בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מותה של אחת הפיצריות הטובות בתל אביב

אחרי שנה וחצי של פעילות מחודשת, החליט השף והפיצויולו ג'וזפה ג'ורדנו לסגור בפעם השנייה את הפיצריה "דה פפה" והפעם לתמיד. ג'ורדנו: "העתיד הוא בכשרות"

128תגובות
דניאל בר און

לפני שלוש שנים בדיוק, עזב השף והפיצויולו ג'וזפה ג'ורדנו את הארץ אחרי שהפעיל במשך שנתיים את הפיצריה המצליחה דה פפה, באבן גבירול בתל אביב. בראיון שנתן אז עם הסגירה לדפנה ארד בהארץ אמר ג'ורדנו כי "יש המון גורמים שמקלקלים את הצמיחה" וסיפר שהרשויות, הספקים ואנשי המקצוע מסביב – עשו הכל כדי לתחמן, להקשות ולפגוע, בטח במי שלא גדל כאן ואינו בקיא בהלכות ובדרכי ארץ ישראליות. זה לא הפריע לשאר המבקרים לעוף על המקום בשלל סופרלטיבים ולהכריז עליו כעל אחת הפיצריות הטובות בתל אביב.

ג'ורדנו, ארז אז בכעס את משפחתו וחזר לניו יורק ואילו הקהל, שלקח קשה את הבשורה, לחץ עליו לשוב ארצה, בעיקר  דרך הרשתות החברתיות. ג'ורדנו נטל לעצמו פסק זמן ארוך לחשיבה ובדק את השוק מחדש, והחליט לשמוע ולחזור ארצה. לפני שנה וחצי בדיוק – פתח את דה פפה, הפיצריה הנפוליטנית שלו מחדש. וכמו בעבר - גם בסיבוב השני, התחרו המבקרים על הסופרלטיבים למקום. המיקום הנבחר הפעם היה בצפון רחוב דיזנגוף - רגע  לפני נמל תל אביב, עם תפריט מחודש, שונה אך במעט מהתפריט שיצר תורים לפיצריה שלו קודם.

כעת, שנה וחצי אחרי, הודיע ג'ורדנו במפתיע כי הוא נאלץ לסגור שוב את המסעדה. הפעם – אין בו כעסים על אף אחד, זולת עצמו. "כבר לפני ארבעה חודשים חשבנו לסגור", הוא אומר. "השנה הראשונה היתה נהדרת והיתה תנועה יפה מאוד והצלחנו אפילו לעשות כסף יותר טוב מבאבן גבירול. אבל מהרגע שהתחילה האינתיפאדה השלישית או גל הפיגועים – אם תרצה לקרוא לזה ככה, התחילה ירידה בעסקים ואט אט הגענו למצב שהגענו ל-40 אחוזים פחות מבדרך כלל ואז אתה מתחיל להפסיד. אפילו שהמצב נרגע אחר כך לא הצלחנו להתאושש – אנשים העדיפו לצאת לאזורים המוניים יותר".

בנוסף מתאר ג'ורדנו כי מיקומו בצפון דיזנגוף, בואך נמל תל אביב, הביא עמו קהל שונה בתכלית מזה שהגיע לאבן גבירול – יותר משפחות בשבתות והרבה יותר עולים חדשים מצרפת שהתמקמו באזור ורצו פיצה, אבל כשרה. ג'ורדנו הכריז אז כי הוא מוציא את החזיר מתפריטו וכן את פירות הים, אבל העניין לא עזר – כשרה היא לא היתה, והעסקים המשיכו להידרדר. "המיקום הזה בסופו של דבר לא היה טוב, אבל זה לא רק המיקום. אני חושב שתל אביב רוויה מדי ויקרה מדי ואילו התשובה והעתיד מצויים בכשרות ומחוץ לתל אביב. אנשים רוצים פיצה נפוליטנית אבל כשרה ובלי פפרוני".

ערן לאור

לדברי ג'ורדנו עניין הכשרות מעסיק כרגע לא מעט מסעדנים שנוכחים לראות כי הקהל מצביע ברגליים. לאחרונה הודיע גם השף מאיר אדוני כי הוא סוגר שתיים ממסעדותיו הלא כשרות וכי המסעדה הלא כשרה היחידה שלו תהיה בניו יורק. צעד זה נעשה בהמשך להכרזת קבוצת עדי'ס לייפסטייל כי היא הופכת את רשת מסעדותיה - "הרברט סמואל" לכשרות. כמוהן גם הבר הפלורנטיני הוותיק "באגסי" כי הוא הופך לכשר.

יש כבר תכניות לעתיד?

"אני כרגע קצת מבולבל, אבל לא רוצה כבר לקפוץ לדבר הבא. אני לומד להכין חומוס ולבשל אוכל מרוקאי, בשכונת התקווה. אולי יום אחד אמצא מיקום אחר ושותפים אחרים ונחזור לעשות שוב פיצה נפוליטנית. יש לך רעיונות למיקום?"

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו