בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מאיר אדוני סוגר את המסעדות כתית והמזללה

השף מאיר אדוני הפתיע הערב את עולם הקולינריה הישראלי, כשהודיע על סגירת שתי מסעדותיו הבולטות - כתית ומזללה, וכי הכיוון אליו הולך הוא מסעדות כשרות בבתי מלון

55תגובות
השף מאיר אדוני
תומר אפלבאום

רגע לפני שהוא מתפנה לפתוח את מסעדתו הניו יורקית "נור", הפתיע הערב השף מאיר אדוני כשהודיע כי הוא משנה כיוון באשר למסעדותיו בארץ, והשלים את המהלך כשהנחית את הפצצה האומרת כי בחודש דצמבר ייסגרו המסעדות כתית והמזללה. הסיבה המרכזית לכך היא שאדוני וקבוצת כתית אשר פתחו בשנים האחרונות את המסעדות בלו סקיי ולומינה הכשרות והמצליחות במלון קרלטון, סימנו את הקו החדש אליו הולך השף – מסעדות כשרות בבתי מלון, מהלך הדומה לכיוון בו נקטה קבוצת עדי'ס לייפסטייל שסגרה לאחרונה את מסעדת "הרברט סמואל" בתל אביב והעדיפה להתמקד במסעדות כשרות בבתי מלון, עניין המסתמן כרווחי יותר מהחזקת מסעדה עצמאית.

בסביבת הקבוצה אמרו הערב כי בשנים האחרונות מתפתח הכיוון החדש של מסעדות איכות בבתי מלון, והקבוצה צברה ניסיון עשיר בנושא. ההצלחה של לומינה ובלו סקיי בקרב הקהל השומר כשרות תרמה רבות להחלטה הזאת. "לאור הניסיון המוצלח והצורך ההולך וגובר בארץ ובעולם, קיבלה הקבוצה את ההחלטה העיסקית להתמקד בתחום זה", מסרו בקבוצה. 

מסעדה כתית הוקמה לפני 15 שנה כמעט במושב כפר רות וכבר אז היתה לאבן דרך באשר למסעדות יוקרה בישראל. בהמשך עברה לקיבוץ נצר סירני ואחר כך למשכנה ברחוב היכל התלמוד בתל אביב, מהלך שהוביל להתברגותה בצמרת המסעדות בישראל. לפני שלוש שנים הפתיע אדוני כשהודיע על העברת כתית לחלל קטן בהרבה (כ-30 מקומות ישיבה בלבד) במסעדת המזללה, אותה פתח לפני שש שנים בנחלת בנימין בתל אביב. עם המעבר, הדף אדוני שמועות בדבר קשיה של כתית במשיכת לקוחות. המזללה, הוקמה לפני שש שנים, כגרסה הקלילה והמשוחררת יותר של כתית ושל בעליה. בראיונות שמסר עם פתיחתה אמר עליה אדוני, כי שם הוא מביא לידי ביטוי את המטבחים הים תיכוניים עליהם גדל וכי היא מדובר בצד הפרוע (כמו גם הזול יותר) שלו ושל קבוצת המסעדות. בקיץ 2013 פתח אדוני לראשונה בקריירה שלו מסעדה כשרה במלון וכעבור שנה את המסעדה לומינה, הכשרה אף היא.

מזללה של מאיר אדוני
תומר אפלבאום

השף אדוני נפרד ממסעדותיו בפוסט באינסטרגם המלווה בכיתוב "הסוף" בו נכתב–"כתית שלי, ילדתי האהובה. נולדת ב- 30 למאי 2002 בשדות כפר רות. צנועה קטנה מלאה באהבה. יצרנו קולינריה מורכבת, אחרת יצרית כזאת שקוראת תיגר על הכל ועם כל זאת מכבדת ומוקירה את האמת. איזה אושר להביט לאחור ולהבין שהשארנו מורשת בדמות שפה קולינרית. מורשת שנתנה לנו את הזכות לקחת חלק ביצירת השפה הקולינרית הישראלית. היום ילדתי היקרה אני ניצב אל מול עשרות עובדים ואל מול אלפי לקוחות ומודיע כי בעוד חודש בדיוק אוריד את המסך על כתית ומזללה".

"שנים של עשייה. יצירה טירוף חושים ואמונה ענקית מגיעים לסיומם. חיי היו כתית וכתית היא חיי. מעטים האנשים שיכולים להבין מה המשמעות של 15 שנות מסעדה. מה המשמעות של אחריות ניהולית, יצירה קולינרית שופעת ובלתי פוסקת, עבודה סביב השעון כולל חגים שבתות ימים ולילוץ, תחושת קיימות אתגרים הכלה ועוד ועוד.. כתית שלי, מאות עובדים זכו לעבוד עבורך, מאות אלפי לקוחות זכו לחוות ולהתענג ממך".

