טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

נפתח בית הקפה התאילנדי של קונדיטורית העל

מה זה באן קפה, איך מכניסים מיסו לקינוח שוקולדי ואיזה טעם יש לפוקאצ'ת דאשי? מאחורי מסעדת המחלוקת ניטן תאי נפתח השבוע בית קפה קטן ומיוחד, המוקדש כולו לטעמי המזרח ולא מפחד מקצת תיבול גם בכל הקשור לאגף המאפים המתוקים

תגובות

הקונדיטורית סאני דרעי היא האיט גירל של עולם הקינוחים. היא גם יפה, גם כישרונית וגם הצליחה לרומם לא מעט מקומות ברחבי העיר בזכות קינוחי המופת שלה, שמצליחים בכל פעם להפתיע ולשבור שילובים מוכרים עם גרסאות בלתי צפויות. פלאן התה שלה המוגש בניטן תאי, לדוגמה, הפך לבייב הרשמי של המבקרים, והצליח לצאת מקלחת סוגיית מחירי המנות הגבוהים במסעדה כשהוא צחור ונקי. עם או בלי קשר לאותה סוגיה, לאחרונה עברה המסעדה מתיחת פנים קונספטואלית, ולנינה השפית התאית הקבועה, הצטרף השף שחף שבתאי. כחלק נוסף מהשינוי, מאחורי המסעדה נפתח השבוע ה-Back door, בית קפה בוטיקי לממכר מאפים ומתוקים אוריינטליים בהשפעת המזרח, לצד קפה ויאטנמי מסורתי, סנדוויצ'ים, וגם מוזלי - כולם נושאים טוויסט מרחבי אסיה. » חלון הדים סאם של השף שרון כהן» דוכן המאפים הגאורגיים המופלא» ארוחות הבוקר הכי טובות בתל אביב» מסאלה דוסה עשתה עליה לישראל» הפינות הטעימות של ירושלים» הסצנה הקולינרית המפתיעה במתחם הבורסהבאן קפה, פוקאצ'ה ובריוש שוקולד ומחית פיסטוק (צילום: יעל רייף)

המקום, שנמצא כרגע בתקופת הרצה והסתגלות, פועל כל בוקר בין השעות 07:00-17:00 ומהווה מלכודת פחמימות מסוכנת לעובדי הסביבה אבל גם לעוברים ושבים שעולים לרגל במיוחד. רגע אחרי שצועדים פנימה, אפשר להבין על מה כל המהומה. גם אם אתם חזקים באיפוק פחמימתי ונשבעתם לומר לא לגלוטן, קשה מאוד לעמוד בפני מצגת הבצקים הפרושה על השולחן המרכזי, וכוללת כל מה שהעין יודעת שהפה והבטן יאהבו, פלוס מיני הברקות דוגמת פוקאצ'ת כרישה, דאשי, מיסו וברוקולי (26 שקלים), פוקאצ'ת עגבניות, בזיליקום ורוטב פלפלים שחורים ממסעדת האם (26 שקלים) או באן פאפא רוטי (18 שקלים), מעיין לחמנית קפה ויאטנמי וחלב מרוכז במילוי שוקולד, שאם אוכלים אחרי חימום קצר מרגישים את כל הטעמים הופכים למפגן מתיקות מסעיר בפה. תחת ידיה של דרעי גם הבננה רוטי/ לוטי (16 שקלים), אותו קינוח תאילנדי אולטימטיבי, זכה  לגרסה שובבה ופריכה עם בצק עלים, טבעות בננה צלויות וחלב מרוכז.

גם המקופלת המפורסמת של דרעי שמגיעה בכמה בטעמים, נמצאת כאן (צילום: יעל רייף)חומרי גלם איטלקיים בהשראה אסייתית. קישים בבק דור (צילום: יעל רייף)

אם בצקים הם לא הקטע שלכם ואתם אוהבים את המתוקים שלכם קרמיים ומרוכזים, בוויטרינה המבריקה שמעוררת געגועים לטיול ההוא בפריז, מסודרים בדום הקינוחים היפים, ביניהם טארט יוזו וקפיר ליים (36 שקלים), מרקיז מאצ'ה (36 שקלים) וכדור יפה להפליא של מוס שוקולד עם מיסו ושומשום (34 שקלים), שיעשה הרבה נחת לחובבי השילוב של מתוק ומלוח. בין לבין פזורים גם שילובים שגרתיים יותר דוגמת גביניות ובריושים חמאתיים, ויש גם מנות צהריים "לגיטימיות" על טהרת סנדוויצ'ים במילויים צמחוניים על טהרת ביצים ועשבים (32 שקלים), דגיים עם סלמון (34 שקלים), ואפילו אחד בשרי (40 שקלים) הקרוי בולה צ'אנג ומגיע עם בשר מתובל בראג'ה מניס, קארי אדום ופיש סוס, יחד עם איולי, רוקט וחמוצים. בכל קינוח מסתתר רמז מהמזרח (צילום: יעל רייף)

פה ושם נוכחים גם מאפים לבעלי הטעם השמרני (צילום: יעל רייף)

בהמשך צפויות להצטרף לתפריט מנות נוספות דוגמת סלט הפפאיה של ניטן תאי וסנדוויצ'ים נוספים, ואם אתם רוצים לקחת את החוויה האסייתית צעד אחד קדימה ולהפוך את הקיץ ליותר נסבל, נסו את הקפה הויאטנמי המסורתי הקר שמכינים במקום (10 שקלים) באמצעות חליטה איטית לתוך הררי קרח, כשבתחתית הכוס חלב מרוכז. רגע אחרי שמערבבים, שואבים באמצעות הקש ומתגברים על הבריין פריז, משהו טוב ומצנן מאוד עובר על הגוף.

back door - הארבעה 21, תל אביב (מאחורי מסעדת ניטן תאי)

*#