ובהן לא מעט כאלו עם זיקה ישראלית. כך למשל מיוצגת צרפת עם 20 מסעדות ברשימה ובהן בולט המזנון של אייל שני גרסת פריז, כשחבר השופטים קבע: "כנראה שזהו המקום הטוב ביותר בפריז לארוחות צהריים", כאשר גם כאן התלהבות מיוחדת נרשמה בזכות הכרובית שהוגדרה כמנה אגדית. מארצות הברית בולטת המסעדה הישראלית "שעיה" – בניו אורלינס של השף אלון שעיה. על המקום כתב המבקר הבריטי דיוויד בווד, כי "כבריטי אתה לא נוהג לשוחח או לשתף את האנשים בשולחנות לידך באווירה ובשמחה של האוכל, כאן אתה רק רוצה לחלוק את החוויה שלך". שעיה זכתה לאחרונה גם כמסעדה החדשה בטובה ביותר באמריקה בפרסי ג'יימס בירד. עוד מחמאות קיבלה המסעדה "זהב" של השף מייקל סולומונוב מפילדלפיה. המסעדה שזכתה בשנה החולפת בתואר "מסעדה עם האירוח הטוב ביותר בארצות הברית" בטקס פרסי ג'יימס בירד צוינה גם כאן כאחת המצטיינות. בנימוקי השופטים נכתב כי רק בשביל החומוס והלאפה של סולומונוב שווה לצאת מהבית. הישג נוסף רשמה מסעדתו של השף הישראלי יותם אוטולנגי בלונדון -"נופי", שנכללה בין 14 המסעדות הטובות באנגליה, אך היא מוגדרת כשילוב בין מטבח ים תיכוני למלזי.

לרוב, רשימות שכאלה נוטות להתעלם מקיומה של ישראל (ואכן, גם בטראוולר בשנים קודמות היתה נוכחות ישראלית מזערית עד בלתי קיימת), אך הפעם לא רק מסעדות בעולם זכו בציון לשבח, כי אם גם חמש מסעדות תוצרת הארץ. גם כאן שוב רואים את אייל שני, אך הפעם עם מסעדת "צפון אברקסס", עליה נאמר "שבו על הבר והזמינו מה שמציע השף היום ואם יתמזל מזלכם שימו יד על החריימה והטחינה". בתגובה לזכייתה הכפולה אמר הבוקר השף אייל שני להארץ - "זה שנים שאנחנו משקיעים את נפשינו וחלומותינו בצפון אברקסס, זה עושה אותי מאושר כשמישהו מקשיב, רואה ומעריך את זה".

אסף גרניט  יושב במסעדה
אסף גרניט ב"מחניודה"צילום: יהב יעקב

ארבע המסעדות ובתי האוכל הנוספים שהוזכרו כמצטיינות הן "מחניודה" בזכות שמחת החיים הישראלית בו והשימוש בחומרי גלם מקומיים, "סטודיו ארקדיה" של השף הירושלמי עזרא קדם בו נערכות ארוחות שף עיליות, עליו נאמר כי הוא נבחר כמקום יוצא דופן להתארח בו, וכן המסעדות "אלבאבור" באום אל פחם והבחירה המפתיעה היא של "מוסקט" בראש פינה.

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/