אדוני חתם את הפוסט כשכתב - "אני יוצא לדרך חדשה מסע אל עבר מסעדה חדשה מרתקת ומאתגרת מעבר לים, נור שמה. אני בראשיתם של מספר פרוייקטים נוספים בארץ ובעולם ואני יודע שאת כולם תלווה הרוח של כתית ומזללה".

כתית שלי...ילדתי האהובה. נולדת ב 30 למאי 2002 בשדות כפר רות. צנועה קטנה מלאה באהבה. באת לעולם מתוך תשוקה אינסופית והאמת גם עם טונות של תמימות..נאיביות אהבת אמת. ילדתי שלי, שנים צעדנו יד ביד. יצרנו קולינריה מורכבת, אחרת יצרית כזאת שקוראת תיגר על הכל ועם כל זאת מכבדת ומוקירה את האמת. האמת שלנו. איזה אושר וכבוד להביט לאחור ולהבין שהשארנו מורשת. מורשת בדמות שפה קולינרית. מורשת של מאות עובדים שחלקם יוצרים היום בזכות עצמם. מורשת של שפה, איכות, אהבה, תשוקה ויצירה. מורשת שנתנה לנו את הזכות לקחת חלק ביצירת השפה הקולינרית הישראלית. היום ילדתי היקרה אני ניצב אל מול עשרות עובדים ואל מול אלפי לקוחות ומודיע כי בעוד חודש בדיוק אוריד את המסך על כתית ומזללה. שנים של עשייה. יצירה טירוף חושים ואמונה ענקית מגיעים לסיומם.חיי היו כתית וכתית היא חיי!!! מעטים האנשים שיכולים להבין מה המשמעות של 15 שנות מסעדה. כמה כוחות ואהבה אינסופית יש בלקום בוקר בוקר לחיים שלמים של עשייה יצירה טירוף אהבה אושר שמחה אכזבה ואינסוף תחושות ויצרים.מה המשמעות של אחריות ניהולית, יצירה קולינרית שופעת ובלתי פוסקת, עבודה סביב השעון כולל חגים שבתות ימים ולילוץ, תחושת קיימות אתגרים הכלה ועוד ועוד.. כתית שלי, מאות עובדים זכו לעבוד עבורך, מאות אלפי לקוחות זכו לחוות ולהתענג ממך. יצרת ויצרת בשפע אין סופי והיום רגע לפני לכתך אני מביט בך בגאווה גדולה וסיפוק ומשחרר אותך באהבה גדולה ילדתי שלי. לעולם תיהי חלק ענק מנשמתי ואני מאושר על הזכות הגדולה שניתנה לי. מודה להורי ומשפחתי שנתנו לי את הדחיפה והאמון לעשות את זה. לאחי עומר שניהל את כתית מיום פתיחתה למשך 3 שנים ונתן לי את החוסן והתבונה בקדמת המסעדה. מודה לשותפי בתחילת הדרך אלי מזרחי שעבד לצידי ונתן לכתית את הכוח שהיה דרוש לה בהקמתה. אני מודה לכל השותפים שהיו לאורך הדרך ובמיוחד לשותף שתמך החזיק דחף וניהל את כתית עד יומה האחרון קובי אבן עזרא. רוצה להודות לילך מנכלית הקבוצה שידעה להוביל ולהנהיג בתבונה, בשכל רב ובהקרבה אישית גדולה. תודה לכל הצוותים המנהלים השפים הטבחים הספקים ולכם לקוחות יקרים שלי תודה על האמון התמיכה, ושותפות הרוח והדרך בכתית. כל סוף הוא גם התחלה חדשה. אני יוצא לדרך חדשה מסע אל עבר מסעדה חדשה מרתקת ומאתגרת מעבר לים, נור שמה. אני אמשיך להוביל ולקדם יחד עם גימי זוהר מנכל קרלטון את מסעדת בלו סקיי ומסעדת לומינה שתי המסעדות הכשרות אשר אני גאה בהן מאוד. אני בראשיתם של מספר פרוייקטים נוספים בארץ ובעולם ואני יודע שאת כולם תלווה הרוח של כתית ומזללה תודה

A photo posted by meir adoni (@chef_meir_adoni) on

זה מה שחשב מבקר המסעדות שגיא כהן על מסעדת כתית

הביקורת של שגיא כהן על מסעדת המזללה

כתית והמזללה ימשיכו לפעול עד ל-3 לדצמבר, ועד אז יציע אדוני את מנות הדגל של המסעדות בתפריטי פרידה מיוחדים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו